reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Boże, dziewczyny ale się teraz przestraszyłam....
Dziewczyna mieszkająca 30 km ode mnie zmarła na koronawirusa. 27 latka. Niedawno urodziła dziecko. Jestem w takim szoku, że nie mogę się ogarnąć...
Dziewczyna umarła na sepsę, miała cesarkę i wyszły komplikacje po niej, a że zarazila się też koronowirusem to pewnie pogorszyło jej stan. Straszne, że w tych czasach może zdarzyć się taka sytuacja :(

Dziewczyna umarła na sepsę, miała cesarkę i wyszły komplikacje po niej, a że zarazila się też koronowirusem to pewnie pogorszyło jej stan. Straszne, że w tych czasach może zdarzyć się taka sytuacja :(
no niestety . każdy zabieg to ryzyko. A dodatkowo chyba to sytuacja,w której matka wróciła z Włoch już zarażona …. nie wiem co na ten temat myśleć….. tak dużo trąbią w mediach.....szkoda

Ja sobie tak nabilam do głowy 🤦 że moja zapomni mi wypisać jutro zwolnienie i recepty zdalnie no aż się poryczalam 🙄
Może przedłużyć zdalnie luxmed(bez wizyty) jeśli tam prowadzisz ciążę. Może też wypisać internusta ale musi mieć historię choroby więc musiałabyś wczesniej u niego być np miesiąc temu żeby miał jakiś papierek chociaż notatkę że w ciąży jesteś bo przez telefon nie widać;)

Myślę że ani w jednym ani w drugim miejscu nie będą robić problemu, zus i tak nie sprawdzi bo się izolują...
przedłużone przez internistę (facet) telefonicznie ale z wielką łaską i tylko na tydzień.... muszę pilnować dat.
no i pytanie internisty: "no ale mam przedłużyć Pani tylko z powodu, ze jest Pani w 34 tyg. ciąży ? "No zawał..... nie chciał mi za bardzo wpisać w L4 symbolu "B" - 100 % wynagrodzenia .
za tydzień kolejna batalia …...

przedłużone przez internistę (facet) telefonicznie ale z wielką łaską i tylko na tydzień.... muszę pilnować dat.
no i pytanie internisty: "no ale mam przedłużyć Pani tylko z powodu, ze jest Pani w 34 tyg. ciąży ? "No zawał..... nie chciał mi za bardzo wpisać w L4 symbolu "B" - 100 % wynagrodzenia .
za tydzień kolejna batalia …...
???? Yyyyyy serio ??? 🤦 Masakra co się dzieje

Możecie się śmiać ale dziś wyszłam do biedronki w swoich gumowych rękawiczkach ...stoję przy owocach biorę raz dwa banany kiwi itp. odzywa się starszy Pan co sieje Pani panikę po co te rękawiczki Pani 🤦 i nagle starsza Psni właśnie przez takich młodych jak Wy taka panika jest 😠 kulturalnie odpowiedziałam przepraszam ale czy to Państwa boli? Oprócz siebie dbsm o swoje nienarodzone dziecko i o innych a Państwo co robią zamiast siedzieć w domu na dupach i chronić innych ? 🤷 Masakra 🙄
ja telefonicznie nawracam swoja mamę. Nie dość, że cukrzyk to jeszcze łazi po urzędach cmentarzach sklepach " bo ile można siedzieć w domu" ?. Tłumacze jej, że jak jest nieodpowiedzialna to jej zdrowie jej sprawa. Tylko przez nią może umrzeć np. matka oczekująca dziecka ……………….. p.s. bez komentarza

reklama
Do góry