reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Debil nie lekarz, nie ma się co przejmować tylko zmienić. Ha moje tsh 4, nawet teraz może wieksze to z zeszlego tygodnia. Lekarka od razu skierowala mnie do endokrynologa bo sama nie chce mi leków zwiększać, wiec dzwonie dzis do szpitala bo nic mi na wizyte nie przyszło a oni twierdza ze dopiero w zeszla środę papiery dostali czyli po tygodniu wizyty mojej a 2 tygodnie juz od zgłoszenia ciąży. Mam dopiero dzwonić w środę kiedy mi ustala wizyte. 5 lat sie juz lecze na tarczyce mam dość wysoką dawke bo 125mg a tu zostalam sama sobie zostawiona bo nikomu sie nie spieszy wiec mam nadzieje ze u mnie nic sie nie wydarzy mimo tak wysokiego tsh. Dodam ze przed ciaza 3 miesiące temu bylo 1.75. Zazdroszczę szybkiej reakcji, ja jak na razie chodze po scianach i czuje się jak na początku leczenia.

A nie mowilam, ty sie ciesz z braku objawów a nie narzekaj [emoji16]
Bardzo mi sie podoba fakt ze brak objawów równa sie dziewczynka bo ja w porównaniu do tego co mialam z synem to objawów teraz prawie żadnych.

Dziewczyny te przeziębione która mnie zarazila?! Zdycham!
A tak na poważnie syn smarka i wzięło go ostatnio na tulenie z rana wiec tym bardziej mnie zalatwil a jeszcze wczoraj zmoklismy bo jak szliśmy do kina to niepadalo a jak wracalismy to ulewa nas zastala a parasolki w samochodzie zostawilismy. Mam nadzieję ze szybko mi przejdzie i ze mi sie nos mocno nie zatka bo bedzie masakra tym bardziej że ja zazwyczaj kacze z zatokami i antybiotykiem a wolałabym tego uniknąć, do tego moje tsh sprzyja teraz wszelkim infekcja.
Czym sie leczycie, co robicie zeby nos odetkac?
Zamówiłam prenal*n syrop, tabletki na gardlo i krople do nosa ale pewnie dojda do mnie za jakies 2-3 dni [emoji53]
Obalam mit ze brak objawów to DZIEWCZYNKA...z synem w ciaży procz rozsnacego brzucha zero dolegliwośći ..takzę ten-teges...nie nakręcajcie się ... :)

Obalam mit ze brak objawów to DZIEWCZYNKA...z synem w ciaży procz rozsnacego brzucha zero dolegliwośći ..takzę ten-teges...nie nakręcajcie się ... :)
Heh, no ja nie traktuję tego co powiedziała lekarka jakoś śmiertelnie poważnie ;) Chociaż w moim przypadku się sprawdzało, z synami w ciąży wymioty a z córką same mdłości ;) Ale prawdę mówiąc po przeżyciach zeszłorocznych jest mi to głęboko obojętne, byleby było zdrowe i ciąża donoszona...

Dokładnie. Przy synku to o ciąży się dowiedziałam w 7 tygodniu. Zero czegokolwiek. A i teraz dosc nawet nie mam żadnych dolegliwosci. Nie wiem od czego to zależy. Może psychika swoje robi.

Ja już po wizycie. Wszystko ok.
Termin 7 maj.
Dostałam skierowanie na pappa i będę się zapisywała po 20 października.
Następna u Gina to 22 październik.
Tylko nie wiem jak z szefem zagadać. Czy wybrać zaległe urlopy z dwóch lat czy od razu L4.
Jak zacznę wybierać urlopy to może mnie zwolnić ? Ciąże mam już potwierdzona USG

reklama
Do góry