U mnie jeszcze jej nie ma ale kazał już ograniczyć aby się nie pojawiła. Napewno będę przestrzegała ale jestem pozytywni3 nastawionaSpokojnie będzie dobrzeja mam cukrzycę w ciazy i dzidzia ma sie super
reklama
Anitta013
Fanka BB :)
Oczywiście ze musisz byc tak nastawiona będzie dobrze dbajcie o siebieU mnie jeszcze jej nie ma ale kazał już ograniczyć aby się nie pojawiła. Napewno będę przestrzegała ale jestem pozytywni3 nastawiona
eM-eS-Zet
Też wizytuje 5.12.Witaj, wszystko bedzie dobrze. Masz kolejną wizyte wtedy co ja
A połówkowe usg 20.12.
Hej dziewczyny, moje ostatnie dwa tygodnie, po średnim wyniku usg prenatalnego to była nerwowa makabra. Z tych nerwów już ledwo żyję i w głowie pisałam już najgorsze scenariusze, ale właśnie w końcu przyszły wyniki pappa i uff, na szczęście są dobre
Trisomia 21: 1:3461
Trisomia 18: 1:5329
Trisomia 13: 1:20000
Natomiast wyszło dosyć duże ryzyko 'samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem: 1:127'. Nic więcej nie jest tam napisane, więc omowie to z lekarzem na kolejnej wizycie, ale zastanawiam się czego można się spodziewać po takim wyniku... Czy któraś z Was miała coś podobnego?
U mnie na usg wyszedł nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym (zwrotna 'fala A') no i tak czy siak trzeba to będzie dalej kontrolować... Jutro rano mam usg, zobaczymy czy te parametry sie jakkolwiek poprawiły. Ale tak czy siak dzisiejsze wyniki pappa nieco mnie uspokoiły
Natomiast wyszło dosyć duże ryzyko 'samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem: 1:127'. Nic więcej nie jest tam napisane, więc omowie to z lekarzem na kolejnej wizycie, ale zastanawiam się czego można się spodziewać po takim wyniku... Czy któraś z Was miała coś podobnego?
U mnie na usg wyszedł nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym (zwrotna 'fala A') no i tak czy siak trzeba to będzie dalej kontrolować... Jutro rano mam usg, zobaczymy czy te parametry sie jakkolwiek poprawiły. Ale tak czy siak dzisiejsze wyniki pappa nieco mnie uspokoiły
Lilka455
O to duzo nas na 5.12. Ja polowkowe mam dopiero 9.01Też wizytuje 5.12.
A połówkowe usg 20.12.
Hej dziewczyny, moje ostatnie dwa tygodnie, po średnim wyniku usg prenatalnego to była nerwowa makabra. Z tych nerwów już ledwo żyję i w głowie pisałam już najgorsze scenariusze, ale właśnie w końcu przyszły wyniki pappa i uff, na szczęście są dobre
Chociaż odnośnie tego samoistnego porodu przedwczesnego są chyba inne normy z tego, co czytam...
Anitta013
Poczekaj na konsultacje z lekarzem bo normy to jedno a kazdy organizm to drugie takze nie czytaj nic podejdz na spokojnie zobaczysz ze bedzie dobrzeChociaż odnośnie tego samoistnego porodu przedwczesnego są chyba inne normy z tego, co czytam...
Katsue
Zaciekawiona BB
Czy któraś z Was ma Hashimoto.? U mnie to było tak, że od czerwca robiłam różne badania w kierunku chorób tarczycy, w połowie sierpnia dowiedziałam się, że mam Hashimoto, zaczęłam leczenie, przy czym pani doktor zaznaczyła, że dopóki nie wyrównam tarczycy, nie poleca zajść w ciąże (wtedy już byłam, ale jeszcze nie wiedziałam). Dokładnie 30.08 na teście zobaczyłam dwie kreski Jestem pod stałą opieką endokrynologa, ale nie kryje się z tym, że Hashimoto daje mi strasznie popalić. Najgorsze jest wieczne zmęczenie i senność 24/7
Też mam wizytę 5.12. Na polowkowe muszę się umówić, ale gdzieś po 6.01.O to duzo nas na 5.12. Ja polowkowe mam dopiero 9.01
Dzis miałam wizytę u diabetologa, dieta przy cukrzycy dobrze działa, ale i tak czuję, że jednak będę miała wprowadzona insulinę, bo jednak drugi trymestr to czas szalejacych cukrów...
reklama
missroszi
u mnie połówkowe 5.12 - nie mogę się doczekać.Też mam wizytę 5.12.
a co do kg to u mnie +4 kg - czytałam że do 20 tyg jest to prawidłowy przyrost wagi.
Podziel się: