reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzień dobry!

W weekend nie miałam czasu czytać, bo święto mojej Lilki - 2 latka i goście. Przyjechali już w piątek, a wczoraj wyjechali. Postanowiłam, że powiem im tylko w sytuacji jeśli ktoś zapyta wprost. Nikt nie zapytał, więc mam kolejne 2 tygodnie do przodu, bo dopiero wtedy spotkamy się z najbliższą rodziną.

Do tego czuję się tragicznie, bo i mnie dopadło przeziębienie. Katar i bolące gardło. Córeczkę chyba też coś bierze, bo rano była nieswoja. Może też tęsknić za dziadkami...

Dzisiaj mam wizytę u internisty, bo ok. 3 miesiące temu zauważyłam u siebie żylak na prawej nodze. Chciałam się dowiedzieć czy coś mi pomogą. Zapisując się na wizytę jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Teraz nie wiem czy w ogóle mogę go leczyć.
Może któraś z Was miała podobny problem?

Oczywiście witam wszystkie nowe mamusie, a te które widziałam, że się martwią tulę.
Ja mam mini żylak na jednej nodze, w ciąży pewnie dadzą ci jakieś dodatkowe leki a po porodzie zastrzyki z clexane przeciwzakrzepowe na dwa, trzy tygodnie.

reklama
Ale mi narobiłyscie smaka pasztetem hahah! Ja właśnie dojechalam do pracy, godzina w autobusie, i na stare lata włączyła mi się choroba lokomkcyjna na komunikację miejską, czyste szaleństwo :)
Wcinam bułkę z jajkiem, korzystam z powrotu apetytu. Cały czas mam uczucie ssania w żołądku z głodu.
Mój młody miał dziś nad ranem zły sen, wyciągnął mnie z łóżka o 5, poszłam do niego do 6:30 gadał, 6:30zadzwonil mi budzik, dwie minuty później mała kunda zasnęła..!! Narobiłam sobie niezły hardkor, bo młody ma 5lat,a wiecznie łazi w nocy, wieczorem też sam nie zaśnie. Nauczyłam go że kładę się obok niego, i zwijam dopiero jak zaśnie. Teraz mu tłumacze, że nie długo będę miała spory brzuch i nie zamieszczę się w jego łóżku.. On ma już plan, będzie zasypiał u mnie, a ja będę go przenosić.. I nie przegadasz chłopa! Bo on jest moim "bibiczkiem" i muszę go słuchać!! :D

Hej, masz jakieś sposoby na to przeziębienie? Ja też ciągle smarkam i kicham, do tego lekki kaszel.. Nie wiem już co robić. Do tej pory leczenie naturalne (miód, cytryna, czosnek, cebula, imbir, maliny) [emoji14] Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek, mój wtedy będzie miał skończone 8tyg równo. Też jestem ciekawa jak będzie wyglądał :D
Tylko naturalnie niestety. :( A miód u mnie idzie litrami teraz ...

A ja właśnie zjadłam kanapkę z wędliną [emoji13]
Chodzi za mną kwaśnica taka prawdziwa , ale bym jadła... O.mamo... kupię sobie coś kwasnego w sklepie.

A uczucie głodu mam co jakieś 3 godzinny. Ssie mnie w żołądku. Jak nie zjem to na wymioty mnie bierze.

A probowalyscie kiedyś na przeziębienia "leki" z serii *spam*? Przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.
W poprzedniej ciąży ssalam tabletki jak i leczylam się syropem..

reklama
Do góry