reklama
floresence
Fanka BB :)
Nie wiem mi badali kilka razy ;D chyba te przeciwciała badają. Miałam tez kilka operacji i za każdym razem świeże chcieliAle przecież po co drugi raz robić grupę krwi jak krew nam się nie zmienia
floresence
z tego co patrzę badają 2 razy przy rh-
Aurorah
W ciąży mogą się zmienić przeciwciała dlatego przy każdej ciąży trzeba to badać na nowo. Ja w pierwszej ciąży chciałam wyrobić sobie krew kartę żeby było na wieki wieków. Ale niestety w ciąży nie chcieli mi tego zrobić.Ale przecież po co drugi raz robić grupę krwi jak krew nam się nie zmienia
Lily2389
Bo tak to działa że po rzeczach niedozwolonych cukier wyrzuca wcześniej i spada gwałtowniej, a po ciemnym chlebie cukier rośnie w miarę stabilnie i spada miej więcej też powoli, dlatego mamy unikać gwałtownych skoków i spadków bo to one są zagrożeniem dieta cukrzycowa polega właśnie żeby ten cukier nie miał takich gwałtownych wzlotow I spadkówJa w pierwszej ciąży jak się badałam glukometrem po każdym posiłku to miałam większy wyrzut po kanapce z ciemnym chlebem niz batonie
Ja zbadałam grupę krwi jeszcze przed ciążą. Robiłam też toksoplazmozę, różyczkę, glukozę na czczo, morfologię i badanie ogólne moczu. I tak się teraz zastanawiam, czy w ciąży będą mi kazali powtórzyć te badania? Wyniki są sprzed 3 miesięcy, więc raczej nadal aktualne Kojarzycie czy ta krzywa cukrowa to obowiązkowe badanie?
floresence
Obowiązkowe, chyba ze na czczo jest już zły cukier to już mogą nie badać żeby nie narażać organizmu wtedy dostaje się glukometr. Ale to pewnie zależy od lekarzaJa zbadałam grupę krwi jeszcze przed ciążą. Robiłam też toksoplazmozę, różyczkę, glukozę na czczo, morfologię i badanie ogólne moczu. I tak się teraz zastanawiam, czy w ciąży będą mi kazali powtórzyć te badania? Wyniki są sprzed 3 miesięcy, więc raczej nadal aktualne Kojarzycie czy ta krzywa cukrowa to obowiązkowe badanie?
Moonstone
Moderator
Nie, nie grupę krwi tylko przeciwciałaAle przecież po co drugi raz robić grupę krwi jak krew nam się nie zmienia
Moonstone
Moderator
Tak między 24 a 26 tcJa zbadałam grupę krwi jeszcze przed ciążą. Robiłam też toksoplazmozę, różyczkę, glukozę na czczo, morfologię i badanie ogólne moczu. I tak się teraz zastanawiam, czy w ciąży będą mi kazali powtórzyć te badania? Wyniki są sprzed 3 miesięcy, więc raczej nadal aktualne Kojarzycie czy ta krzywa cukrowa to obowiązkowe badanie?
reklama
Moonstone
Moderator
10 dniDziewczyny, które miały pierwszą wizyte przed bijącym sercem, jak długo czekałyście z następną?