reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Ale przecież po co drugi raz robić grupę krwi jak krew nam się nie zmienia
W ciąży mogą się zmienić przeciwciała dlatego przy każdej ciąży trzeba to badać na nowo. Ja w pierwszej ciąży chciałam wyrobić sobie krew kartę żeby było na wieki wieków. Ale niestety w ciąży nie chcieli mi tego zrobić.

Ja w pierwszej ciąży jak się badałam glukometrem po każdym posiłku to miałam większy wyrzut po kanapce z ciemnym chlebem niz batonie :D
Bo tak to działa że po rzeczach niedozwolonych cukier wyrzuca wcześniej i spada gwałtowniej, a po ciemnym chlebie cukier rośnie w miarę stabilnie i spada miej więcej też powoli, dlatego mamy unikać gwałtownych skoków i spadków bo to one są zagrożeniem 🙂 dieta cukrzycowa polega właśnie żeby ten cukier nie miał takich gwałtownych wzlotow I spadków

Ja zbadałam grupę krwi jeszcze przed ciążą. Robiłam też toksoplazmozę, różyczkę, glukozę na czczo, morfologię i badanie ogólne moczu. I tak się teraz zastanawiam, czy w ciąży będą mi kazali powtórzyć te badania? Wyniki są sprzed 3 miesięcy, więc raczej nadal aktualne 😃 Kojarzycie czy ta krzywa cukrowa to obowiązkowe badanie?

Ja zbadałam grupę krwi jeszcze przed ciążą. Robiłam też toksoplazmozę, różyczkę, glukozę na czczo, morfologię i badanie ogólne moczu. I tak się teraz zastanawiam, czy w ciąży będą mi kazali powtórzyć te badania? Wyniki są sprzed 3 miesięcy, więc raczej nadal aktualne 😃 Kojarzycie czy ta krzywa cukrowa to obowiązkowe badanie?
Obowiązkowe, chyba ze na czczo jest już zły cukier to już mogą nie badać żeby nie narażać organizmu wtedy dostaje się glukometr. Ale to pewnie zależy od lekarza

Tak między 24 a 26 tc :)

reklama
Do góry