reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Załączniki

• Screenshot_20230907_113936_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230907_113936_Samsung Internet.jpg
    253,4 KB · Wyświetleń: 161
reklama
To może tu jest cyc pogrzebany 🙈

Mnie kąsa bezzębnie, to chyba pozostałość po wzmocnionym napięciu w obręczy barkowej. A hitem jest jak zlapie pierś i ciiiaaaaagnie a jak krzyczę ała to pęka ze śmiechu 🤣🤣🤣
To jeszcze się ciesz, że bezzębny 😁 Ja po cycach dokładnie czuje każdy wyrzynany ząb 🥴 To ciągniecie i przygryzanie tez było grane 🙈 A najgorsze, że jak pije z jednej piersi to sutkiem drugiej się musi bawić, bo jak chowam to jest gruba afera 🫣
Dziewczyny ja już po wizycie 🙈🙈co za ulga wszystko jest jak na ten moment idealnie, zarodek z serduchem ❤️coś mi mówiła gin że 160/170 uderzeń jeszcze nie sprawdzałam ale z tego co mówiła to ok,nie ma żadnych krwiaków,torbieli czy rozwarstwień 😀założyli mi kartę ciąży 😀
Gratulacje! Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i w sumie to wóz albo przewóz, bo będzie to jakoś 7 tydzień, wiec serducho musi już być 😬
Ja miałam cukrzyce ciążowa(tez leczona dieta) i miałam skiero do szpitala przed terminem w Gdańsku nigdzie nie chcieli mnie przyjąć z tym skierowaniem, dzień przed terminem miałam krwawienie i skurcze i tez musiałam jeździć i dopiero w drugim szpitalu mnie przyjęli ;/ mam straszny uraz po pierwszym porodzie Alw mam nadzieje ze coś się zmieniło od tego czasu
Ja jestem z Trójmiasta ☺️ Ogółem w Gdańsku są 2 szpitale 3 referencyjności (jedyne w całym województwie z tego co pamietam 🤦‍♀️) i bardzo zależy jak się akurat trafi. Nie rzadko odsyłają do Kartuz, Malborka czy Elbląga 😳
Z USG wyszło że 6+4 (z om wychodzi 6+2)więc mam termin przewidywany na 29kwietnia ale liczę po cichu że pozwolicie mi tu zostać 😀
Ja myśle, że tez końcówka kwietnia wyjdzie, ale zobaczymy ☺️Ja kwietniowa, córka kwietniowa, jeszcze trzeciego do szczęścia potrzeba 😅
Szybko zleci 😀ja się dowiedziałam jakoś 3 dni przed miesiączką (dziwnie się czułam i chciałam wykluczyć ciążę)😀i myślałam że nie doczekam tego września ale tak na prawdę całkiem szybko mi to minęło 😀
Mi mega szybko teraz zleciało, już chyba prawie 3 tygodnie wiem 😁 W pierwszej ciąży każdy tydzień na początku strasznie mi się ciągnął, od wizyty do wizyty jak wieki to trwało. Teraz w sumie nie mam tyle czasu na rozkminy 😅

Mi w poprzedniej ciąży żaden lekarz nie kazał w ogóle robić bety, a chodziłam do kilku zanim trafiłam do tego u którego finalnie prowadziłam ciążę. Dlaczego nie wygląda dobrze? Na usg wszystko było ok, prawda?
Nie pytałam czemu. Nie chciało mi się z nią gadać. Po prostu myślałam dawaj to skierowanie i spierdalaj 😂

@Brownie1992 jakaś niepoważna, takie rzeczy mówić tylko na postawie bety, bez usg 😒
Na usg był pęcherzyk w macicy we wtorek:) Proste, że nic więcej w 4 tygodniu nie będzie widać. A betę robiłam w domniemanym 9 dpo więc niech spada. Jakaś głupia ta baba była na tej teleporadzie.

Na usg był pęcherzyk w macicy we wtorek:) Proste, że nic więcej w 4 tygodniu nie będzie widać. A betę robiłam w domniemanym 9 dpo więc niech spada. Jakaś głupia ta baba była na tej teleporadzie.
Pewnie nie ma co się przejmować ❤️ przyrost Ok. A poziom może być jescze taki Będziesz powtórkę bety robiła ? A co z tym tsh mówiła ?

Nie no jebłam ... jestem po teleporadzie. Glukoza do powtórzenia oczywiście, ale co najlepsze przyjebała się do bety i mówi no słaba słaba ta beta HCG no bardzo słaba. Nie wygląda to dobrze.
Moja gin też nie kazała robić bety,zresztą w poprzedniej miałam prawidłowy wzrost a ciąża obumarła w 5 tyg więc tu najważniejszy jest obraz USG a tak z tego co pamiętam było git

reklama
Do góry