reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Jak kurva 3 USG? Pojebani są?

Tak na NFZ są chyba tylko 3 darmowe ale jak się coś dzieje niepokojącego wtedy robią badania częściej. Chociaż przykładowo w UK też są tylko 3 skany USG. W Polsce jest tendencja do za dużej ilości badań.
No właśnie ten mój nie miał w gabinecie USG, wiec ani razu nic nie widział 🙈 No maskara 🙃 Ale z tego co wiem jak się znajdzie lekarza na NFZ, który ma u siebie w gabinecie sprzęt to raczej z niego korzysta przy każdej wizycie, bo nikt go nie rozlicza z tego 🧐

No właśnie ten mój nie miał w gabinecie USG, wiec ani razu nic nie widział 🙈 No maskara 🙃 Ale z tego co wiem jak się znajdzie lekarza na NFZ, który ma u siebie w gabinecie sprzęt to raczej z niego korzysta przy każdej wizycie, bo nikt go nie rozlicza z tego 🧐
Ja to sobie tak tłumaczę że dawniej jak nie znali zupełnie USG kobiety rodziły dzieci zdrowe. W UK często położne macają brzuch i badają obwód metrrem krawieckim i na tej podstawie sprawdzają czy ciąża się zdrowo rozwija. To dopiero jest wyższy stopień wtajemniczenia 😱 ja będę prowadzić prywatnie bo chce do konkretnego lekarza chodzić. ale jak się ma fajnego na NFZ to uważam że to fajna opcja. Można sporo zaoszczędzić m.in na badaniach się sporo kasy wydaje.

A któraś może jest na urlopie wychowawczym i planuje go przerwać na rzecz zwolnienia?
Bo to chyba jest tak, że jak lekarz założy kartę ciąży to wtedy może dać zwolnienie, ale ja muszę najpierw zgłosić pracodawcy, że zamierzam przerwać urlop wychowawczy i muszę to zrobić 30 dni wcześniej?

Długo już jesteś? Poszukaj na tym profilu na insta, może coś się znajdzie:

IMG_8889.jpeg

A jeszcze trzeba dodać, że nawet jak już lekarz ma u siebie USG to często jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia i można dodać małego zawału niepotrzebnie 🙈

reklama
Do góry