reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny które już maja dwójkę lub więcej dzieci.
Kiedy czulyscie ruchy przy drugim dziecku? Niby w drugiej ciąży czuć wczesniej. Ja pamietam ze przy synku czułam pierwszy raz w 18tc i teraz się zastanawiam kiedy mogę się spodziewać ruchów :D
ja przy pierwszej w 16tc juz a przy drugiej baaaardzo pozno, do samego konca te ruchu nie byly bardzo odczuwalne ale to przez to ze mialam lozysko na przedniej scianie.

Sorki za odpisywanie milionem postow ale jak przechodze na inne strony to wszystko mi sie usuwa nadal…

reklama
U mnie rodzina szybko się dowiedziała. Mąż od razu poleciał poinformować, a potem ja moja, bo i też jechałam do nich w odwiedziny a tam też zaczęłam plamić. W sumie, jak w każdej ciąży u nas rodzina od razu wie, nie potrafimy ukrywać. Nawet, gdyby było coś nie tak, poronienie, to też byśmy informowali.

u mnie rodzice wiedza. Nie bylo jakiejs specjalnej ekscytacji. Pozniej jakos rozmawialam z mama o botoxie i kwasie hialuronowym, a moj ojciec skomentowal tak „jedyny plus tego wszystkiego ze przez rok nie bedziesz sie ostrzykiwala”. Nie wiem, moze nie mial nic zlego na mysli ale mi sie przykro zrobilo
u mnie mama wie i tez bez ekscytacji już 😅

Mnie ginekolog wysłał do hematologa zeby sprawdził czy wogole potrzebuje tej heparyny. W klinice niepłodności mówili że muszę brać cała ciążę bo mam mutacje V Leiden i PAI 1.
A robisz jakieś badania żeby dobrać dawkę?
Ja ogólnie nawet nie mam tej mutacji genu co ty. Prof Malinowski z Łodzi do zaleceń dał mi heparyne i tyle ponoć na lepsze ukrwienie macicy i odzywienie zarodka. Po tylu latach starań jak się w końcu udało trzymam się zaleceń

Ostatnia edycja:
Mam na szczęście wizytę u mojego gina 20.10 ;)

Gratulacje! Cudowna wiadomość ❤️

To nie jest takie proste zwolnić kogoś od tak.
Musi mieć dobry powód, podparty dowodami.

My mamy w pracy teraz takiego chłopaka, który leci w kulki i kierownik nie może go zwolnić bo prawo pracy się zmieniło i ma problem.

gdzie kupujecie spodnie ciążowe?
Masz jakieś sprawdzone, wygodne?
W ostatniej ciąży kupiłam jakieś dżinsy ale były fatalne. Głownie śmigałam w legginsach i dresach No ale czasem trzeba wyjsć do ludzi 🥴
Ja wczoraj zamówiłam spodnie jeansowe z firmy babylette - polecała mi ją koleżanka. Czekam jak przyjda i zobacze jak sie prezentuja

Ostatnia edycja:
reklama
Mam na szczęście wizytę u mojego gina 20.10 ;)

Gratulacje! Cudowna wiadomość ❤️

To nie jest takie proste zwolnić kogoś od tak.
Musi mieć dobry powód, podparty dowodami.

My mamy w pracy teraz takiego chłopaka, który leci w kulki i kierownik nie może go zwolnić bo prawo pracy się zmieniło i ma problem.

gdzie kupujecie spodnie ciążowe?
Masz jakieś sprawdzone, wygodne?
W ostatniej ciąży kupiłam jakieś dżinsy ale były fatalne. Głownie śmigałam w legginsach i dresach No ale czasem trzeba wyjsć do ludzi 🥴
Ja mam bardzo fajne i wygodne z H&M :)

Do góry