2.09. Normalnie poszłabym tydzień lub dwa później ale moja gin kazała mi przyjść wcześniej ze względu na te skurcze właśnie. Ja tez nie mam cały czas ale jak mnie złapie to trochę trzyma.Ja też miałam tydzień przed planowanym okresem i dalej mam tylko już troszkę słabsze mam wrażenie . Oczywiście nie cały czas tylko czasami w ciągu dnia . Na kiedy masz pierwszą wizytę u lekarza?
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Tez mam takie wrażenie no nic, może poprostu musimy wyluzowaćNo, w Niemczech tez dość luźno traktują temat ciąży… tutaj KK finansuje tylko 3 usg, a za reszta trzeba dopłacić. Ale tez zależy od lekarza, bo czasem lekarz robi sam od siebie usg. Ja sobie nie wyobrażam nie mieć usg co wizytę, tym bardziej ze jestem po przejściach. No i ogólnie, nie robi się bety, a na badania wysyłają po 5-6 stratach (tak powiedział moj lekarz którego już zmieniłam) ogólnie w Polsce prowadzenie ciąży jest o nie o lepsze, według tego co wiem, co mi mówią i co tu czytam.
KarolinaDD
i tak nie mamy na nic wpływuTez mam takie wrażenie no nic, może poprostu musimy wyluzować
KarolinaDD
ale za to jeśli chodzi o sam poród to dobrze wspominam, bardzo dobrze. Nie ma nacisku na kp, panie pielęgniarki pytają czy chce butelka karmić, czy piersią, czy maja ki go nakarmić, czy chce się przespać, czy maja przebrać pampersa czy sama chce… naprawdę. Ja to wspominam tak ze jak coś potrzebowałam to naciskałem guziczek na pilocie przy łóżku i przychodziły. No dosłownie skakały koło nas jak powiedziałam ze już długo nie spałam to mi wzięły małego, nakarmiła przewinęły i wzięły na 3 godziny, po 3 godzinach przywiozły i powiedziały ze jest przesunięty i najedzony i mogę spac jeszcze 3 godzinyTez mam takie wrażenie no nic, może poprostu musimy wyluzować
Bibi89
No to super faktycznie! Ja nie wiem jak tu jest bo nie rodziłam jeszcze, ale liczę że podobnieale za to jeśli chodzi o sam poród to dobrze wspominam, bardzo dobrze. Nie ma nacisku na kp, panie pielęgniarki pytają czy chce butelka karmić, czy piersią, czy maja ki go nakarmić, czy chce się przespać, czy maja przebrać pampersa czy sama chce… naprawdę. Ja to wspominam tak ze jak coś potrzebowałam to naciskałem guziczek na pilocie przy łóżku i przychodziły. No dosłownie skakały koło nas jak powiedziałam ze już długo nie spałam to mi wzięły małego, nakarmiła przewinęły i wzięły na 3 godziny, po 3 godzinach przywiozły i powiedziały ze jest przesunięty i najedzony i mogę spac jeszcze 3 godziny
KarolinaDD
wszędzie tak powinno być kobiety po porodzie są na tyle obolałe i zmęczone, ze jak ja słyszę czasem opowieści z polskich porodowek to mnie ciarki przechodząNo to super faktycznie! Ja nie wiem jak tu jest bo nie rodziłam jeszcze, ale liczę że podobnie
KarolinaDD
a i jeszcze pamietam ze przychodziła rano pani która miała listę i zapisywała co chcemy jeść. Np na śniadanie kawa lub herbata, zupa z ryżem lub z makaronem, pieczywo ciemne , jasne lub bułka, No itpNo to super faktycznie! Ja nie wiem jak tu jest bo nie rodziłam jeszcze, ale liczę że podobnie
Chyba około 60-100%Jaki powinien być przyrost bety po 48h?
Są różne kalkulatory do liczenia np tu Link do: Kalkulator beta HCG - Plodnosc.pl
reklama
Bibi89
Minimum 66%Jaki powinien być przyrost bety po 48h?
Podziel się: