reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Im mlodsza ciaza tym trudniej i im wiecej tluszczyku to tez trudniej.
Ja uzywalam z synkiem w pozniejszych tc i od razu byl to miod na zmartwione serce matki. Gorzej kiedy nie umialam znalezc tetna wiec byl podwojny stres. Wtedy pomagal maz i on zawsze znajdywal :-)

reklama
@Aleksandra91 ja sie kompletnie na bostonkach nie znam ale wiem jedno ze goraczka w ciazy w pierwszym trymestrze moze byc niebezpieczna wiec dbaj o siebie domowymi sposobami i obys szybko doszla do siebie:-)
Ja wlasnie mlodego przetrzymuje w domu bo w grupie tez bostonka a boje sie byc chora i tak meczymy sie w domu razem.
Hej u nas to samo. Trzymam mała w domu bo w żłobku bostonka. Ile czasu zostawiasz syna w domu? Nie wiem jak długo ten wirus krąży w otoczeniu. Nie chcę żeby się zaraziła zaraz po powrocie

Hej!

Nie nadrobię Was na pewno, bo mam niezłe braki, ale mam nadzieje, że u wszystkich ok i dzidziole rosną w siłę.

W środę byłam na wizycie, wszystko ok, krwiaka już nie ma, dr kazała odstawić luteinę, ale dostałam Euthyrox bo oczywiście tak jak w 1 ciąży wystrzeliła mi tarczyca. Dostałam aż 3 zdjęcia „żelka” specjalnie dla córki bo strasznie chciała zobaczyć dzidziusia. Co do objawów, u mnie nadal są mdłości, jakieś słabości, brak siły i chęć snu, może minimalnie lżejsze mdłości, ale już się przyzwyczaiłam i przestałam liczyć, że przejdzie 🤣 Poniedziałek i wtorek miałam mieć szkolenie cukiernicze, ale zrezygnowałam bo nie dam rady….

U nas w przedszkolu teraz jelitówka, ale młoda od miesiąca w domu bo w czwartek ma zabieg usunięcia 3 migdała i podcięcia podniebiennych. Mega się stresuje i mam wyrzuty, że mnie przy niej nie będzie. Mąż z nią jedzie bo uznaliśmy, że tak najbezpieczniej.

U nas Bostonka już była grana dwa razy. Raz zaraził się mąż, a raz ja. Młoda przeszła bardzo lekko.

Dziewczyny czy któraś z Was używa (jeśli tak od którego tygodnia ciąży) detektor tętna?
Czytałam ze nie ma żadnych przeciwskazan i jest w pełni bezpieczne, ale im mniejszy płód tym ciężej do namierzenia 🤔
Macie jakieś doświadczenia?
Ja mam i już używam. Od 10 tc już znalazłam tętno, dzisiaj też słuchałam :)
Najlepiej jest po przebudzeniu albo po spacerze bo wtedy największa szansa, że dziecko śpi i się nie rusza. A np po jedzeniu może robić fikołki i nie uchwycicie serduszka :) mnie detektor na razie bardzo uspakaja. I znajduje dźwięk baaardzo nisko.

Hej u nas to samo. Trzymam mała w domu bo w żłobku bostonka. Ile czasu zostawiasz syna w domu? Nie wiem jak długo ten wirus krąży w otoczeniu. Nie chcę żeby się zaraziła zaraz po powrocie

Wiesz co my juz ogolnie 2 tyg w domu ale ten drugi tydzien to wlasnie zostawilam zeby od razu nie zlapal. Chociaz pewnie to i tak nie zalatwilo sprawy ale moze chociaz wyciszylo :-)

Najlepiej jest po przebudzeniu albo po spacerze bo wtedy największa szansa, że dziecko śpi i się nie rusza. A np po jedzeniu może robić fikołki i nie uchwycicie serduszka :) mnie detektor na razie bardzo uspakaja. I znajduje dźwięk baaardzo nisko.
Używałam w pierwszej ciąży tak od 12 tyg- przez covid musiałam czekać długo na wizytę no i same powikłania wywoływały stres, wspaniała rzecz. Na tym etapie znajduje się fasolka bardzo nisko 🙂

Dobra dziewczyny, które nie załapały się na listę prywatnego wątku, a chcą tam być. Będę aktualizowała obecną listę, więc proszę o info, jeśli chcecie się dopisać.
To już raczej będzie ostatnia szansa dopisania się, bo wchodzimy tam na prywatne tematy i chcemy mieć zaufane grono :)

Kupiłam i testowałam. Słyszałam, ale nie jestem pewna czy to tętno dziecka czy moje. Niby było szybsze ale pewności nie mam. Panietasz może jakie tętno miałaś?
Ale fakt trochę się uspokoiłam 🫢 jakby nie było jest mi lżej.
Teraz mogę spokojnie czekać na usg w pon.

Dobra dziewczyny, które nie załapały się na listę prywatnego wątku, a chcą tam być. Będę aktualizowała obecną listę, więc proszę o info, jeśli chcecie się dopisać.
To już raczej będzie ostatnia szansa dopisania się, bo wchodzimy tam na prywatne tematy i chcemy mieć zaufane grono :)
A co to znaczy? 🤔 ja chce 🤪

reklama
Do góry