reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Miałam dzisiaj mrożącą krew w żyłach przygodę. Miesiąc temu zrobiłam Nifty, odebrałam wyniki, napisali że niskie ryzyka, ulga. Zastanowiło mnie dlaczego mam tam wyróżnione tylko 3 główne trisomie i płeć skoro miało być jeszcze kilka innych rzeczy, aneuplouidie, przypadkowe odkrycia itd. ale stwierdziłam że może jak jest ok to nie piszą już tych pozostałych. Wczoraj wieczorem trafiłam gdzieś w necie na czyjeś wyniki Nifty i mnie zmroziło.... inaczej ta karta z wynikami wygląda.. Tak dzwoniłam dziś do firmy od Nifty i do kliniki która pośredniczyła i potwierdziło się DALI MI TYLKO PIERWSZĄ STRONĘ WYNIKÓW :o Na dole był podpis i data więc nie zorientowałam się. Dotarło do mnie że od miesiąca się cieszę że wszystko ok a ja tych wyników tak naprawdę nie znam, tylko część.
Na szczęście dosłali mi badanie na maila i okazało się że wyniki są dobre. Co czułam sprawdzając wyniki drugi raz to moje. Co ciekawe żaden z moich 2 wspaniałych ginów się nie zorientował że nie ma jednej strony a oglądali :)
Wrr, dobrze, ze wszystko ok! Ja tez dostałam jedną biedną stronę, a moj test tez miał podobny zakres rozszerzony, co prawda to nie nifty, ale mam nadzieje, ze to już koniec wyników :D

reklama
Miałam dzisiaj mrożącą krew w żyłach przygodę. Miesiąc temu zrobiłam Nifty, odebrałam wyniki, napisali że niskie ryzyka, ulga. Zastanowiło mnie dlaczego mam tam wyróżnione tylko 3 główne trisomie i płeć skoro miało być jeszcze kilka innych rzeczy, aneuplouidie, przypadkowe odkrycia itd. ale stwierdziłam że może jak jest ok to nie piszą już tych pozostałych. Wczoraj wieczorem trafiłam gdzieś w necie na czyjeś wyniki Nifty i mnie zmroziło.... inaczej ta karta z wynikami wygląda.. Tak dzwoniłam dziś do firmy od Nifty i do kliniki która pośredniczyła i potwierdziło się DALI MI TYLKO PIERWSZĄ STRONĘ WYNIKÓW :o Na dole był podpis i data więc nie zorientowałam się. Dotarło do mnie że od miesiąca się cieszę że wszystko ok a ja tych wyników tak naprawdę nie znam, tylko część.
Na szczęście dosłali mi badanie na maila i okazało się że wyniki są dobre. Co czułam sprawdzając wyniki drugi raz to moje. Co ciekawe żaden z moich 2 wspaniałych ginów się nie zorientował że nie ma jednej strony a oglądali :)
Co by nie było to najważniejsze że wynik są OK. Ale pewnie stresu miałaś co nie miara.

U mnie niestety mimo szczepien pozytywny wynik Covid,meczesie juz 6 dzien,zle samopocUcie,bole plecow,ciezki oddech...mam nadzieje,ze obejdzie sie bez hospitalizacji,bo bardzo sie boje o Nas...czy ktoras z Was przeszla w czasie ciazy covid?

U mnie niestety mimo szczepien pozytywny wynik Covid,meczesie juz 6 dzien,zle samopocUcie,bole plecow,ciezki oddech...mam nadzieje,ze obejdzie sie bez hospitalizacji,bo bardzo sie boje o Nas...czy ktoras z Was przeszla w czasie ciazy covid?
Jednak covid, współczuje męczenia się :/ Przyznam, ze wśród znajomych tez wysyp, ale hospitalizowana tylko jedna osoba, którą znam, nieszczepiona, wiec trzymam kciuki, żeby już odpuściło, 6 dni to sporo :/ Przyjmujesz może heparynę albo acard? Bo sama choroba nie powinna zaszkodzić dziecku, szczególnie jeśli byłaś szczepiona, rozumiem ze nie masz wysokiej gorączki dłuższy czas? Jedyne o co się martwię w covidzie to te zakrzepy, czasem po przechorowaniu lekarze dają heparynę na jakiś czas, na wszelki wypadek, ale to coś do skonsultowania z lekarzem na pewno.

Jednak covid, współczuje męczenia się :/ Przyznam, ze wśród znajomych tez wysyp, ale hospitalizowana tylko jedna osoba, którą znam, nieszczepiona, wiec trzymam kciuki, żeby już odpuściło, 6 dni to sporo :/ Przyjmujesz może heparynę albo acard? Bo sama choroba nie powinna zaszkodzić dziecku, szczególnie jeśli byłaś szczepiona, rozumiem ze nie masz wysokiej gorączki dłuższy czas? Jedyne o co się martwię w covidzie to te zakrzepy, czasem po przechorowaniu lekarze dają heparynę na jakiś czas, na wszelki wypadek, ale to coś do skonsultowania z lekarzem na pewno.
Tak ,mam przepisany acard i heparyne...goraczke zbilam po 2 dniach,zostal tylko kaszel,niezyt nosa i to ciezkie oddychanie...

Tak ,mam przepisany acard i heparyne...goraczke zbilam po 2 dniach,zostal tylko kaszel,niezyt nosa i to ciezkie oddychanie...
To super! Chociaż wiem, jak to brzmi :) Wydaje się, ze niedługo będziesz miała spokój, super z tymi lekami, na Twoim miejscu bym się nie martwiła, choc wiem ze łatwo mowic w sytuacji, kiedy czujesz się tak słabo, ale wyglada, ze to dalej jeden z najlepszych scenariuszy i lada chwila dojdziesz do siebie :)

Osobiście nie. Moja kuzynka przechodziła z początkiem roku na początku swojej ciąży. Przeszła dość lekko, później się szczepiła w 16 i 20 TC. Dzieciaki (też bliźniaki 🤦‍♂️) urodziły się pod koniec czerwca. W terminie, zdrowe, wszystko dobrze. Nie przejmuj się na zapas. Tym bardziej, że jesteś po szczepieniu, więc ryzyko powikłań czy ciężkiego przebiegu jest duuuuzo niższe. No i jesteś pod dobrą opieką. Trzymam kciuki, żeby wszystkie objawy szybko puściły!

To super! Chociaż wiem, jak to brzmi :) Wydaje się, ze niedługo będziesz miała spokój, super z tymi lekami, na Twoim miejscu bym się nie martwiła, choc wiem ze łatwo mowic w sytuacji, kiedy czujesz się tak słabo, ale wyglada, ze to dalej jeden z najlepszych scenariuszy i lada chwila dojdziesz do siebie :)
Dziekuje za tak mile slowa;)

reklama
Dzień Dobry 😌
Ja już po badaniach prenatalnych, dzidzia rośnie, lekarz podsumował 'wszystko jest super', nosek, bicie serduszka, przeziernosc, wielkość...
Tylko dzidzia się kiepsko ułożyła i badanie trochę trwało a ja miałam gimnastykę żeby lekarz mógł zobaczyć to co chciał 😅
Jak widziałam rączki, myślałam że się popłacze... Staje się to wszystko takie... Realne 🥰🥰🥰 Dawno nie byłam tak szczęśliwa 🥰
(+ znów przesunął się termin, o jeden dzień wcześniej 😅)
Miłego dnia dziewczyny! ❤️

Do góry