reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dziewczyny, czy może jest wśród Was posiadaczka zespołu jelita drażliwego? ja mam to dziadostwo od lat i nauczyłam się z tym żyć ale teraz nasiliły się objawy i ciężko poznać czy to boli brzuch w sensie rośnie małe czy jelita i promieniuje na resztę...oj trudny ten początek..pozdrawiam
Od 5 lat mam problemu żołądkowo - jelitowe, byla tydzień temu u mojego gastrologa, poniewaz od ok 6-7 tc wszystkie objawy się bardzo u mnie nasiliły. Lekarz twierdzi, ze to wina hormonów i po pierwszym trymestrze albo znikną te objawy albo choć trochę złagodnieją. Niestety mam się nastawić, ze w 3 trymestrze wroca.

Ja również podczytuje Was regularnie, ale jako, ze pracuje i nie ma dnia żebym się źle nie czuła to czasem mi się po prostu nie chce nic pisać. Nie wymiotuję już od okolo 2 tygodni, no ok raz mi się zdarzyło w tym tygodniu, a mdłości sa słabsze, ale nie zniknęły. Za to regularnie boli mnie glowa - czy to możliwe, ze przez fakt, ze pracuje 8h przy komputerze? I bola mnie plecy na wysokości łopatek plus nie kontroluje senności. Spadnie razem z leżeniem po prostu w łóżku jest moja ulubioną czynnością. Czasem czuję się bardzo zmeczona, ale nie mogę zasnąć po prostu leżę z zamkniętymi oczami. Za 2 tygodnie w piątek mam prenatalne USG i bardzo nie mogę się doczekać, bo traktuje je trochę jak być albo nie byc. Ogolnie nie mogę uwierzyć, ze jestem w ciąży wiec chyba dopóki nie powiększy mi się brzuch i nie poczuje kopniaków to dalej będę myslala, ze to piękny sen.

reklama
Ja jestem dokładnie od 9+4
Mam z tym mały problem, zlinczujcie mnie, ale w 2 poprzednich ciazach L4 na wczesnym etapie było dla mnie czymś dziwnym po za ew. zagrożeniami ciazy. Ja niestety z tych, którzy myśleli ciaza to nie choroba. Bardzo przepraszam, nikogo nie chce tym urazic, ale, ale... Tym razem moja ciąża jest jak choroba - mam wszystkie książkowe objawy plus zaostrzone objawy jak przy zapaleniu zoladka przez fakt, ze mam problemy gastrologiczne i 5.11 mam wizytę. Chciałabym pojsc na L4, ale w mojej głowie siedzi glos, ze to wstyd w po 12 tygodniach ciazy isc na L4 jak nic nie widac. Czy np ZUS może mnie wezwać na kontrole i zabrać mi L4 bo jestem w zbyt wczesnej ciazy? Mam niestety ostatnie 6 dni urlopu wiec nawet nie mam jak isc na dłużej odpocząć licząc, ze to złe samopoczucie minie.

Do góry