reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Ja już powoli kupuje,paczki przychodzą. Póki vinted gorące.
Tia... Jedną paczkę z vinted już odebrałam, na drugą czekam na kuriera - w sumie zawrotną ilość - 9body z krótkim, 1z długim i spodenki.

Ale jestem w trakcie rozmowy zakupu większej paczki 56/62... O to wszystko z ubranek...

A pozostałe rzeczy najpierw szukam w google/allegro dopiero stacjonarnie w sklepach - już z gotową listą, póki co tylko wózek mamy upatrzony, resztę już mamy, lub będziemy mieć...

Większe ubranka w sumie też po rodzinie, tylko tam mieli noworodki i ubranka od 62/68 😱

reklama
Tia... Jedną paczkę z vinted już odebrałam, na drugą czekam na kuriera - w sumie zawrotną ilość - 9body z krótkim, 1z długim i spodenki.

Ale jestem w trakcie rozmowy zakupu większej paczki 56/62... O to wszystko z ubranek...

A pozostałe rzeczy najpierw szukam w google/allegro dopiero stacjonarnie w sklepach - już z gotową listą, póki co tylko wózek mamy upatrzony, resztę już mamy, lub będziemy mieć...

Większe ubranka w sumie też po rodzinie, tylko tam mieli noworodki i ubranka od 62/68 😱
Jak w rodzinie takie duże dzieciaczki się rodziły to ciekawe, jaki twój bobas będzie.. 5kg? hehe :oops:😂

Zazdroszczę przygotowań.. majster miał dziś zaczynać remont i za 2-3 tygodnie mogłabym zacząć zakupy, ale zachorował na 👑 i mamy obsuwę..

Dziewczyny, wynik antygenu HBs 0,48- co to może oznaczać? Brak jest na wynikach jakichkolwiek widelek.
Internety mówi tylko krotko- dodatni niedobrze, ujemny dobrze. A ja tu wariuje

Hej. Szykujecie już wyprawkę? Ja bym bardzo chciała zacząć kupowanie, ale nie za bardzo mogę. Niebawem zaczynamy remont i nie chce żeby wszystko się zniszczyło/ zakurzyło. Nie mam piwnicy lub innego miejsca do przechowywania i zaczynam się stresować, czy zdążę. Myślę, że najszybciej będę mogła zacząć coś kupować od połowy lutego, termin mam na 5 maja. Niby wydaje się, że to sporo czasu, ale mam rwę kulszową i coś czuje, że chodzenie po sklepach może nie być możliwe za te parę tygodni..
Jak to u Was wygląda? Zakupy pełną parą, czy jeszcze się wstrzymujecie? No i od czego najlepiej zacząć?
Ja jak miałam remont i kupowałam pierwsza wyprawkę to chowałam do plastikowych pudełek a później i tak to prałam wiadomo

Dziewczyny, zastanawiam się jak u Was wygląda sytuacja z kawą. Często spotykam się ze stwierdzeniem, że nie powinnam pić kawy.
Pije jedną czasami max dwie latte z ekspresu dziennie.
W internetecie opisane, że max 2 filiżanki a lekarz, że to używka 😁 Jak to u Was jest?

Dziewczyny, wynik antygenu HBs 0,48- co to może oznaczać? Brak jest na wynikach jakichkolwiek widelek.
Internety mówi tylko krotko- dodatni niedobrze, ujemny dobrze. A ja tu wariuje
U mnie w laboratorium wynik poniżej 0,9 jest wynikiem ujemnym. Może spróbuj zadzwonić do laboratorium i dowiedzieć się czy taki wynik u nich jest uznawany za dodatni. Może być też tak, że przeszłaś zakażenie jakiś czas temu i wygaszają Ci się przeciwciała (sporo osób przechodzi bezobjawowo).

Dziewczyny, zastanawiam się jak u Was wygląda sytuacja z kawą. Często spotykam się ze stwierdzeniem, że nie powinnam pić kawy.
Pije jedną czasami max dwie latte z ekspresu dziennie.
W internetecie opisane, że max 2 filiżanki a lekarz, że to używka 😁 Jak to u Was jest?
Pije identycznie jak ty max 2 latte z ekspresu 😊

reklama
Hej. Szykujecie już wyprawkę? Ja bym bardzo chciała zacząć kupowanie, ale nie za bardzo mogę. Niebawem zaczynamy remont i nie chce żeby wszystko się zniszczyło/ zakurzyło. Nie mam piwnicy lub innego miejsca do przechowywania i zaczynam się stresować, czy zdążę. Myślę, że najszybciej będę mogła zacząć coś kupować od połowy lutego, termin mam na 5 maja. Niby wydaje się, że to sporo czasu, ale mam rwę kulszową i coś czuje, że chodzenie po sklepach może nie być możliwe za te parę tygodni..
Jak to u Was wygląda? Zakupy pełną parą, czy jeszcze się wstrzymujecie? No i od czego najlepiej zacząć?
ja jeszcze nie mam nic. Planuję zacząć zakupy w marcu, może z końcówką lutego. W lutym się przeprowadzamy i bez sensu później przenosić wszystko z jednego mieszkania do drugiego. Mnie czeka CC pod koniec kwietnia

Do góry