reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dziewczyny, a jak u Was z bólami podbrzusza? Ja przez te ostatnie dni mam jakieś coraz to nowe sensacje i oczywiście trochę myślę, że tak ma być, a trochę strach co to :) Dzisiaj mam takie jakby skurczowe bóle po prawej stronie macicy, boli, puszcza, za 5 min znów, boli puszcza. To nawet nie jest jak bóle okresowe tylko może mój mięśniak albo jakieś ścięgno. Miewacie takie dziwne pobolewania z jednej albo drugiej strony? To dobry znak, że się coś rozciąga? Nie panikować?
Ja mam. Często mnie np jakby jeden jajnik bolal. W ogóle te ciągnięcia są w różnych miejscach, to chyba normalne :)

reklama
@TuAga U mnie coraz dziwniejsze bole brzucha, mam wrażenie, ze rozciąganie to się dopiero zaczyna, a bobas rośnie taaak szybko teraz, ze macica musi nadążać. U mnie zaczęło się siku 800 razy dziennie.

Btw z lżejszych tematów, wiecie może który to jest ten polecany stanik ciążowy z H&M? U mnie upgrade z małego B, do pełnego B jedynie, ale obecne staniki mnie uciskają i jeszcze gorzej mi się oddycha. Możecie coś polecic?

Dzięki za pocieszenie ;) Najpierw te ukłucia w pochwie, teraz to (czasem jak zaboli to aż oczy duże robię, ale to wyraźnie coś z boku boli) ;) Ja się chyba mniej stresowałam różnymi bólami na początku, raz, że wiedziałam, że są normalne, dwa, że jakaś spokojniejsza byłam. Im dalej w las tym bardziej mi zależy i sieczka w głowie :) Ale wiem, że wszystkie tak mamy, no trzeba jakoś przetrwać i mieć nadzieję, że będzie ok :)

Na plus, że moje mdłości są o nieeebo znośniejsze od dwóch dni :) Jak pilnuję, żeby się nie przegłodzić to prawie mnie nie mdli. Tylko wieczorami :) No chyba tak może być, skoro dziś 11+4 :)

Dziewczyny, a jak u Was z bólami podbrzusza? Ja przez te ostatnie dni mam jakieś coraz to nowe sensacje i oczywiście trochę myślę, że tak ma być, a trochę strach co to :) Dzisiaj mam takie jakby skurczowe bóle po prawej stronie macicy, boli, puszcza, za 5 min znów, boli puszcza. To nawet nie jest jak bóle okresowe tylko może mój mięśniak albo jakieś ścięgno. Miewacie takie dziwne pobolewania z jednej albo drugiej strony? To dobry znak, że się coś rozciąga? Nie panikować?
Też tak mam, podobno to normalne 😊

@TuAga U mnie coraz dziwniejsze bole brzucha, mam wrażenie, ze rozciąganie to się dopiero zaczyna, a bobas rośnie taaak szybko teraz, ze macica musi nadążać. U mnie zaczęło się siku 800 razy dziennie.

Btw z lżejszych tematów, wiecie może który to jest ten polecany stanik ciążowy z H&M? U mnie upgrade z małego B, do pełnego B jedynie, ale obecne staniki mnie uciskają i jeszcze gorzej mi się oddycha. Możecie coś polecic?
Ja zdejmuje stanik [emoji12] mam równie imponujący biust [emoji119]

Dziewczyny które mają detektory tętna płodu. Proszę o pomoc. 🙂 Jak już znalazłam przy pomocy męża serduszko, to tętno bardzo się wahało od 150 -162. Czy to nie za wysokie tętno ? Może coś źle przyłożyłam, bo jak delikatniej rusze to coś się zmienia. Aż juz mi na czerwono wyskakiwało. Na usg w środę mialam 158 uderzeń.

Dziewczyny które mają detektory tętna płodu. Proszę o pomoc. 🙂 Jak już znalazłam przy pomocy męża serduszko, to tętno bardzo się wahało od 150 -162. Czy to nie za wysokie tętno ? Może coś źle przyłożyłam, bo jak delikatniej rusze to coś się zmienia. Aż juz mi na czerwono wyskakiwało. Na usg w środę mialam 158 uderzeń.
Jest w normie. Mój jak śpi i się nie rusza to ok 150. Jak szaleje nawet 165 i więcej. Mój gin mówi że to normalne 🙂

reklama
Do góry