reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Ja też mam PAPPA 6,34 iui czyli to wychodzi 2,8053 MoM (o ile tak pisze się te jednostkę). Miałam nie wchodzić i nie myśleć o wynikach zanim lekarz nie wyśle analizy a to jeszcze tydzień i zaczęłam sama 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Wysoka pappa-dobrze
Niskie wolne bhcg-dobrze.
Ale wraz to statystyki, inne wyniki wyjdą u 20latki i u 30 latki.

reklama
Ja już po prenatalnym. Pierwszy raz się tak stresowałam. Niby wszystko okej, lekarz był bardzo ostrożny w tym co mówił. Dziś wg Om jestem w 12+5, ale na USG się okazało, że dziecko jest dużo do przodu i jestem w 13+2. Termin porodu mam przesunięty z 7 maja na 3 Maja. No i jutro idę robić pappa. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. No i od dziś jestem na zwolnieniu, lekarz nie dał się przegadać, za dużo zachorowań na covid 🤷‍♀️

A co do płci pokazal i powiedział, że to może być wszystko i on powie dopiero w 16 tyg, bo wtedy narządy płciowe są wykształcone😋 także nic nie wiem.
A jak się pytałam, czy dziecko wygląda okej, to powiedział, że na chwilę obecną tak, ale więcej będzie mógł powiedzieć na II prenatalnych.

Wysoka pappa-dobrze
Niskie wolne bhcg-dobrze.
Ale wraz to statystyki, inne wyniki wyjdą u 20latki i u 30 latki.
Dziękuję za wyjaśnienie jak to działa mniej więcej 🥰
Ja już po prenatalnym. Pierwszy raz się tak stresowałam. Niby wszystko okej, lekarz był bardzo ostrożny w tym co mówił. Dziś wg Om jestem w 12+5, ale na USG się okazało, że dziecko jest dużo do przodu i jestem w 13+2. Termin porodu mam przesunięty z 7 maja na 3 Maja. No i jutro idę robić pappa. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. No i od dziś jestem na zwolnieniu, lekarz nie dał się przegadać, za dużo zachorowań na covid 🤷‍♀️
Super! U mnie też większe niż ustawa przewiduje i zamiast 7.05 celowałby bardziej w 4.05 😂 Ale super, że tak to wszystko dobrze 🥰 A jakie crl jak na ten 13+2, jeśli mogę spytać? U mnie przy faktycznym 12+1 było 6,4cm

Czy jest sens szukania testu pappa jak zamierzam robić nifty?
Moim zdaniem tylko jeśli chodzi o ryzyko związane z łożyskiem. Jeśli wyjdzie Ci ryzyko przedwczesnego porodu to dostaniesz Acard. Ja jestem silnie uczulona na kwas acetylosalicylowy i dlatego nie robię, bo poza regularną kontrolą ciśnienia nic u mnie to nie zmieni, a ja będę schizować. Czytałam, że sporo dziewczyn otrzymuje to wyższe ryzyko przedwczesnego porodu, a potem to się nie sprawdza. Ja zrobiłam tylko Nifty + USG genetyczne na początku listopada. Pappy nie robię.

reklama
Do góry