reklama
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Ja już zostaje na wychowawczym,mam do końca 2022
Zależy gdzie pracujesz. Bo w ciąży możesz pracować tylko nie wszędzie, pracodawca powinien Ci zapewnić bezpieczne warunki (teoria). Podobno kontrole najczęściej są jak się wcześniej idzie na l4.Ja tez nie miałam kontroli. Ciekawe jak będzie tym razem. Ale chyba będzie logiczne ze jestem w ciąży to nie mogę wrócić do pracy bo chociażby nie przejdę badań w medycynie
Ja poszłam na zwolnienie dokładnie w 4t5d wiec wczesnie.Zależy gdzie pracujesz. Bo w ciąży możesz pracować tylko nie wszędzie, pracodawca powinien Ci zapewnić bezpieczne warunki (teoria). Podobno kontrole najczęściej są jak się wcześniej idzie na l4.
u mnie do pracy trzeba zrobić rtg płuc. Wiec nie ma szans żebym robiła w ciąży
Jestem teraz po urlopie macierzyńskim wiec żeby wrócić musiałabym je zrobić
Jak ciąża to nie trzeba robić wtedy rtg. Też do mojej pracy trzeba i pytałam wcześniej o to w kadrach (przyszłościowo).Ja poszłam na zwolnienie dokładnie w 4t5d wiec wczesnie.
u mnie do pracy trzeba zrobić rtg płuc. Wiec nie ma szans żebym robiła w ciąży
Jestem teraz po urlopie macierzyńskim wiec żeby wrócić musiałabym je zrobić
Mama2012/2020/2022
Wiem właśnie.Mi się nie opłaca bo l4 będę miała 100% płatne a wychowawczy jest nie płatny. Aktualnie jestem na zaległym urlopie do 12.10 i od 13 mialam mieć wychowawczy
Ja do 19.09 macierzyński,od 20 już wychowawczy więc nie kombinuje zresztą u mnie to minimalne pieniądze.
marzycielkaa
Ja miałam kontrolę w 1 ciąży, kilka dni przed porodem byłam u teściowej. Musiałam iść do zusu, tłumaczyć się i pisać pismo gdzie byłam po co i dlaczego
reklama
O kurde, ale finalnie dorze się skończyło? Byli jakoś na tygodniu?Ja miałam kontrolę w 1 ciąży, kilka dni przed porodem byłam u teściowej. Musiałam iść do zusu, tłumaczyć się i pisać pismo gdzie byłam po co i dlaczego
Podziel się: