reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Ja tez nie miałam kontroli. Ciekawe jak będzie tym razem. Ale chyba będzie logiczne ze jestem w ciąży to nie mogę wrócić do pracy bo chociażby nie przejdę badań w medycynie

reklama
Ja tez nie miałam kontroli. Ciekawe jak będzie tym razem. Ale chyba będzie logiczne ze jestem w ciąży to nie mogę wrócić do pracy bo chociażby nie przejdę badań w medycynie
Zależy gdzie pracujesz. Bo w ciąży możesz pracować tylko nie wszędzie, pracodawca powinien Ci zapewnić bezpieczne warunki (teoria). Podobno kontrole najczęściej są jak się wcześniej idzie na l4.

Mi się nie opłaca bo l4 będę miała 100% płatne a wychowawczy jest nie płatny. Aktualnie jestem na zaległym urlopie do 12.10 i od 13 mialam mieć wychowawczy

Zależy gdzie pracujesz. Bo w ciąży możesz pracować tylko nie wszędzie, pracodawca powinien Ci zapewnić bezpieczne warunki (teoria). Podobno kontrole najczęściej są jak się wcześniej idzie na l4.
Ja poszłam na zwolnienie dokładnie w 4t5d wiec wczesnie.
u mnie do pracy trzeba zrobić rtg płuc. Wiec nie ma szans żebym robiła w ciąży
Jestem teraz po urlopie macierzyńskim wiec żeby wrócić musiałabym je zrobić

Ja poszłam na zwolnienie dokładnie w 4t5d wiec wczesnie.
u mnie do pracy trzeba zrobić rtg płuc. Wiec nie ma szans żebym robiła w ciąży
Jestem teraz po urlopie macierzyńskim wiec żeby wrócić musiałabym je zrobić
Jak ciąża to nie trzeba robić wtedy rtg. Też do mojej pracy trzeba i pytałam wcześniej o to w kadrach (przyszłościowo).

Ja miałam kontrolę w 1 ciąży, kilka dni przed porodem 😅 byłam u teściowej. Musiałam iść do zusu, tłumaczyć się i pisać pismo gdzie byłam po co i dlaczego 😅🤣

A będziecie miały te l4 na 80 czy 100%? Ja pytalam w wcześniejszej 2 gin i mówili że oni 100 piszą po 8 tc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry