reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dzień dobry.
Ja dzisiaj jadę na turniej rugby z synem.
Wczoraj jadłam na żywioł i witam Dzień z 95🙄 już nic nie kumam 😅😅😅

Tak myślę czy cały dzień co jemy ma wpływ na te ranne cukry?
Na ogół jem zdrowo i jest ok,wczoraj pozwoliłam sobie na mc Donald i pierniki.

Kolejne pytanie które mam w głowie to jaki wpływ na płód ma przyjmowana insulina? 😉😳
Ja ogólnie nie przejmuje się tym co jem, ale właśnie ten podwyższony cukier na czczo wyszedł mi po jedzeniu z KFC czyli coś w tym musi być. Tak to ciastka czy inne rzeczy nie podnoszą mi w ogóle cukru.

reklama
Ja ogólnie nie przejmuje się tym co jem, ale właśnie ten podwyższony cukier na czczo wyszedł mi po jedzeniu z KFC czyli coś w tym musi być. Tak to ciastka czy inne rzeczy nie podnoszą mi w ogóle cukru.
Już dostałam wiadomość,że na ranny cukier pracuje cały dzień. Ciasto czy słodkie też nie ale widać mc tak😅😅Ja na codzień jem zdrowo,taki już nawyk,ale czasem mam ochotę to jem co tam akurat chce. Nigdy problemu nie było,teraz coś takie .

Dzień dobry.
Ja dzisiaj jadę na turniej rugby z synem.
Wczoraj jadłam na żywioł i witam Dzień z 95🙄 już nic nie kumam 😅😅😅

Tak myślę czy cały dzień co jemy ma wpływ na te ranne cukry?
Na ogół jem zdrowo i jest ok,wczoraj pozwoliłam sobie na mc Donald i pierniki.

Kolejne pytanie które mam w głowie to jaki wpływ na płód ma przyjmowana insulina? 😉😳
Ja też dzisiaj rano 95, czekam na tą receptę na i insulinę i trochę zła jestem, że wczoraj jej nie dostałam😒

Insulina w ogóle nie przechodzi przez łożysko :) Nie ma żadnego wpływu sama w sobie :)

A sprawdzałaś jaki miałaś cukier po tym macu i piernikach? Ja wczoraj się nieźle przestraszyłam bo postanowiłam piereszy raz w ciąży zjeść stripsy z kfc z frytkami. Muszą glukozę do tej panierki dodawać, bo miałam po tym cukier 190😐 Wprawdzie jakieś maks 20-30 min, zeszło do 159, a potem do 128, ale się przeraziłam nieźle (chociaż wiem na logikę, że taki jednorazowy cukier nie powinien zaszkodzić). Łaziłam po pokoju, żeby go zbić szybciej :)

Ja od wczoraj umieram na ból głowy i zatok, dziś ciśnienie 92/70 🙄 Taki ból że pierwszy raz w ciąży mam mdłości przy każdym ruchu 😂
A jutro o 14 prenatalne i jestem dodatkowo kłębkiem nerwów 😶

Ja też dzisiaj rano 95, czekam na tą receptę na i insulinę i trochę zła jestem, że wczoraj jej nie dostałam😒

Insulina w ogóle nie przechodzi przez łożysko :) Nie ma żadnego wpływu sama w sobie :)

A sprawdzałaś jaki miałaś cukier po tym macu i piernikach? Ja wczoraj się nieźle przestraszyłam bo postanowiłam piereszy raz w ciąży zjeść stripsy z kfc z frytkami. Muszą glukozę do tej panierki dodawać, bo miałam po tym cukier 190😐 Wprawdzie jakieś maks 20-30 min, zeszło do 159, a potem do 128, ale się przeraziłam nieźle (chociaż wiem na logikę, że taki jednorazowy cukier nie powinien zaszkodzić). Łaziłam po pokoju, żeby go zbić szybciej :)
Tak,bardzo dobry.
Doktor odpisał że na ten ranny pracuje cały dzień ☺🤪,ale mam się nie martwić.

Cześć dziewczyny 🙂 ja dzisiaj 12+1 i powiem Wam, że ta ciąża mocno mnie oszczędza bo nie miałam mdłości, natomiast byłam bardzo zmęczona. W czwartek mam prenatalne i powiem Wam, że się stresuje, bo ja się w ogóle w ciąży nie czuję 🤷‍♀️ aż się martwię czy wszystko gra. Brzuch nie rośnie, rano jest taki jak zawsze, cycki już od dawna nie bolą, tylko sutki mam wrażliwe no i gdyby nie więzadła, które czuje i rozpieranie w brzuchu to bym nie pomyślała, że jestem w ciazy. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze, ale jakoś zaczynam się martwić. A jak jest u Was? Jakie macie dolegliwości oprócz mdłości?

Hej🙂 Jeśli chodzi o cukrzycę ciążową. U nas w szpitalu dzieci takich matek mają mierzony cukier 4x w ciągu pierwszej doby ze względu na ryzyko hipoglikemii i dodatkowo lekarz robi im USG. Generalnie miałyśmy dzieci matek na pompach insulinowych i rzadko zdarzało się, żeby dzieci miały problemy z cukrami, więc głowa do góry 🙂
Ja jak byłam na patologii to miałam sobie sama mierzyć jak i w domu i przychodzić do pielęgniarek i mówić jaki miałam cukier

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 ja dzisiaj 12+1 i powiem Wam, że ta ciąża mocno mnie oszczędza bo nie miałam mdłości, natomiast byłam bardzo zmęczona. W czwartek mam prenatalne i powiem Wam, że się stresuje, bo ja się w ogóle w ciąży nie czuję 🤷‍♀️ aż się martwię czy wszystko gra. Brzuch nie rośnie, rano jest taki jak zawsze, cycki już od dawna nie bolą, tylko sutki mam wrażliwe no i gdyby nie więzadła, które czuje i rozpieranie w brzuchu to bym nie pomyślała, że jestem w ciazy. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze, ale jakoś zaczynam się martwić. A jak jest u Was? Jakie macie dolegliwości oprócz mdłości?
Też nie mam mdłości, czasami zgaga mnie dopada...
Ale poza tym tylko zmęczenie i zasypianie o losowych porach dnia...

I w żadnej ciąży nie miałam mdłości

I ogólnie lekkie wyczulenie na zapachy - ale to nie wiem czy nie jest psychosomatyczne, bo bez ciąży też mi się zdarzało reagować...

Już jako nastolatka w mięsnych i rybnych dosłownie mdlałam (w kościele jak jest kadzidło też padam)

Do góry