reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

@Dorka89 ja na początku ciąży od razu zbadałam (2 dni po teście) i sama dawkę zwiększyłam do 62,5 bo miałam TSH 2,8, gin mi zwiększył do 75 i spadłam w 2 tygodnie z 2,8 na 1,6, kazał dawkę utrzymać, co mnie trochę zaskoczyło bo ja mam tendencję do wpadania w nadczynność i po kolejnych 2 tygodniach 1,21...dalej trzymam 75 i będę ewentualnie korygować po kolejnym badaniu.

reklama
Ja na początku ciąży przy becie 82 miałam tsh 1,5 około a w 8 tygodniu już 0,4 i teraz jestem ciekawa jak będzie. Dziś 10+5, może w przyszłym tygodniu zbadam. Kiedyś miałam okropną nadczynność, tsh 0,000 i tragicznie było. Na razie czuje się oki, puls nie skacze do 140 😂 Może to dodatkowo przez witaminy bo są z jodem

@Dorka89 ja na początku ciąży od razu zbadałam (2 dni po teście) i sama dawkę zwiększyłam do 62,5 bo miałam TSH 2,8, gin mi zwiększył do 75 i spadłam w 2 tygodnie z 2,8 na 1,6, kazał dawkę utrzymać, co mnie trochę zaskoczyło bo ja mam tendencję do wpadania w nadczynność i po kolejnych 2 tygodniach 1,21...dalej trzymam 75 i będę ewentualnie korygować po kolejnym badaniu.
A ja na początku ciąży 1.26 teraz 0.74 a dawki nie zwieksyzlam

No ale jak mam teraz 0.74 przy dawce co brałam przed ciążą to boje się że zbije do zera bo zmalało mi z 1.26 to nie wiem czy jest sens już podnosić dawkę
Ja w 4 tygodniu miałam ok 1,2 teraz mam, jeśli dobrze pamietam, 0,49 i biorę zwiekszona dawkę Z polecenia lekarza. Sama bym tu nie kombinowaŁa. Zapisz się do endo najlepiej i on Ci wszystko ustali

Ja w 4 tygodniu miałam ok 1,2 teraz mam, jeśli dobrze pamietam, 0,49 i biorę zwiekszona dawkę Z polecenia lekarza. Sama bym tu nie kombinowaŁa. Zapisz się do endo najlepiej i on Ci wszystko ustali
No to chyba tak zrobię bo u endokrynologa nie byłam 🙈 ginekolog mówił że w ciąży się zwiększa dawkę .

Ja przed ciąża miałam tsh 0.7 biorąc letrox 75. Przy becie 14 tsh podskoczyło mi do 1.2, 4 dni później, beta 115 a tsh 1.8. Mój endokrynolog kazał mi na stałe póki co zwiększyć dawkę do 100 i kontrola tsh co 4 tyg. Ostatnio badałam po 2 czy 3 tyg na większej dawce i już było 1.15, więc chyba naprawdę wszystko zależy od konkretnej osoby. Trzeba kontrolować 🤷‍♀️

Hej! Miałam problem z internetem dlatego odzywam się dopiero teraz;) moje dzisiejsze badania prenatalne super;) z USG wyszło o dwa dni do przodu (czyli niby dzisiaj 11+6) i termin obliczony na 30.04. Lekarz powiedział,że płci nie będziemy zgadywać.
Dziecko ma 5,3cm😁 super było wszystko widać. Dziękuję,że trzymałyście kciuki♥️

Hej! Miałam problem z internetem dlatego odzywam się dopiero teraz;) moje dzisiejsze badania prenatalne super;) z USG wyszło o dwa dni do przodu (czyli niby dzisiaj 11+6) i termin obliczony na 30.04. Lekarz powiedział,że płci nie będziemy zgadywać.
Dziecko ma 5,3cm😁 super było wszystko widać. Dziękuję,że trzymałyście kciuki♥️
Super ze wszystko ok😀 to teraz chyba ja następna z prenatalnymi? 20.10

reklama
Do góry