reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Znacie sposób na wzdecia i jak nie mozna się wypróżnić, bo mnie raczej przez to teraz boli caly brzuch i wydelo mnie strasznie a z wyproznieniem się mam klopot.
Może czopki glicerynowe ? Albo enema ? Tak chyba tabletki czy syropy na przeczyszczenie w ciąży w pierwszym trymestrze nie można .. jedynie właśnie siemię lniane

reklama
Może sprobuj alax ? Pamietam ze dostałam dwie tabletki po porodzie
Wyczytalam o tych tabletkach alax i przeciwskazania sa takie
Przeciwwskazania
Potwierdzona nadwrażliwość na substancje czynne lub nadwrażliwość na którykolwiek składnik produktu. Przypadki niedrożności jelit i zwężenia jelit, atonia jelit, zapalenie wyrostka robaczkowego, choroby zapalne jelita grubego (np. choroba Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego); ból brzucha nieznanego pochodzenia; ciężkie odwodnienie z niedoborem wody i elektrolitów. Dzieci w wieku poniżej 12 lat.

Nie ma nic o ciąży:-)

Wyczytalam o tych tabletkach alax i przeciwskazania sa takie
Przeciwwskazania
Potwierdzona nadwrażliwość na substancje czynne lub nadwrażliwość na którykolwiek składnik produktu. Przypadki niedrożności jelit i zwężenia jelit, atonia jelit, zapalenie wyrostka robaczkowego, choroby zapalne jelita grubego (np. choroba Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego); ból brzucha nieznanego pochodzenia; ciężkie odwodnienie z niedoborem wody i elektrolitów. Dzieci w wieku poniżej 12 lat.

Nie ma nic o ciąży:-)
To są tabletki ziołowe. Gdzies tez jest napisane ze nie można kp a przecież dostając je po porodzie karmiłam. Po za tym jest bardzo dużo leków które pisze ze nie można a można w ciąży. Pamietam jak dostałam jakiegoś zapalenia/zatrucia i tak mnie brzuch bolał 2 dni ze już nie wytrzymałam tym bardziej jak w wc zobaczyłam krew j pojechałam na IP, dostałam leki przy których lekarz kazał odstawić dziecko od piersi. Płakałam cały dzień i cała noc, nie byłam gotowa tak drastycznie. Po konsultacji z CDL okazało się ze leki są całkowicie bezpieczne przy karmieniu piersią.
O ciąży na lekach czesto piszą ze nie można albo żeby skonsultować żeby nie brać odpowiedzialności

Nie należy stosować Alaxu w czasie ciąży :( Nie ma badań :( Ja przedwczoraj cierpiałam na takie wzdęcie, że szok, współczuję😬

Dziewczyny, a Wy też tak macie z tymi mdłościami, że kilka dni masakra, a potem lepszy dzień? Czy każdego dnia bardzo podobnie?

reklama
Do góry