reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Wszyskto wymienione, w normalnych ilościach, jest ok, chodzi raczej o to, ze jest moda na np shoty z kurkumy (i to z pieprzem gdzie peperyna zwiększa bioaktywnosc kurkuminy kilkadziesiąt razy) i nie ma badań udowadniających bezpieczeństwo takich ilości np kurkumy, która poza ciąża jest po prostu antyutleniaczem i działa antyzapalnie. W ilościach używanych w gotowaniu luzik.
czyli rozumiem, że jak doprawię potrawy odrobina przypraw które wymieniłam to jest w porządku?

reklama
dziękuję Ci za dodanie otuchy.. Uwielbiam gotować i używam różnych przypraw i jak bym miała każda sprawdzać czy mogę dodać to się okazało by że żadnej...
Realnie musimy uważać na bakterie, które dla płodu są dużo bardziej niebezpieczne niż dla nas, a reszta to takie domysły i zabranianie kolendry, bo ktoś zabłysnął artykułem na portalu dla mam :D Plus ja jeszcze dokładniej myje owoce, warzywa, glownie jakies sałaty i świeże zioła, bo np toksoplazmozę łatwiej złapać od brudnych owoców, niż od swojego kota :) Podpisalabym się dyplomem dietetyka i niedoszłego lekarza, ale wiem, ze na wszystko łatwo znalezc artykuł w internecie, wiec podpiszę się tylko logiką hahah

Realnie musimy uważać na bakterie, które dla płodu są dużo bardziej niebezpieczne niż dla nas, a reszta to takie domysły i zabranianie kolendry, bo ktoś zabłysnął artykułem na portalu dla mam :D Plus ja jeszcze dokładniej myje owoce, warzywa, glownie jakies sałaty i świeże zioła, bo np toksoplazmozę łatwiej złapać od brudnych owoców, niż od swojego kota :) Podpisalabym się dyplomem dietetyka i niedoszłego lekarza, ale wiem, ze na wszystko łatwo znalezc artykuł w internecie, wiec podpiszę się tylko logiką hahah
No tak, mycie warzyw /owoców jest bardzo ważne. Tak samo jak mycie rąk itp. Ale z tym to mam hopla że tak powiem nawet jak nie byłam w ciąży, ciągle myje ręce, wycieram blat w kuchni itd 🙈 to prawda też że ile ludzi, tyle artykułów, na jednej stronie napisane że rumianek szkodzi, na innej że pomaga.. A konsultacje z diabetologiem mam dopiero za tydzień. A zdarza się Wam wypić piwo lub wino bezalkoholowe?

Zmieniając temat, oglądacie mecz?

Za dużo bzdetów czytasz 🙃
Dziewczyny, nie dziwcie się, można się zestresować, szczególnie jeśli to pierwsza ciąża dla kogoś. Sama chciałam dzisiaj wcinać tymianek, ale po poście @o`sophia wyczytałam, że jest stanowczo zakazany i ma działanie poronne zrezygnowałam. Fakt, że internet przyjmie wszystko, ale o ile mi mega nie zależy na jakiejś przyprawie to nie wczytuje się w badania naukowe tylko na wszelki wypadek eliminuję :)

reklama
Do góry