reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Jejku... wy już widzicie na usg zarodki itp a ja muszę jeszcze czekać 2 tygodnie bo dopiero 4+3 🙈 do tego czasu chyba oszaleję w domu zastanawiając się czy wszystko ok...

Jejku... wy już widzicie na usg zarodki itp a ja muszę jeszcze czekać 2 tygodnie bo dopiero 4+3 🙈 do tego czasu chyba oszaleję w domu zastanawiając się czy wszystko ok...
Ja mam jutro wizytę i tylko leżę i rozmyślam i panikuje. Tak strasznie chce tej wizyty i tak cholernie się boje 🤦🏼‍♀️

Ja mam jutro wizytę i tylko leżę i rozmyślam i panikuje. Tak strasznie chce tej wizyty i tak cholernie się boje 🤦🏼‍♀️
No właśnie ja też czekam z utęsknieniem jak nigdy na żadną wizytę. Jestem po kilku poronieniach wczesnych ciąż więc odrazu jak dostałam wynik bety poszłam do gin żeby nie powtórzyć sytuacji z wcześniejszych ciąż. Z racji pracy fizycznej dostałam L4, z powodu wcześniejszych poronień duphaston I nakaz odpoczywania. I jak człowiek ma się nie denerwować jak nie ma czym zająć myśli a w domu czas tak się dłuży... 🙈

Mówiłam, nasz główny problem to dowiadywanie sie o ciazy za wcześnie :D Ja jestem 5+5 i mam wrażenie, jakbym czekała już min miesiac na te wizytę xd

Ni to samo dzisiaj mówiłam do koleżanek ze wolałabym się dowiedzieć w 7-8 tygodniu a nie tak wcześnie. To oczekiwanie te słupie myśli. Matko masakra.

Tak wogóle to do tej ciąży nie byliśmy wogóle przygotowani. 🙈 Przez ponad 2 lata staraliśmy się o dziecko, w tym rok z pomocą kliniki leczenia niepłodności. Mnóstwo pieniędzy, leków, stresu itp i tylko 3 razy udało się zajść- poronienia w ciągu pierwszych kilku tygodni. Koło maja odpuściliśmy leczenie itp na kilka miesięcy, w listopadzie dopiero miałam zaczynać kolejne leczenie a po nowym roku planowana była inseminacja gdyby to nie poskutkowało a tu nagle taki szok, ciąża i to bez żadnych leków, nawet witamin nie brałam. 🙉

Ja też już po wizycie, jest pęcherzyk, na serce oczywiście trzeba poczekać. Dostałam leki, skierowanie na badania i zalecenie pilnej wizyty u kardiologa. Na wizycie pomiar miałam kosmiczny. Lekarz chciał mnie wysłać na L4, ale powiedziałam że przejdę na zdalną albo wezmę zwolnienie od kardiologa. Nie chce żeby w pracy już wiedzieli.

reklama
Tak wogóle to do tej ciąży nie byliśmy wogóle przygotowani. 🙈 Przez ponad 2 lata staraliśmy się o dziecko, w tym rok z pomocą kliniki leczenia niepłodności. Mnóstwo pieniędzy, leków, stresu itp i tylko 3 razy udało się zajść- poronienia w ciągu pierwszych kilku tygodni. Koło maja odpuściliśmy leczenie itp na kilka miesięcy, w listopadzie dopiero miałam zaczynać kolejne leczenie a po nowym roku planowana była inseminacja gdyby to nie poskutkowało a tu nagle taki szok, ciąża i to bez żadnych leków, nawet witamin nie brałam. 🙉
My tez dwa lata i dwa miesiące starań. Mielismy już inseminacje bezskuteczna w marcu. Lekarze w klinice niepłodności mówili ze tylko invitro. Zmiana lekarza. Miesiąc z neoparin i się udało. Tzn jutro będę wiedzieć czy się udało 🙈

Do góry