reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja ratuje się probiotykiem.
Od lekarza to co zwykle smecta, elektrolity oraz probiotyk.
Jeśli nie będzie poprawy to do kontroli w piątek.
Niestety mamy problem z piciem smecty i myślę czy możemy ratować się trochę innym sposobem przyrządzania tego lekarstwa 🤔

Elektrolity w proszku wsypuje do buzi (rozdzielając porcję na kilka razy) a dziecko bierze łyk wody, rozpuszcza je i połyka - (coś na zasadzie płukania jamy ustnej). Myślicie że smecte mogę tak samo podać?
Myślę że możesz spróbować tak że smecta aby chociaż trochę połknął

A u mnie bostonka u małego. Poszłam z nim do lekarza żeby się upewnić czy na pewno afty a nie jakieś inne świństwo bo nigdy w buzi nic nie miał, pani najpierw mówi no raczej afty ale jeszcze coś zobaczę, ja mowie ze ma Pani na myśli bostonke ?? Mowie ze nie ma nic na rączkach i stopach, że sprawdzałam ona patrzy jeszcze raz i mówi o tu na rączce, widzi pani te kropeczki ?? No kurde 3 kropeczki, w życiu bym nie wpadła na to:D powiedziała że to bostonka tylko w mega łagodnej wersji, że mu się upieklo, miał podwyższona temp przedwczoraj do 37.5 i niespokojny w nocy a tu bostonka, kosmos. Do żłobka w poniedziałek, na razie posiedzi z moja mama :)

reklama
A co się działo? Ja nie mogłam spać, miałam ponad godzinną przerwę w nocy, a potem głupie sny. Będę dziś niewyspana 😴

Do góry