reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Moim zdaniem nie zobaczy nic oprócz możliwej małej kropki. Zarodek widać od beta 10tys tak mi lekarz powiedział. Jak masz płacić to lepiej się wstrzymaj , bo się rozczarujesz.
Dziewczyny jeśli miałam bete w czwartek 855 to czy w poniedziek będzie coś na USG ?
Byłam u nowej lekarki, podeszła luzno do heparyny bo twierdzi że po 12 tyg i jadę z powrotem do swojej w poniedziałek.

Moim zdaniem nie zobaczy nic oprócz możliwej małej kropki. Zarodek widać od beta 10tys tak mi lekarz powiedział. Jak masz płacić to lepiej się wstrzymaj , bo się rozczarujesz.
Wszystko zależy od oczekiwań. W pierwszej ciąży kamień z serca mi spadł jak zobaczyłam że pecherzyk jest we właściwym miejscu, wykluczylo to potencjalną ciazę pozamaciczną. Teraz pomijam ten moment i idę jak coś będzie wiadać więcej :)

Ja idę nie żeby coś zobaczyć tylko po heparynę . Od genetyka dostałam informację żeby poszukać ginekologa który mi ją zapisze .
Głupia poszłam do nowej ginekolog która powiedziała że uwaza heparynę od 12 tyg i tak się zastanawiam czy za wiele nie ryzykuje i chce iść do moje ginekolog do której chodziłam z córką i do której chodziłam kiedy miałam puste jajo . Ona na 95% przepisze mi heparynę . Zresztą w wiadomości napisałam jej że takie dostałam zalecenia od genetyka .
I tylko dlatego idę bo nie liczę na serduszko itp .

Ja robiłam 2

Dziewczyny znowu dziś zauważyłam więcej sluzu z krwią. To już się ciągnie dłuższy czas. Wizyta dopiero 17... pojadę chyba na IP. Przecież tak nie może być że stamtąd leci jaka kolwiek krew...
Adzik, a może zadzwoń tam gdzie jesteś umówiona na wizytę i powiedz, że jesteś w ciąży i zaczęłaś plamić. Może Cię wcisną między pacjentami. Mi zawsze mówili, że gdyby się coś działo to przyjść od razu. Może się uda, a to mniejszy stres niż na IP.

Ja robiłam 2

Dziewczyny znowu dziś zauważyłam więcej sluzu z krwią. To już się ciągnie dłuższy czas. Wizyta dopiero 17... pojadę chyba na IP. Przecież tak nie może być że stamtąd leci jaka kolwiek krew...
Śluz z krwią u mnie był początkiem poronienia. Nie życzę ci tego, ale jeśli masz możliwość to szukaj kogoś to cię przyjmie na już lub zgłoś się do szpitala.

Ja idę nie żeby coś zobaczyć tylko po heparynę . Od genetyka dostałam informację żeby poszukać ginekologa który mi ją zapisze .
Głupia poszłam do nowej ginekolog która powiedziała że uwaza heparynę od 12 tyg i tak się zastanawiam czy za wiele nie ryzykuje i chce iść do moje ginekolog do której chodziłam z córką i do której chodziłam kiedy miałam puste jajo . Ona na 95% przepisze mi heparynę . Zresztą w wiadomości napisałam jej że takie dostałam zalecenia od genetyka .
I tylko dlatego idę bo nie liczę na serduszko itp .
A wytlumaczyla dlaczego uważa dopiero od 12 tygodnia ? Mój lekarz bez problemu przepisał mi od razu jak tylko test będzie pozytywny

reklama
Do góry