reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Wioleta93 karuzela nie jest konieczna. Ja na początku i tak nie będę chyba montowała, bo dziecko i tak nie widzi na taką odległość. Potem jest przydatna to na pewno. No ale przedbporodem nie musisz się spinać żeby mieć karuzelkę.
Dziewczynce to zawsze można kupić coś słodkiego do ubrania typu sukienusie, opaskę na głowę i niestety jest większy wybór ubrań w sklepach niż dla chłopców.

Jakiś dzisiaj kiepski dzień. Gardło mnie boli. Spać mi się chce. Nie mam sił na nic. A tu przydałoby się pranie zrobić.

reklama
Z tego wszystkiego, że to rozwarcie się u mnie pojawiło zrobiłam sobie listę rzeczy, jakie muszę mieć w torbie do szpitala. Pewnie częściowo spakuje ją na dniach.
Zrobiłam listę rzeczy dla mnie, dla Małego, dla męża.

Hej dziewczyny:) u nas piękna wiosna :) a ja mam chyba jednak coraz mniej siły na wszystko. Spalabym do oporu. I apetyt mam ogromny. Boje sie, że przez te ostatnie dwa miesiące przytyje za dużo i skończę niczym wieloryb :D
Co do przygotowań... U mnie dalej looz... Wyciągnęłam walizkę, ale chyba jest za duża, wiec muszę kupić cos innego do szpitala. Ubranka, meble i wszystko inne w kartonach, albo jeszcze w sklepach.. Zastanawiam się kiedy mnie tak natchnie zeby wziasc sie do roboty;D z plusów, okna umyte, mieszkanie powiedzmy ogarnięte na święta, zostaną nam cotygodniowe porządki... Przed kwietniem chce jeszcze wyprać dywan i wtedy możemy wjeżdżać z meblami dla małej:)

Hej dziewczyny ja dziś noc miałam Kijowa bo od 4 :30 nie spałam później córkę do przedszkola doprowadziłam pojechałam oddać krew i zawieść skierowanie :) i przyjechałam o 13 i leżę:p o 14 30 idę po córkę i jakiś spacerek :)

Mój młody chyba rozprostowuje kości. Pręży się i czuje go na dole i pod żebrami. Nie wiem w jakiej pozycji mam być. Dalej mi słabo. Pospałabym ale to chyba jak P. wróci z pracy. Na szczęście poza puszczeniem pralki nie mam roboty. Na obiad wyjęłam zamrożone i upieczone mięso. Czasem gotówce w zamrażarce się przydają.

Witam się, aktywny tydzień mnie czeka
a już siły nie mam na nic.

Gosia Lew nie wiem na co teraz są alergie ale są bo dziś koleżanka ledwo żyła, kicha, kaszle, łzawią jej oczy. Wiosna idzie
Tirli po prostu już jesteś w ciąży więc nie musi jak Pawlak naprawiać radia:-D
Boliwia blisko ale nie aż tak blisko:-D tak na 20 minut autem
Ania-Beata no hormony, nie martw się, rycz, tylko się relaksuj, czytaj, weź kąpiel, obejrzyj coś durnego
Wioleta93 jak ja myślałam, ze to pupa to mi lekarz powiedział że jednak głowa:eek: moja mama ma ten sam ból, teściowa już wszystko zakupiła, reszta jakoś tak mi się dostała...

Ja mam szyjkę 45mm -czyli poród się zapowiada taki jak ostatnio:eek:

Pogoda pod psem -niby 7 stopni a tak zimno i nieprzyjemnie brrr.
Marzy mi się już słoneczko, ciepełko, basen ech...

reklama
Witam po weekendzie. Pojechalismy do tesciow. Objedzona jestem na maxa i dzis nie musze gotowac bo dostalismy wyprawke ;) Weekend minal fajnie i optymistycznie.

Dzisiaj cala szafe w sypialni uporzadkowalam jak nigdy. Najpierw wszystko wyjelam, na kartce rozplanowalam system :p potem poukladalam i wlozylam. Bez litosci spakowalam rzeczy, ktore oddam na dary i tym samym doszlam do 2 wnioskow- 75%mojej szafy to sukienki i spodniczki i ze nie mam sie w co ubrac :p zasmucil mnie fakt, ze pezypomnialam sobie o tylu sukienkach, ktore mam ze juz nie moge sie doczekac lata ;)
Uwielbiam sukienki!!!

Mam wrazenie ze moj brzuch zaczal teraz szybko rosnac. Czuje to na pewno w kregoslupie :/ ciesze sie strasznie ze mam dobry materac i poduszke, bo weekend u tesciow utwierdzil mnie ze jednak ogromne znaczenie ma to na czym spimy.

I zgaga. Ciulostwo okropne!

Do góry