reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja właśnie nie chce cesarki i bardzo się ucieszyłam, że się przekrecila :) ale wiadomo 4kg dziecka też bym pierwszego wolała nie rodzić, Pani doktor powiedziała, że jeszcze będziemy to sprawdzać. Położna mówiła, że jak na moją budowę pewnie mała będzie miała z 3,5kg.

reklama
Ponoć my Polki jesteśmy takie super i zajebi**e, że jesteśmy w stanie urodzić dziecko o wadze do 4500g :) Oczywiście wiadomo wiele zależy od naszej budowy i ułożeniu dziecka w brzuszku.

wskazanie do cc jest chyba od 4,5kg ale teraz robią i przy mniejszych dzieciach. Mi się marzy naturalny poród ale mogę tylko pomarzyć

Ja też bardzo chciałabym rodzić naturalnie.
Na usg w prywatnej klinice wyszło w 28t5d, że prognozowana waga dla mojego dziecka w TP to pomiędzy 3400-3600 gram. Mam nadzieję, że się to sprawdzi :)

Koleżanka poszła bo przyszła na pogaduszki :D a boli mnie coś pod brzusze :/ do tego mały chodzi po całym brzuchu idę leżeć do łóżka może przejdzie :)

Ala_25 mój 7 marca ważył 2154. Czyli byłam dokładnie 31 tc +1. Więc też może być spory. Ale Porównałam usg syna starszego i w 34 tc ważył ponad 2400 a urodził się 3030, więc niewielki był. Usg to ciągle dane szacunkowe.

Byłam na spotkaniu z koleżankami. Fajnie czasem wyjść z domu. Tym bardziej, że mam zaległości towarzyskie :)

Oj dziewczyny alez produkcja.. 2 dni nie zaglądalam, bo miałam robotke u babci. A tu ponad 20 str do nadrobienia.. ech na szczęście podolalam.. w sumie to częściowo dzięki zgadze udalo mi sie tego dokonać, bo gdyby nie ona pewnie juz bym spała bo jestem padnieta..

No nic spróbuje zasnąć.. słodkich snów..

reklama
Do góry