reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Pogoda jest straszna... przed chwilą słońce mi tak dawało w twarz, a teraz leje...
Robię obiad dzisiaj schab po szwajcarsku, ryż, groszek i marchewka.

Ja jutro na glukozę, w poniedziałek będę znać wyniki. Dzisiaj staram się nie jeść nic co mogłoby popsuć wynik. Żadnych słodkich napojów, słodyczy czy mandarynek właśnie.

Włączyłam sobie muzykę, a Mały zaczął tak fikać, oj chyba tancerz będzie :)

Ania zmień położną... położna ma obowiązek odwiedzać ciężarną od 21 tygodnia ciąży.

reklama
Co za pogoda... U Was tez tak wieje?

Wzięłam dzis drugi dzien z rzędu APAP, nasmarowalam skronie amolem i wyszłam na spacer. Migrena w koncu w odwrocie i zaczynam szykować sie na wizytę.

Mężuś odebrał mi wyniki wczorajszej glukozy. Na czczo 83, po 1h - 99, po 2h - 85. Nie mam tu norm wypisanych, ale podejrzewam, że w dolnych granicach wszystko. Zaś doktorek będzie mi kazał nosić cukierki w torebce :D

Niesia u mnie też paskudnie na zewnątrz. Kciuki za wizytę ;)

Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej w teście obciążenia 75 glukozy są następujące:
na czczo - wynik równy lub powyżej 92
po 1 godz - wynik równy lub wyższy niż 180
po 2 godz - wynik równy lub wyższy 153.
Tak mi napisala pani ginekolog w forum gdzie z nia pisalam

Dzisiaj odebrałam wyniki. Glukoza w porządku a w moczu nie ma leukocytów. Jeszcze o 19-stej szybka wizyta u lekarza pokazać wyniki badań.

Jak u was z piersiami? Mi znowu zaczęły się powiększać i są twardsze. Niedługo pewnie zaczynie się pierwsza siara. W pierwszej ciąży szybko leciało mi z piersi. Pod koniec ciąży chodziłam juz z wkładkami w staniku. Ciekawe jak będzie teraz.

Plucik zapierasz się rękoma i nogami przed ewentualna cukrzycą albo raczej nietolerancją glukozy. Też widziałam te normy na necie. A to wszystko zależy od poradni jakie normy uznaje. Tak samo jak labolatoria niektóre robią 3 pobrania a inne dwa. Sprawdzą Ci te cukry i na pewno będzie ok, ale jak nie to nie świata.

Izunia30 ja przy pierwszym dziecku siara nie miałam. A dziś jak scisnełam lekko brodawki to białe bezbarwne coś z nich wyszło.

reklama
Ja póki co na piersi nie narzekam :) nie bolą, nie są twarde.
Dziewczyny a czy u Was pojawiła się linea negra? U mnie nie, jedyne co mam na brzuchu to stanowczo za dużo owłosienia... bardzo dużo włosków mi się pojawiło na brzuchu i do tego strasznie ciemnych.

Plucik musisz zobaczyć co powie diabetolog.

Dzisiaj mam duże pragnienie bardzo, wypiłam już 1,5 litra wody, 3 herbaty. Więc już ponad 2 litry, a dopiero 18.00...

Do góry