Malutka466
Fanka BB :)
U nas różnie, czasem tylko zbadają, a czasem na oddział.Ja izby to sie wystrzegam jak moge bo u mnie to na oddzial i min 3 dni bo tak im refunduja wiec dziekuje bardzo. Jak to dzwonie do poloznej od mojego lekarza.
Malutka powiedz czy ta szkoła co wybralas to prywatna i platna czy przyszpitalna? U mnie duzego wyboru mie ma, dwie przy dwoch szpitalach i jedna prywatna platna mojego lekarza.
Szkoła jest bezpłatna i nie jest przy szpitalu. Podstawowe zajęcia finansuje NFZ, jest opcja kilku płatnych. W Poznaniu jest wiele szkół, które nie są przyszpitalne. Ja wybrałam taką do której mam najbliżej, ale ogólnie bardzo mi się podobało. No i jest tak: ja nie mieszkam dokładnie w Poznaniu, tylko pod, więc zameldowanie mam w pod poznańskiej gminie. Do czasu porodu mam opiekę położnych z tej szkoły, a jak tylko pojawię się na porodówce to mamy zadzwonić do nich i powiedzieć, że jesteśmy w szpitalu i wówczas one załatwią położną ode mnie z miejscowości. Same do niej zadzwonią i podadzą namiary na mnie. Więc dobre to jest.