reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Podkłady dobre są też z rossmanna. Nie pamiętam ceny, bo dawno temu kupiłam większy zapas, ale spoko są. U nas też się sprawdzają, bo młody skutecznie osikiwał pokrowiec na przewijaku, a tak kładziemy podkład na pokrowiec i jest git:)

reklama
Melduje, ze Filip nie ma juz goraczek, zadnych plamek ani wysypki na cialku, a i skora i bialka oczu sa w koncu biale! HURRAA!
Tak wiec po 2 miesiacach z kawalkiem pozbylismy sie zoltaczki, a te plamki co mial teraz, to mial ze 2 dni i albo to od truskawek (zjadlam okolo 5 sztuk) albo po szczepieniu.
W walce z zoltaczka pomoglo nam mleczko modyfikowane, podawane raz na kilka dni, a najbardziej to chyba promienie UV przez szybe oraz podczas spacerkow.

bubbles - super, hurrraaaaa! jak to cieszy, ze z naszymi maluszkami jest okej prawda? :))

edit:
ypra - my tez w srode 1 raz na szczepienia! :baffled: boje sie..co bedzie w trakcie,,,i co bedzie po....

Ostatnia edycja:
Bubbles gratuluję wygranej z żółtaczką. My jeszcze walczymy. Mały miał robioną dziś bilirubinę i jest na poziomie powyżej 4.
W środę ma 1-sze szczepienia, boję się jak zareaguje.
My stosujemy podkłady belli i z rossmanna, ale ostatnio zaczęliśmy kłaść pieluchę, bo po każdym przewinięciu podkład do wywalenia.

Bubbles gratuluję pozbycia się tego paskudztwa!A swoją drogą-też was długo trzymało...
ypra a próbowałaś z przegotowywaniem pokarmu? Mi to pomogło.
My pod pupę używamy pieluch flanelowych. Jak zafajda to do pralki i nastepna idzie w ruch. A u mnie i tak pranie pieluch tetrowych jest codziennie,więc na bieżąco mam wszystko czyste.

Po dzisiejszym szczepieniu jak na razie skutkow ubocznych brak, ale obawiam sie goraczki - czy Wasze maluszki bardzo goraczkowaly po szczepieniu i czy tego samego dnia czy nazajutrz tez moze pojawic sie goraczka itp?? jak w nocy przybedzie franca a ja nie zauwaze.. brrr :(

reklama
Do góry