reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
Filipciowi odpadl noca ostatni strupek z pepuszka (po 6 tyg!), ale sam pepek wciaz jest wystajacy i wielki :(
Dziewczyny mam prosbe - popytajcie swoich pediatrow przy okazji odwiedzin co by polecali robic na te przepuchlinke pepkowa?

persefona z chęcią bym pomogła , ale moja pierwsza córa miała tydzień mleczko a druga znów ok 4 tygodni...
a nie wiem czy może być dłużej.. mozesz ;lekko wycsnąć jak po kąpie4li będziesz ją oliwkowała bo wiem ze można wyciskać ja to zrobiłam przyy Emmie bo mi się wydawało ze ma za długo i 2 dni po wyciśnięciiu już prawie nie było a wycisnęłam zaledwie kilka kropelek
bubbles też nie mam pojęcia bo ja używam Devikap z to sama wit D i K mam oddzielnie...

a u mojej małej po grillu po musztardzie wyszła wysypka:zawstydzona/y: i znikła na 2 dzien ale po wyjściu na słońce pojawiła się pobownie , na szczęscie kolejnego dnia znikła i już się nie pojawiła...
całe szczęscie że trwała krótko i bezboleśnie...
i że wiem po czym to;-)
a były to takie plamki małe i czerwone

A moja mała ma odparzoną pupcię:-(
początkowo myślałam, ze to uczulenie na pieluchy bądź chusteczki - bo pojawiły się krostki na dupce (tylko dziwiło mnie, że nie wyszły od razu, tylko po jakiś 2 tygodniach). Ale kilka dni nie używałam chusteczek, a poprawy nie było. Położna powiedziała, że to odparzenie. Smaruję sudocremem, albo nivea na odparzenia i staram się wietrzyć tyłeczek (co nie jest łatwe, bo mała po 5 minutach sie niecierpliwi), ale juz prawie tydzień mija, a krostki są - w sumie sie zasuszyły, ale takie czerwone ślady po nich zostały... Nie wiem, w jakim tempie powinno zniknąć takie odparzenie. A na położną nie mam co liczyć, więc proszę doświadczone mamuśki o radę:sorry2:

lepi ja polecałabym Tobie żebys pozmarowała pupę albo pudrem albo mąką ziemniaczaną przez 2 doby i zejdzie napewno:tak: u nas tylko właśnie puder pomógł na odparzenie:tak:
w sudokremie jest zawarty alkohol i dlatego cały czas pupa jest podrażniona i czerwona .. tak mi kiedyś położna mówiła jak Vi miała odparzenie i właśnie nie schodziło...

Lepi, Mikosiowi chyba jak miał 2 tygodnie odparzył się tyłeczek i smarowałam na przemian sudocremem i bepanthenem i ewidentnie było widać, że po bepanthenie ładnie schodziło:tak: po sudocremie żadnych efektów nie było i na drugi dzień używałam tylko bepanthenu:no:
ogólnie odparzenie było niecałe 3 dni;-)

Ewcia właśnie miałam pisać o bepanthenie. Też słyszałam,że jest bardzo dobry na odparzenia i różnego typu syfki.

reklama
Lepi na odparzenia Tormentiol, w szpitalu mojemu malemu sie porobily od tego goraca w inkubatorze jak mial akurat cos w pampersie i polozna kazala kupic wlasnie tormentiol i tak go dosyc sporo klasc. Po 2 dniach zeszlo elegancko ;-)

A co na zatkany nosek oprocz sikania cyckiem? bo jakos tego sie obawiam...

Do góry