reklama
Bubbles
Fanka BB :)
Filipciowi odpadl noca ostatni strupek z pepuszka (po 6 tyg!), ale sam pepek wciaz jest wystajacy i wielki
Dziewczyny mam prosbe - popytajcie swoich pediatrow przy okazji odwiedzin co by polecali robic na te przepuchlinke pepkowa?
Dziewczyny mam prosbe - popytajcie swoich pediatrow przy okazji odwiedzin co by polecali robic na te przepuchlinke pepkowa?
lwiapaszczka
Wlasciwie to ma i plamki i kropki. Tak jeszcze myslalam, że to może od spocenia. Potowki jakieś.
Ale zmniejsza się.
Ale zmniejsza się.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
persefona z chęcią bym pomogła , ale moja pierwsza córa miała tydzień mleczko a druga znów ok 4 tygodni...
a nie wiem czy może być dłużej.. mozesz ;lekko wycsnąć jak po kąpie4li będziesz ją oliwkowała bo wiem ze można wyciskać ja to zrobiłam przyy Emmie bo mi się wydawało ze ma za długo i 2 dni po wyciśnięciiu już prawie nie było a wycisnęłam zaledwie kilka kropelek
bubbles też nie mam pojęcia bo ja używam Devikap z to sama wit D i K mam oddzielnie...
a u mojej małej po grillu po musztardzie wyszła wysypka i znikła na 2 dzien ale po wyjściu na słońce pojawiła się pobownie , na szczęscie kolejnego dnia znikła i już się nie pojawiła...
całe szczęscie że trwała krótko i bezboleśnie...
i że wiem po czym to;-)
a były to takie plamki małe i czerwone
a nie wiem czy może być dłużej.. mozesz ;lekko wycsnąć jak po kąpie4li będziesz ją oliwkowała bo wiem ze można wyciskać ja to zrobiłam przyy Emmie bo mi się wydawało ze ma za długo i 2 dni po wyciśnięciiu już prawie nie było a wycisnęłam zaledwie kilka kropelek
bubbles też nie mam pojęcia bo ja używam Devikap z to sama wit D i K mam oddzielnie...
a u mojej małej po grillu po musztardzie wyszła wysypka i znikła na 2 dzien ale po wyjściu na słońce pojawiła się pobownie , na szczęscie kolejnego dnia znikła i już się nie pojawiła...
całe szczęscie że trwała krótko i bezboleśnie...
i że wiem po czym to;-)
a były to takie plamki małe i czerwone
lepidoptera
A moja mała ma odparzoną pupcię:-(
początkowo myślałam, ze to uczulenie na pieluchy bądź chusteczki - bo pojawiły się krostki na dupce (tylko dziwiło mnie, że nie wyszły od razu, tylko po jakiś 2 tygodniach). Ale kilka dni nie używałam chusteczek, a poprawy nie było. Położna powiedziała, że to odparzenie. Smaruję sudocremem, albo nivea na odparzenia i staram się wietrzyć tyłeczek (co nie jest łatwe, bo mała po 5 minutach sie niecierpliwi), ale juz prawie tydzień mija, a krostki są - w sumie sie zasuszyły, ale takie czerwone ślady po nich zostały... Nie wiem, w jakim tempie powinno zniknąć takie odparzenie. A na położną nie mam co liczyć, więc proszę doświadczone mamuśki o radę
początkowo myślałam, ze to uczulenie na pieluchy bądź chusteczki - bo pojawiły się krostki na dupce (tylko dziwiło mnie, że nie wyszły od razu, tylko po jakiś 2 tygodniach). Ale kilka dni nie używałam chusteczek, a poprawy nie było. Położna powiedziała, że to odparzenie. Smaruję sudocremem, albo nivea na odparzenia i staram się wietrzyć tyłeczek (co nie jest łatwe, bo mała po 5 minutach sie niecierpliwi), ale juz prawie tydzień mija, a krostki są - w sumie sie zasuszyły, ale takie czerwone ślady po nich zostały... Nie wiem, w jakim tempie powinno zniknąć takie odparzenie. A na położną nie mam co liczyć, więc proszę doświadczone mamuśki o radę
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
lepi ja polecałabym Tobie żebys pozmarowała pupę albo pudrem albo mąką ziemniaczaną przez 2 doby i zejdzie napewno u nas tylko właśnie puder pomógł na odparzenie
w sudokremie jest zawarty alkohol i dlatego cały czas pupa jest podrażniona i czerwona .. tak mi kiedyś położna mówiła jak Vi miała odparzenie i właśnie nie schodziło...
w sudokremie jest zawarty alkohol i dlatego cały czas pupa jest podrażniona i czerwona .. tak mi kiedyś położna mówiła jak Vi miała odparzenie i właśnie nie schodziło...
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Lepi, Mikosiowi chyba jak miał 2 tygodnie odparzył się tyłeczek i smarowałam na przemian sudocremem i bepanthenem i ewidentnie było widać, że po bepanthenie ładnie schodziło po sudocremie żadnych efektów nie było i na drugi dzień używałam tylko bepanthenu
ogólnie odparzenie było niecałe 3 dni;-)
ogólnie odparzenie było niecałe 3 dni;-)
mojeszczescia
Witam dziewczyny mam pytanie, mieszkam w Anglii tu sie nie podaje witaminy D3 ,a ja chciałabym podać od kiedy podajecie i ile kropelek dzieki
Ostatnia edycja:
reklama
mandrzejczuk
Lepi na odparzenia Tormentiol, w szpitalu mojemu malemu sie porobily od tego goraca w inkubatorze jak mial akurat cos w pampersie i polozna kazala kupic wlasnie tormentiol i tak go dosyc sporo klasc. Po 2 dniach zeszlo elegancko ;-)
A co na zatkany nosek oprocz sikania cyckiem? bo jakos tego sie obawiam...
A co na zatkany nosek oprocz sikania cyckiem? bo jakos tego sie obawiam...
Podziel się: