reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

My mamy ziajkę do kąpieli i główkę też w tym myjemy. Swoją drogą Mikołaj nam powoli wyrasta z Tummy Tuba, jeszcze trochę i się zaklinuje i go nie wyjmiemy. Czas kupić wanienkę, ale on tak lubi TT, w wanience zawsze jest sztywny i spięty.

Z innej beczki - jaką macie temperaturę w pokoju? Nam termometr pokazuje te 21-22 stopnie, ale to inne 22 stopnie niż na dworze. Ja przy tym marznę, mam lodowaty nochal i dłonie, Mikołaj odziedziczył chyba dziadowskie krążenie po mnie bo karczek ciepły ale łapki z lodu. Odkręciłam nieco kaloryfer na razie.

reklama
my nocą obniżamy na 19-20,bo lepiej się śpi(juniorkowi- bo nie budzi się zgrzany), a w dzień jest 22.
u nas w pokoju całą noc okno otwarte więc jest zimniej

jak to rzuciła babcia"zimny wychów" ;-):-D

salsera no własnie, u nas też pożegnanie z wiaderkiem:(((
junior już zaadaptował się w wanience, bo rozbryzguje wodę na wszystkie strony,ale jest mocno podniecony po kąpieli..

Ostatnia edycja:
,my mamy temp ok 22-25 ale ja się duszę w takim upale :-p
w dzień grzejniki sa całkowicie wyłaczone tylko w nocy grzejemy bo w nocy jest bardzo zimno tu w Irlandii... więc musimy
inaczej wstaję z bólem gardła.. to już nie wspomnę o dzieciach

Czyli wychodzi że to ja jestem zmarzlak :) Naprawdę wierzcie że mąż mi wczoraj kazał się w łóżku nie zbliżać dopóki stóp nie ugrzeję. Nochal i łapy mam też lodowate. Cóż poradzić...

Salsera, my też mamy koło 21-22 i ja też mam łapska zimne. Julek niestety też:( Ale karczek ciepły na szczęście. Mąż mi go każe cieplej ubierać, ale nie chcę przesadzać, bo obiektywnie rzecz biorąc taka temperatura w mieszkaniu jest optymalna:) A jak Mikołaja ubierasz w domu?

Ja mam teraz 24 stopnie i dla mnie jest tak w sam raz. Salsera ja mam identyczne krążenie..wiecznie stopy i ręce zimne.

reklama
madzik - normalnie śmiga tak jak ja :) Dzisiaj śpioch welurowy i bluzka nie taka całkiem cienka. Albo np bodziak na krótki rękaw, sweterek i portki. Karczek ma ciepły więc nie chcę przesadzać, to ja marznę choć kark też mam ciepły niby ;)

Do góry