marzena9
Fanka BB :)
Takie małe dzieci mogą być gryzione przez pająki bo mają cieniutką skórę. Wygląda to jak ugryzienie komara ale wyraźnie widać miejsce ukłucia. Kiedyś się o to z teściową ścięłam bo mi powiedziała że mam widocznie brudno w domu że pająki żyją i Paulę gryzą bo cyt:"u mnie pająków za meblami nie ma bo nas nie gryzą". Dorosłego nie dziabnie bo ma za grubą skórę. A pająki są w każdym mieszkaniu. Nie powiem ile statystycznie człowiek zjada ich przez sen....
Nam pediatra kazała napletek ściągać przy kąpieli ile się da. I nie przejmować się stulejką bo to fizjologiczne. Patrzeć tylko czy chłopak sika, czy nie płacze przy sikaniu i czy się bańka nie robi ze skóry przy sikaniu bo to by znaczyło, że się ujście przysłania skórką a to już problem. Stulejka się powinna "rozejść" z wiekiem. Na razie ściągamy ale efektu zero.
Nam pediatra kazała napletek ściągać przy kąpieli ile się da. I nie przejmować się stulejką bo to fizjologiczne. Patrzeć tylko czy chłopak sika, czy nie płacze przy sikaniu i czy się bańka nie robi ze skóry przy sikaniu bo to by znaczyło, że się ujście przysłania skórką a to już problem. Stulejka się powinna "rozejść" z wiekiem. Na razie ściągamy ale efektu zero.