reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Takie małe dzieci mogą być gryzione przez pająki bo mają cieniutką skórę. Wygląda to jak ugryzienie komara ale wyraźnie widać miejsce ukłucia. Kiedyś się o to z teściową ścięłam bo mi powiedziała że mam widocznie brudno w domu że pająki żyją i Paulę gryzą bo cyt:"u mnie pająków za meblami nie ma bo nas nie gryzą". Dorosłego nie dziabnie bo ma za grubą skórę. A pająki są w każdym mieszkaniu. Nie powiem ile statystycznie człowiek zjada ich przez sen.... :p

Nam pediatra kazała napletek ściągać przy kąpieli ile się da. I nie przejmować się stulejką bo to fizjologiczne. Patrzeć tylko czy chłopak sika, czy nie płacze przy sikaniu i czy się bańka nie robi ze skóry przy sikaniu bo to by znaczyło, że się ujście przysłania skórką a to już problem. Stulejka się powinna "rozejść" z wiekiem. Na razie ściągamy ale efektu zero.

reklama
Marzena przeraziłas mnie z tymi pająkami dziśchyba sobie taśmę na usta przykleję:-)
Nam też kazała śiągać napletek po każdej kąpieli i robimy to od urodzenia i teraz juz ścigamy caly

marzena to dałas do myślenia z tymi pająkami, chyba spać nie pójdę. na szczęście statystycznie człowiek ma trzy nogi, więc może jest nadzieja ;))))

Nam nikt nie mówił, żeby ściągać. Jak miał lekki stan zapalny, to kazała tylko dokładnie myć i przykładać rivanol. Ale żadnych problemów nie ma na szczęście.
Tylko w woreczku z jąderkami zbierają się troszkę płyny...

pająki to przekąska w niektórych krajach, więc co mi tam, najwyżej sobie przekąszę przez sen.Może to dlatego nie jestem głodna w nocy:-D
u nas siusiako jest ładny, skórka troszke się odciąga, na pare mm.Myjemy jak na prawdziwego mężczyznę przystało.
Poza tym cały juniorek jest boski:-D

Witajcie dawno tu nie zaglądałam,czytam ale nie mam czasu pisać mały daje nam nieżle popalić w dzień to tylko ucina sobie krótkie drzemki a śpi jedynie w nocy.Mam do Was pytanie bo widze ze tez ktoś już o tym wspomniał ja nigdy jakos specjalnie nie myłam malemu siusiaka ,poprostu go kąpie i tyle:szok: .Na początku sie pytałam położnej to powiedziała ze nic nie trzeba robić i nic nie robimy !!!mały ma już trzy szczepienia za sobą ale nikt mu w pampersa nie zagladał !!!
Nie pamietam kto ale pytane było o lot samolotem my lecieliśmy w sierpniu mały spał i jadł ,przespał 4.5 godziny,jedynie zabezpieczcie sobie wózek bo nam trafiło na RAY....SZKODA GADAĆ!!!co za dziadowskie linie poobdzierali nam stolaż wózka, raczke z nosidła i poprzecierali materiał na budzie tak ze prawie dziury i oczywiście reklamacja tego nie uwzględnia bo to nie jest zniszczenie które uniemożliwia używanie wózka.
POZDRAWIAM

Nieźle Jandia was urządzili z tym wózkiem, mnie to by chyba trafiło na miejscu. Ludzie przewożą różne rzeczy, także żywe zwierzęta i wymagają odpowiedniego traktowania ich własności. Aż dziwne, że linie nie zobowiązuje ściślejsza umowa.

Marzena z tymi pająkami to okropieństwo, jedyne zwierzęta, których się brzydzę, nawet nie chcę sobie wyobrażać, że gdzieś mi tu wędruje w pobliżu :szok:

A z tymi ząbkami uważajcie na przyszłość, zęby wyrżnięte wcześnie, przed 5 miesiącem są słabo zmineralizowane, dobrze jest już wprowadzić mycie i po pierwszym roku wizyta u dentysty. Mogą być słabsze.

Siusiaka nie mam to i problemu brak :-D

reklama
My ściągamy malemu siusiaka prawie od urodzenia. Bo na początku jest za malutki i można byłoby zrobić krzywdę,ale z czasem siusiak staje się większy i już można. Ja robiłam to sama i nikt mnie tego nie uczył. Po troszeczku codziennie starałam się naciągać, aż w końcu napletek cały się ukazał. Teraz robię to przy każdej kąpieli-naciągam,myję wokoło ładnie i spowrotem ściągam.
Moja koleżanka tego nie robiła (a ma synka w wieku Gabi) i wylądowała z nim w szpitalu na jakieś zapalenie. Także lepiej pielęgnować.

Do góry