reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Co u mnie. Otóż szyjka się nie skróciła, ale zaczęła się rozwierac od wewnątrz (nie wiem co gorsze). Szybka decyzja pessar. W moczu wyszły mi jakieś bakterie wiec mam urofuraginum. Gin pobrał mi znów posiew z szyjki w celu sprawdzenia bakterii i tam. Ten ból brzucha może być od tego. Kolejna wizyta za tydzień! Wtedy będzie też wynik posiewu. I sprawdzimy czy krążek dobrze trzyma. Cóż mogę napisać więcej? Cieszę się, że moja szyjka zyskała gumowego przyjaciela. Szkoda ze musiała go sobie wywalczyć rozwierajc się :-/

reklama
A ja w niedzielę wylądowałam w szpitalu, z powodu plamienia. Okazało się ze łożysko się obniżyło i przy tak niskim położeniu, może pojawić się z niego plamienie. Teraz już leżę w domu ale z nakazem leżenia, tylko do wc wstaję. Dodatkowo zażywam luteinę pod język 2x2 . A więc nuuuudy... Na szczęście z córeczką wszystko ok i boksuje mamusię na całego ;-)

Domi współczuję :( mam nadzieję, że szybko Ci się sytuacja z łożyskiem unormuje i szybko wrócisz do domu :tak: zawsze to jakoś przyjemniej we własnym łóżku ;)

Mitaginka ja się wczoraj na wizycie dowiedziałam, że mi się szyjka w ciągu miesiąca skróciła o 1 cm i ma już tylko 22 mm, za 2 tygodnie mam kontrolę i jeśli się nie wydłuży to będę miała zakładany pessar... w poprzedniej ciąży udało mi się bez pessara przetrwać do 40 tc pomimo skracającej się w 16 tc szyjki, ale teraz nie jestem już taką optymistką i nastawiam się, że raczej pessarowi się nie wywinę ;-)

Domi11 super że z córeczką wszystko dobrze. Już myślałam, że tylko moja córeczka mnie tak boksuje od środka, a jak u Ciebie jest podobnie :-)

reklama
Do góry