reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
A co to 7/8 etatu?
Ja jestem na 2/1 etatu czyli pełny w biurze i nocami z domu :)
No nie wiem kiedy się z tych chorób wygrzebie. Ale albo raz trzeba by 2 tyg siedzieć a nie tak ciupac jak ja tu dzień tam dwa bo tu wypada weekend to się podkuruje i ciągle takie wszystko na słowo honoru.
Do tego to ucho. To co miał chore wygląda ok. To co było ok, po tym płukaniu u laryngologa zaczęło się po prostu barac. W czwartek mam wizytę u innego, w Katowicach. Prywatnie z PZU. Bo na państwowy terminy na maj i kwiecień. Tak więc dziecko z zapaleniem ucha ma się 2 miesiące polatac. Szkodzi to komuś? Mam nadzieje ze ten będzie jakiś konkretniejszy bo chorowite uszy to dopiero bagno.

Ostatnia edycja:
Camel ale gdzie to znaleźć. Wiesz musze tu lawirowac spośród placówek PZU każdego lekarza googlowac szukać w kilku miastach. Nie mam aż tyle czasu. A znajomości tez nie.

mmm...kurczaczek....moze zafzwon do placowki do ktorej idziesz i zapytaj czy wykouja badania endoskopowe...
a saczy mu sie cos...bo moze przed wizyta warto zrobic w lab. wymaz i posiew....zeby nie dawac antybiotykow w ciemno...a tak dostaniesz wykaz antybiogram i szybciej zaatakuje chorobe...

bo w sumie jak dobry laryngolog to i tak wymaz pobierze i trzeba bedzie drugi raz isc a tak juz z wynikiem pojdziesz...ja tak robie zazwyczaj...

Gabinet Laryngologiczny w Katowicach - lek. med. Katarzyna Tarsa-Szumska

Ostatnia edycja:
Z tego teraz chorego trochę sączy. Właśnie to mnie dziwi bo płukanie miał we wtorek a jeszcze do soboty brał Antybiotyk który działał na to pierwsze ucho. Stąd moje zaskoczenie ze to drugie się babrze.
No ta placówka wygląda lepiej, lekarz tez z doświadczeniem szpitalnym. Bynajmniej tak pisze Google. Ponieważ stan ostry nie jest będę nalegac na posiew bo coś czuje ze drugi anty przyjmie. Może to i dobrze. Widzę że zatoki ma po ojcu. Wiecznie kuzwa chore.

Hej dziewczyny.
Ewcia współczuję choróbska. W Lublinie mam wujka laryngologa, z tym, że on przyjmuje tylko prywatnie, ale pewnie kogoś by polecił, bo w szpitalu pracuje.
A u nas pobudki z płaczem, histerie i ogólne rozbicie. Jak nic piąteczki Filipowi się objawiają. I mam paranoję z Zosią, bo ma nierówne źrenice... Muszę zadzwonić do ciotki, okulistki podpytać co i jak, bo może to normalne... Wolę zbyt dużo nie czytać na ten temat na internecie, bo zaraz się dowiem cudów jakiś...
No i ja miałam do hematologa, ale ma urlop. Zosia na rotawirusy, ale lekarka chora. M. miał dentystkę, ale przełożyła wizytę... Jakiegoś pecha mamy do lekarzy...

reklama
Filipia A skąd wiesz że rota? Ja teraz byłam z Dorotką w szpitalu z powodu biegunki i wymiotów, ale winowajcą był adenowirus (i on u takich jak Zosia maluszków jest zdecydowanie częstszy niż rota). A co do źrenic - dla świętego spokoju poszłabym do neurologa (podpytaj ciotki), bo z tego co się orientuję to przyczyny trzeba by szukać w układzie nerwowym. A tak poza tym w tym wieku to dzieci miewają różne źrenice. A mieliście robione USG przezciemiączkowe?

ewcia Współczuję tego ucha :( Może jak już się wyleczycie, to spróbujcie coś na wzmocnienie. Ja dzieciakom dawałam Neosine (aczkolwiek jakiejś zdecydowanej poprawy nie widziałam, ale może Wam pomoże). I camel dobrze radzi - podejdź przed wizytą do jakiegoś laboratorium niech zrobią wymaz z ucha z antybiotykogramem.

U mnie w końcu zdrowi, ale Marcin znowu spać nam nie daje... Niech mu te zęby w końcu wyjdą...

Do góry