reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Kooska juz z górki, udanej randki
Camel podpytaj w urzędzie i sprawdź na stronie EFS, tam powinnaś znaleźć informacje o wszystkich aktualnie dostępnych programach z dofinansowaniem
ja jakos nie chce domu, nie miałabym czasu sie nim zajmować, zreszta mi często wyjeżdżamy, a jednak domu trzeba pilnować.
Ale większe mieszkanie mi sie marzy, wiec powoli bede sie rozglądać

reklama
aniazetka- gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) przez chwile myslalam, ze cos mi sie zle wyswietlilo

kooska-udanej randki

ja to marze o wiekszym mieszkaniu i nizej....ale to tylko marzenia....bo niby za co????? nam to nawet kredytu nikt by nie dal

jutro wizyta z T. u laryngologa....mam nadzieje, ze tym razem pozwoli sprawdzic uszy i sluch....bo lekarz zaczyna twirdzic, ze T. nie slyszy....a ja przeciez wiem, ze slyszy
maluchy juz prawie bez kataru....zęby narazie tez przycichly (a dzis dostalismy z USA od cioci przesylke z żelami do dziąsel) :)

A. nadal marudzi przed wyjsciem do przedszkola, ale juz bez wiekszych wrzaskow...lezakuje

w szkole ok ogolnie....choc zastanawiam sie po co niektore osoby zaczynaja taki kierunek studium skoro potem tylko narzekaja i marudza...

Camel-u nas w PUP praca tylko dla przedstawicieli handlowych....innych ofert brak, a kursy do 30 lub po 50 latach....ja sie na nic nie łapie juz lub jeszcze :)....mam nadzieje, ze znajdziesz cos fajnego

chorujacym zdrowka duzoooooooooooooooooooooooooo

Aniazetka gratulacje!!! Oby Ci ta ciąża lekką była ;)

A ja dziś nie lubię mojego młodszego dziecka. Coś jej odbiło i za nic spać nie chce. I nie przewala się jak zawsze w łóżeczku sama, ale ryczy, jak nie ma cycka w paszczy. Teraz na chwilkę zamilkła, ale coś czuję, że to nie koniec... Czego ona nie chce smoczka???

My chcieliśmy większe mieszkanie, ale w Lublinie same klitki budują. A jak już znalazłam coś co mi pasowało, to w miejscu takim, że strach wyjść na ulicę. I co z tego, że zamknięte osiedle, jak dzieci do szkoły chodzić muszą i poza to osiedle wychodzić. Także znów wypłynęła kwestia domu, ale nie mamy ciśnienia, tak sobie oglądamy i gdybamy;)

Ja ma telefonie suwaczkow nie widzę ale się domyślam :) Aniazetka gratulacje!!! A ja nie zazdroszczę bezproblemowych starań o dzieci. Zazdroszczę związków w których jest miłość i namiętność i w których chce się mieć dzieci. Ja w tym temacie mam poczucie klapy wiec i jakoś chęci brak :/ Chociaż widzę oczami wyobraźni jak Leos bawiłby się z rodzeństwem.
Mam podobne zdanie co do domu. Zajebista sprawa ale trzeba umieć i chcieć o niego dbać.

Mi się marzy duże przestronne mieszkanie 2 poziomy na samej górze ze skosami i wysokimi sufitami. Takie typu loft. Albo jakiś penthausik ;) Tu mamy trochę namiastkę bo 4 piętro lekkie skosy sa. Właściciel mówi ze poddasze jest możliwe do zagospodarowania i widzę że niektórzy ludzie maja zrobione. W ogóle fajne to osiedle. Też nowe bloki budują, nawet m. byl się dowiadywać o ceny ale strasznie dużo chcą za m2.

Filipia no nie gadaj ze w Lublinie taki problem z mieszkaniem w dobrej okolicy? Ciagle cos buduja.I jak Ty chcesz mieć szkole w ramach osiedla?? Może po prostu niezbyt mocno szukałas bo nie do końca o to Ci chodzi.

Elajar my tez jutro do laryngologa z tym uchem.

Ewcia ja bym chciała 5 pokoi i owszem są na nowej Porębie, ale coś koło 70 metrów, to te pokoje to raczej klitki. Na Bronowicach znalazłam fajne mieszkanie, 5 pokoi 110 metrów, fajny układ i, co mnie zdziwiło, dość tanie. Pojechaliśmy oglądać, a to naprzeciwko Carrefoura, właśnie na nowym zamkniętym osiedlu. Okolica nieciekawa, wszędzie hurtownie, pewnie hałas co rano, na spacer też nie bardzo tam wyjść. My jak my, ale nie bardzo bym chciała, żeby moje dzieci się tam pałętały wracając ze szkoły na przykład.

Aniazetka Gratulacje! I spokojnych 9 miesięcy (a w zasadzie to już 7).

I mi się marzy większe mieszkanie... Ale nie mam narazie na co liczyć. Kredytu teraz nie dostaniemy (jakoś krzywo banki patrzą na DG). Trzy sypialnie + pokój dzienny... I te dwupiętrowe też mi się podobają, tylko szkoda że zazwyczaj są to górne piętra bez windy... I ja bym uważała na nowe budownictwo, bo ja mam duże wątpliwości co do ich jakości... Byłam świadkiem sytuacji jak w garażu podziemnym gość zobaczył, że w jednym z garaży "znów" stoi woda - na co kierownik powiedział - to osuszcie i zapiankujcie, żeby jutro na odbiorze nie było widać... A cegły "na sztorc" to już bardzo powszechna praktyka...

camel Głowa do góry! Wierzę, że i ty już niedługo ujrzysz dwie kreski!

A co do żeli na ząbki, to nasze rehabilitantki polecały orajel - tylko nie pamiętam który (ale nigdzie go nie dostałam).

Ostatnia edycja:
reklama
Aniazetka gratuluje! Wow...a to nowiny!
Randka udana. Chyba cos wiecej z tego bedzie. W sobote ruszamy dalej i spotkamy sie razem z dzieciakami. Ciekawe jak nam pojdzie hehe :) on ma corke 4-letnia. Moja O. ma ciagle jakies bunty, wiec moze byc wybuchowo :D
Mi sie marzy domek z duzym ogrodem, przy lesie. Tu w NO nawet nie trudno o to, bo naoklo duzo lasow. Ale macie racje - dom wymaga ciaglej pielegnacji i nakladow pienieznych.
Poza tym to padam na twarz. Dzisiaj nic nie ruszam, bo po pracy czuje sie wymeczona a jutro tez mam na 8.
Kolorowych snow wszystkim zycze :)

Do góry