reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Dziękuję dziewczyny. Ewcia masz rację córa w kwestii zabaw jest niezastąpiona, to ona organizuje Franiowi atrakcje, wiec dzień zaczyna się od zrobienia stajni jak są końmi lub gniazda jak są bocianami, ale to na wiosne jak nasz bocian przylatuje, ewentualnie buduje jamę , jeżeli akurat jest smokiem szczerbatkiem, w związku z tym ja tez czesto jestem koniem, albo pisklakiem, ewentualnie pogromcą smoków, czasami mamy piknik rozkładamy koc na podłodze i jemy tak śniadanie np. u nas tez klocki, autka, telewizor, gry na telefonie,kredki,ksiązeczki, jeszcze nie dałam plasteliny, obawiam sie , że franek by sie nią posilił, a jak dałam ostatnio farby to był koszmar

reklama
hej mamki...jak tam dzis dzionek wam mija...
My dzis z jaśkiem sami..
Ojciec w pracy...
Janek spał dziś zaledwie godzine wiec nic realnego nie zdazylam zrobic..a juz przyzwyczailam sie ze spi po 2-3 godziny...
a mialam takie plany....przede wszystkim poszukac nowych ofert pracy i pocwiczyc na rowerku stacjonarnym..ale gdzie tam...ledwie pare portali z praca przejrzałam...nic nie ma..oprócz przedstawicieli handlowych na co sie oczywiscie doszczetnie nie nadaje...
teraz sieci mi maly troll na kolanach i goni literki palcem ktore sie pojawiaja....
taka zabawa....
zatem lecimy....do wieczora :-)

camel A w jakiej branży szukasz zatrudnienia?

Ja też dzisiaj już do wieczora (nocy?) będę sama z dziećmi. Już nie mogę się doczekać aż pójdą spać ;-) W tej chwili ganiają się na samochodach-jeździkach. A ja już sama nie wiem, za co mam się brać. Muszę jakoś chałupę ogarnąć, bo mam pobojowisko.
No i też muszę w końcu o siebie zadbać i umówić się chociaż do fryzjera (bo do dentysty już się zdążyłam umówić). Wogóle mam plan pozbyć się czarnego koloru włosów, ale bez dekoloryzacji - poczekać aż odrosną. Jestem tylko ciekawa ile czasu to będzie trwać. Kolejnym moim krokiem będzie udanie się do kosmetyczki - po cichu mogę Wam się przyznać, że tylko raz w życiu byłam zrobić sobie paznokcie... Tym razem mam ochotę na jakieś zabiegi na twarz. Wszelkie rady, w co warto zainwestować mile widziane :) W najbliższej przyszłości na pewno zafunduje sobie laserowe usuwanie owłosienia.

Hej ho.
Ja siedzę sama z Zosiną. Chciała mnie zamęczyć, ale się nie dałam;) Wczoraj szalała do 1 w nocy, a my na zmianę walczyliśmy. Ale potem spała do 7. Nie chce zapeszać, ale jak tak dalej pójdzie, to ona zacznie mi noce przesypiać;) A ja nie mam w planie jej w nocy budzić, jak chce spać, to niech śpi. Klocek przybiera na wadze w tempie zastraszającym, to głodna nie będzie;)
A dziś cały dzień dzieci niesamowicie układne, tylko popołudniem zaczęły cyrki. Fifi bez obiadu i bez drzemki został wygoniony na salę zabaw. Już powoli wracają i mam nadzieję, że M. nie da mu zasnąć w samochodzie, bo liczę na spokój wieczorem.
I przyłączam się do prośby Witch... Ja co prawda paznokcie przed dzieciorami robiłam sobie regularnie, ale u kosmetyczki na buźkę nie byłam nigdy i bym się chętnie wybrała, a nie wiem na co;) Jeszcze nie teraz zaraz oczywiście, ale chcę mieć jakiś plan powrotu do żywych;)
Aaaa i kupiliśmy Filipowi stolik i krzesełka z ikei, już znalazł dla nich swoje zastosowania;)
No i oglądam powoli łóżka. Do tej pory śpi w turystycznym, które zaczyna nie wytrzymywać jego akrobacji, a poza tym już chyba powoli czas zwrócić dziecku wolność;)

Hej mamusie , u nas nudy straszne cały dzień w domu moja mała strasznie marudna .

Camel - a myślałaś o własnej działalności z dotacja z UP ?,ja taka wzięłam .

Ja od wczoraj wzięłam się za siebie tzn zaczęłam ćwiczyć bo obrosłam w tłuszcz po tych wszystkich świętach ,nawet zamówiłam sobie nowe mp3 do biegania .

Witch - ja też miałam czarne włosy ,ale u mnie skończyło się na dekoloryzacji o ja mam bardzo długie włosy i musiałabym czekać chyba z 3 lata ,jeśli chodzi o zabiegi kosmetyczne to wszystko zależy jaki masz typ cery i czego potrzebuje twoja skóra a to dobiera indywidualnie kosmetyczka po badaniu i wywiadzie .

evi...caly czas mysle tylko nie wiem co bym mogla zalozyc...chyba ze wy macie dla mnie pomysl...nie mam zadnego konkretnego fachu ktory moglabym wykorzystac...ciezko mi co kolwiek wymyslec...

ewcia wtedy udalo sie 8.... teraz jest gorzej bo wtedy jeszcze karmilam...jak przestalam wszystko nagle stanelo i sie zniechecilam...zamowilabym jeszcze raz ale dla mnie teraz 100 zl to za duzo...jeszcze rachunki nie poplacone wiec o diecie nawet nie mysle....

teraz dietuje z ksiazka chodakowskiej jest tam 150 przepisow i ogolne wiadomosci co z czym

z tej o korzystam...

Załączniki

• 1422305886959.jpg
    1422305886959.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Kurcze chciałabym wyskrobac trochę czasu dla siebie. Na basen albo jakieś aero tu znaleźć. Tylko kiedy jak po pracy dom/dziecko/mąż jak pójdą spać to ja znów do kompa i tak do usranej śmierci. Padła bym jakbym jeszcze do tego zrycie fizyczne dołożyła.
Ale właśnie sobie dzisiaj pomyslalam w jaki sposób postrzegają mnie ludzie z zewnątrz. Jakoś tak jak człek sam na siebie patrzy codzień to mu widok powszednieje I może nie dostrzega tych minimalnych zmian. A tu co chwile co miesiąc to parę deko i się zbiera. A jak ktoś mnie długo nie widzi to na pewno ma o czym gadać. Cholera co to się ze mną porobiło.
I jak z tego wyjść zanim za późno się nie zrobi. O ile już nie jest.

Wilon widzisz jakie piękne zabawy. Mi by w zyciu do głowy nie przyszło...ograniczona wyobraźnia dorosłego człowieka.

Camel - co do biznesu nie doradzi. Sama takiej przebojówości i wiedzy o biznesie nie mam.

Kurna dostałam L4 do końca tygodnia. A roboty w pracy w chu. Młody juz wygląda na zdrowego ale jeszcze inhalacje do piątku i lepiej posiedzieć w domu, nie żłobku. Chyba zeswirujemy. Ale w przychodni dzieci zatrzęsienie. Barw kaszlu cala paleta. Jakiś straszny syf zapanował i oskrzelowo wykańcza i dzieci i dorosłych.

Do góry