reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Nam Fifi dał obejrzeć Wałęsę;)
Ewcia, ja mam z M. umowę, że jak będę w sobotę spała jak zabita, to ma mnie nie budzić i nie ważny wtedy basen;) Ale jak Filip wstaje, to i ja za długo nie poleżę, więc pewnie pojedziemy;)
Nareszcie weekend. Jakiś męczący był ten tydzień.

reklama
U nas goraczka od doby. Mlody dostal wysypki...potowki (??). Temp nie chce spasc mimo calpolu. Chyba dam mu czopka po polnocy...tylko po czym ta wysypka? Oczywiscie zaczelam pyta dr Google ale nic mi madrego nie pow., procz "idz do lekarza" ... mam panikowac jsk zawsze czy moze jednak dac na luz? Tata dal na luz, babcia tez...no to moze i ja sprobuje. Dobranoc ...

Rosomaki...moze to trzydniowka...moj mial, objawy to wysoka goraczka bez innych objawow, trwa najczesviej 3 dni i konczy sie wysypka...ale najlepiej to do lekarza..

Rosomaki chyba trzydniowka tak wygląda?
Ło Matko co za noc - chodzaco-siedzaca.
Tak mu zakitowało nos ze nie moze spać, ani ssać. Kropli se wpuścić nie da. Nie mówiąc o odciaganiu. Chyba jak m. wróci to pognam gdzies po inhalator. Spał tylko na moich rękach, troche w fotelu, trochę na chodzaco, trochę na leżąco.

Z jednym dzieckiem koszmar. Elajar po raz kolejny powtarzam jesteś wielka.

U nas dzis 1 pobudka, nie wiem...oszalał, jeszcze spi, tzn cis tam slysze ale nie wola, a ja musialam byc bardzo padnieta bo nawet nie slyszalam jak A. wyszedl do pracy, totalny zgon, a jak wstslam to nie wiedzialam o co chodzi...tzn co dzis za dzien, dlaczego A. nie ma w łóżku itp. Normalnie wariatka... Moze po tej camilii tak spal...ale dawalam mu kiedys i bez efektów...

Ewcia wspolczucia... Zrob tak... Jak mlody bedzie szedl na drzemke, albo bedzie siedziec ok 30 min w jednym pomieszczeniu: zagotuj ok 1,5-2 l wody, dodaj 1,5 lyzki soli, rumianek, szalwie i najważniejsze tymianek ja dodaje jeszcze miete... No i takie parujace postaw obok jego lozeczka tak by nie dostal...
Mojemu to pomaga, efekt troche dziwny bo pierw gile troche szybciej leca..ale kekarz wytlumaczyl ze wydzielina musi pierw spkynac by obkurczyla sie sluzowka...i nasivin pomaga...

Dzięki Camel. Działamy inhalacje nad garem owszem. W lazience z nami był, w pokoiku plus olbas na pieluszke. Nasivin też w końcu udalo sie zapryskac po fridowaniu, ale tak przy tym się poryczal ze zaraz znowu caly nos wydzielina zakitowany. No nic to. Nie jest zielona, nie ma goraczki, rano jak się rozruszal i troche mu zeszlo gila to zjadl normalnie butle więc będzie dobrze za siedem dni lub tydzien ;)

Zdrówka dla dzieciaczków , katar u dziecka to tragedia, pulmexem smarujesz stópki, plecki? na pole wyjsc mozesz to dobre na katar o ile stan dziecka procz kataru ok.

Zrobilam dziś użytek z piłki do ćwiczeń, mam ją z dwa lata, do tej pory słuzyla za krzesło, albo trampoline dla córki, super się na tym ćwiczy

Ostatnia edycja:
Mam jakieś pneumVap czy cos. Przy pierwszym katarze kupione jak jeszcze nie miał 3 mies. Może dokupie Pulmex. Wiolonczela przypominam Ci ze u nas nie jest 22 stopnie w słońcu ;) ale moze popoludniu choć na chwilę wyjdziemy. Generalnie zawsze wychodzę.

Ewcia mi nawet w zimę kazal z katarem na zewnatrz, byle by goraczki nie bylo, podobno najwazniejsze to wlasnie swieze wilgotne powietrze..evi na pewno masz rscje, mi ta dietetyk ulozyla kolacje o 21 mimo iz wie ze chodze spac o 22-23..gadala ze taka ilosc i takie polaczenie skladnikow spali sie max 2 h, a i przez noc tez spalam bo karmie i to nie malo

reklama
cześć dziewczyny :happy2:

przypominam się nieśmiało, bo mam 5 wolnych minut;-)
praca i dom, dom i praca i nie mam na nic czasu... dzieciaki ciągle jak nie chore, to przeziębione, istny szał...
Łuśka miała nawet podejrzenie zapalenia płuc, ale skończyło się "tylko" na zapaleniu oskrzeli.

evi - bardzo cenne informacje! muszę się zastosować i zabrać się porządnie za siebie, bo w połowie lutego przestałam karmić piersią i mogę się zabrać za porządnie odchudzanie, a czeka mnie ciężka praca...:no:

no i już koniec spania, muszę lecieć odciągać katar:sorry2:

trzymajcie się zdrowo!

Do góry