reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Dzienfoberek

No u nas, a dokładnie u mnie, lepsze nastroje. Młody sie rozgadal, od rana dada baba no i mama:D i nocka tez spoko. Pewnie wyczu, że mama nie w humorze i nie ma co z nia zadzierac.

Zdrówka chorowitkom życzę. I ładnego dnia, bo u nas ktoś ukradł słońce... na pogodę dalej wkurw...;)

reklama
Hej hej hej...ja wreszcie wyspana..hurrraa...
Ktos zaczarowal jaska...spal ...matko...spal...
Wstal o 2 zjadl, przecisgnal sie i poszedl spac...wtsl dopiero 6.30 .zjadl i dzemnal jeszcze troche...a ja od 5 nasluchiwalam czy dycha...bo to dziwne bylo...
Od wczoraj w ogole jakis dziwny jest...papa mu sie ciagle cieszy....

Witam się i ja.
U mnie noc, jak u Ewci, znów powrót do smutnego zwyczaju wstawania, a było tak pięknie.
Ja absolutnie nie stawiam Filipa, on sam przy wszystkim staje i stoi, właśnie po to, żeby sobie sięgać po różna rzeczy.
U nas szaro, z mężem do porozumienia nie możemy dojść. To dziwne, po 5 latach małżeństwa, nie potrafi ze mną rozmawiać twarzą w twarz. Przez telefon wie wszystko, wszystko rozumie, obiecuje poprawę. Wraca i udaje, że sprawy nie było, ja się wkurzam, on jedzie do pracy, i znów przez telefon wszystko rozumie, rozmawia itd. I tak już czwarty dzień.

Ewcia, na basen jedziemy na 9, bo Fi znów mi pada nieprzytomny po 9 więc później w ogóle by to nie znało egzaminu. O ile w ogóle gdzieś pojedziemy, bo chyba coś mi dziecko bierze. Taki spokojny, markotny,osowiały. Śpiący cały czas, przelewa się przez ręce. Niby gorączki nie ma, ale ja też jak jestem chora, to rzadko gorączkuje. Może on podobnie. I w nochalu go wierci chyba, bo oczki takie zaczerwienione jak przy alergii jakiejś.

Wasze dzieci tez tak całymi dniami marudzą i jojczą, kuźwa ten mój siedzieć żle , leżeć źle, stać żle, wsiec sie idzie, łaże wnerwiona , bo i w nocy tragedia, pobudki o 5 , o 3 tez juz wyspany, mam dość.
zupa ide na szybko ugotowac,
Co do wyjazdów , dwa latan temu w Ustroniu byłam b.polecam, mnóstwo placów zabaw, fajne knajpy rzeka, sanatoria wiec z zabiegów skorzystac mozna, fajna baza noclegowa z widokiem na góry, park ze zwięrzetami -platny, fontanna zdrowotna, ze niby sie przy niej siedzie i czuje wydobywający sie z wody jod, nic ide bo czas goni

Jestem i ja.

Wiolonczela widzę dzisiaj Ty masz wkurw :) Ja mam wrażenie ze on dzisiaj w ogole nie spał tylko sie przetaczal. No może z godzine na naszym slawnym fotelu. Mnie tylko obudził niedowlad ręki.
Filipia - no i dobrze. Nie zaburzajmy regularnosci naszych spotkań. Kurujcie się. Co do rozmów w 4 oczy, u nas tez bywają z tym problemy...a nawet nie bywają a są.
Camel z dnia na dzień cieplej. Zapraszamy.

U orto ok. Pytal co on potrafi. Powiedziałam raczkowac siedzieć i stac. Powiedzial mi tylko tyle- nie prowadzac za rączki. Jak zacznie łazić przyjść na kontrolę chodu. Skoczylismy potem do galerii na przeciwko przychodni /olimp/. Matka wypila kawe w empiku, kupila dziecku 2 książki i wziela w mohito kilka bluzek - powyzprzedazowe resztki. Oczywiście z zastrzeżeniem zwrotu gdyby rozmiar nie podszedl....a to baaardzo możliwe. Zawsze oceniam sie lepiej niż jest na prawdę ;) bluzki juz pod kątem wiosny bo w szafie posucha.
Mlody po rykach zasnął w samochodzie i spi teraz tak na glodniaka.

U nas od 10 proby uspienia na drzemke i ciagle ryki...Cos nie mogla sie wyciszyc. Padla przed 12 :/ ogolnie usypianie i spanie nadal porazka... Ale reszta pieknie i duzo smiechu z nia jest :)
Faceci chyba ogolnie maja problemy z rozmawianiem...
Siostra ma pierwsze skurcze - aaaa.... Zaczyna sie! Wczoraj jej odszedl czop. Teraz probuje sie zdrzemnac. Kurcze, zastanawiam sie czy bede mogla jej jakos pomoc. Narazie oferowalam masaz, ale odmowila. Przy porodzie moglabym byc, ale niestety Olivka pewnie dlugo nie wytrzyma beze mnie a tez nie wiadomo ile wszystko potrwa.

Kooska;) Trzymamy kciuki;) Ale masz wrażenia;)

No i Fi ma gorączkę, małą, bo małą, ale zawsze. To jego pierwsza w życiu, to się przejmuję. Na razie dałam Ibum.

Hmm tez bym się przejmowala bo u nas jak do tej pory też nic nie było. Nawet przy ząbach.

Wiolonczela - łącze się w bólu. Arie operowe odwala odkąd się obudził.

Hej mamuski..my po 2 h spacerze...mlody teraz broi..a ja musze jakis zrobic obiad..a szczerze to nic mi sie nie chce..tatuncio pracuje caly dzien, jutro tez wiec ciagle sami...

Fifi....wspolczuje gorączki..moj jak mial trzydniowke to pierwszy dzien mi wyl...ale wtedy mial ponad 39, i pewnie bolala go glowa...

Kooska..ale emocje...szybkiego rozwiązania życzę...

Musze odwiedzic gina u jakus przeglad podwozia zrobic..bo mnie cos brzuch napiep..... W okresie okołoowulacyjnym...

reklama
Cześć dziewczyny, u nas już nocki nawet spoko ,mała budzi się tylko raz na jedzenie oczywiście jeszcze się wierci i siada ,ale to już jakoś wytrzymam a bywało czasami bardzo ciężko ,myślę ,że to było wszystko na raz i skok i ząbkowanie.
Teraz to zupełnie inne dziecko spokojniejsze ,bardziej radosne i jakoś tak bardziej rozumne :).
Camel ja również jestem ciągle sama ,ale niestety ktoś musi pracować .
Jak tam dieta organizm się przyzwyczaił do innej diety?

Mdła ,Filipiamama zdrówka życzę :)

A co do wakacji to zapraszam na wyprawę w Bieszczady jest to naprawdę dużo atrakcji ,woda ,góry lasy :))) ,my pewnie nigdzie nie pojedziemy niestety brak funduszy :( ,w na jesień zaczynam formalności związane z budowa domu a od wiosny startujemy ,więc na wakacje pojedziemy pewnie za 5 lat akurat mała podrośnie :baffled:cóż takie życie coś za coś .

Do góry