reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

nie nadrobię Was to jest pewne... :szok: do maja to Wy chyba kilka tysięcy stron na klikacie :tak:
ja od razu, na początku z pytaniem: na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka?? bo oczywiście mam już stresa... wyczytałam dzisiaj że dno macicy ok 20 tc znajduję się na wysokości pępka, a ja ruchy czuję tylko poniżej pępka.. nie za nisko??
martwię się bo moja córeczka jest wcześniakiem i nie chciałabym żeby historia się powtórzyła :no:

reklama
dzień dobry:)
można dołączyć?
Mam na imię Ala... pochodzę z pomorza, ale obecnie mieszkam w Irlandii. W maju na świat przyjdzie drugi mój skarb :)

Witaj,
ja ruchy czuję różnie, wszystko zależy gdzie akurat maluszek się ulokuje.

Mdła ty to w ogóle masz przekichane. Może powinnaś olać i iść na l4, bo na dłuższą metę to katorga z takimi dolegliwościami.

widzę że to choróbsko okropne zawsze się do kogoś musi przyplątać niestety... Kurczę, jak ja zazdroszczę tym co już czują ruchy;-) nie mogę już się doczekać i mam nadzieje że za maks miesiąc sama poczuje bąbelka ;) . Wgl to z cyców mi zaczyna lecieć, chyba to jest siara, na czarnym staniku zauważyłam białe plamy, jak lekko ścisnę to widać ten "płyn", macie może tak ?

Do domuuuuuuuuuuu, do domuuuuuu, wolne bym już chciała, a to jeszcze w sumie 9 dni w pracy :confused2:
Niech już będą ŚWIĘTA! Ale przed świętami wizyta, w przyszły wtorek... :szok: Ciekawe, czemu jeszcze nie czuję gamońka :-(

Do domuuuuuuuuuuu, do domuuuuuu, wolne bym już chciała, a to jeszcze w sumie 9 dni w pracy :confused2:
Niech już będą ŚWIĘTA! Ale przed świętami wizyta, w przyszły wtorek... :szok: Ciekawe, czemu jeszcze nie czuję gamońka :-(

Ty sama jestes gamoń...i to nie "niek" tylko G A M O ń:-D

pierwsza ciaza, dopiero 18 ty tydzien, wyluzuj te galoty swoje;-)bermudziaste:-D

Juz siara? Wow, to szybko:) U mnie jeszcze nic z tych rzeczy. A piersi bola niemilosiernie:baffled:

Ruchy tez czuje roznie, ale chyba bardziej w dolnej czesci brzucha jeszcze.Jestem w 18tyg.

Jesli chodzi o liczne rodziny, to chyba w wiekszosci krajow wystepuja. Prawda jest,ze tu ma to zwiazek z religia. Ale ta duza ilosc dzieci nie ma tu zwiazku z alkoholizmem, bieda czy innymi sytuacjami trudnymi. Ci ludzie swiadomie sie na to decyduja i wydaja sie byc z tym szczesliwi. Inna sprawa jest, ze wychowywanie zupelnie inaczej wyglada, ale jak wszedzie, kazda sytuacja ma plusy i minusy. Sama mam w domu 4 dzieci, niedlugo bedzie 5 i wiem jak trudno nam bywa ogarnac problemy/choroby/szkoly wszystkich. Tylko nasza sytuacja jest specyficzna. Ale gdy patrze na tych sasiadow i nieraz zamienie kilka slow, to zawsze sa usmiechnieci, nigdy nie narzekaja. Dzieci tez sa sympatyczne, starsze opiekuja sie mlodszymi. Sa fajni po prostu. I nie ma tam na zadne kaftany miejsca. Wrecz przeciwnie. Tylko w aucie wystarczajaco miejsca nie ma...:)

Juz siara? Wow, to szybko:) U mnie jeszcze nic z tych rzeczy. A piersi bola niemilosiernie:baffled:

Ruchy tez czuje roznie, ale chyba bardziej w dolnej czesci brzucha jeszcze.Jestem w 18tyg.

Jesli chodzi o liczne rodziny, to chyba w wiekszosci krajow wystepuja. Prawda jest,ze tu ma to zwiazek z religia. Ale ta duza ilosc dzieci nie ma tu zwiazku z alkoholizmem, bieda czy innymi sytuacjami trudnymi. Ci ludzie swiadomie sie na to decyduja i wydaja sie byc z tym szczesliwi. Inna sprawa jest, ze wychowywanie zupelnie inaczej wyglada, ale jak wszedzie, kazda sytuacja ma plusy i minusy. Sama mam w domu 4 dzieci, niedlugo bedzie 5 i wiem jak trudno nam bywa ogarnac problemy/choroby/szkoly wszystkich. Tylko nasza sytuacja jest specyficzna. Ale gdy patrze na tych sasiadow i nieraz zamienie kilka slow, to zawsze sa usmiechnieci, nigdy nie narzekaja. Dzieci tez sa sympatyczne, starsze opiekuja sie mlodszymi. Sa fajni po prostu. I nie ma tam na zadne kaftany miejsca. Wrecz przeciwnie. Tylko w aucie wystarczajaco miejsca nie ma...:)

Piatka, no to ja podziwiam. Ja sie zalamalam, ze bedzie trojka, co nie ma zwiazku ani z sytuacja materialna ani niczym takim, tylko z moim wygodnictwem:zawstydzona/y::-D..
Wielki szacunek Georgusiu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
George może oni lubią tyle dzieci :tak: upychać do auta.

Nanu a ty korzystasz z jakichś programów do aranżacji, czy jak?

Zapo
używam sketchup'a i maxwella do renderów jak trzeba...

dzień dobry:)
można dołączyć?
Mam na imię Ala... pochodzę z pomorza, ale obecnie mieszkam w Irlandii. W maju na świat przyjdzie drugi mój skarb :)

witaj:) rozgość się:)

widzę że to choróbsko okropne zawsze się do kogoś musi przyplątać niestety... Kurczę, jak ja zazdroszczę tym co już czują ruchy;-) nie mogę już się doczekać i mam nadzieje że za maks miesiąc sama poczuje bąbelka ;) . Wgl to z cyców mi zaczyna lecieć, chyba to jest siara, na czarnym staniku zauważyłam białe plamy, jak lekko ścisnę to widać ten "płyn", macie może tak ?

też bym już chciała:) gin przepowiedziała że jakoś w sylwestra pewnie kopa dostanę....:p

a co u nas? pobojowisko! niby tylko zamiana pralek a rozpiździel na maxa! czemu? a bo pralka jest w szafie gospodarczej i żeby tamtą wyjąć trzeba było opróżnić i zdemontować półkę, poza tym przy remoncie: najpierw była pralka, a potem szafa a tym razem musiało być odwrotnie! Ale mój Heroe S dał radę!!!!!

teraz pierwsze puste pranie się dzieje a ja jestem w szoku że pralka może tak cicho chodzić - słychać tylko wodę, zero silnika!

Do góry