reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

nie nadrobię Was to jest pewne... :szok: do maja to Wy chyba kilka tysięcy stron na klikacie :tak:
ja od razu, na początku z pytaniem: na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka?? bo oczywiście mam już stresa... wyczytałam dzisiaj że dno macicy ok 20 tc znajduję się na wysokości pępka, a ja ruchy czuję tylko poniżej pępka.. nie za nisko??
martwię się bo moja córeczka jest wcześniakiem i nie chciałabym żeby historia się powtórzyła :no:

reklama
dzień dobry:)
można dołączyć?
Mam na imię Ala... pochodzę z pomorza, ale obecnie mieszkam w Irlandii. W maju na świat przyjdzie drugi mój skarb :)

Witaj,
ja ruchy czuję różnie, wszystko zależy gdzie akurat maluszek się ulokuje.

Mdła ty to w ogóle masz przekichane. Może powinnaś olać i iść na l4, bo na dłuższą metę to katorga z takimi dolegliwościami.

widzę że to choróbsko okropne zawsze się do kogoś musi przyplątać niestety... Kurczę, jak ja zazdroszczę tym co już czują ruchy;-) nie mogę już się doczekać i mam nadzieje że za maks miesiąc sama poczuje bąbelka ;) . Wgl to z cyców mi zaczyna lecieć, chyba to jest siara, na czarnym staniku zauważyłam białe plamy, jak lekko ścisnę to widać ten "płyn", macie może tak ?

Do domuuuuuuuuuuu, do domuuuuuu, wolne bym już chciała, a to jeszcze w sumie 9 dni w pracy :confused2:
Niech już będą ŚWIĘTA! Ale przed świętami wizyta, w przyszły wtorek... :szok: Ciekawe, czemu jeszcze nie czuję gamońka :-(

Do domuuuuuuuuuuu, do domuuuuuu, wolne bym już chciała, a to jeszcze w sumie 9 dni w pracy :confused2:
Niech już będą ŚWIĘTA! Ale przed świętami wizyta, w przyszły wtorek... :szok: Ciekawe, czemu jeszcze nie czuję gamońka :-(

Ty sama jestes gamoń...i to nie "niek" tylko G A M O ń:-D

pierwsza ciaza, dopiero 18 ty tydzien, wyluzuj te galoty swoje;-)bermudziaste:-D

Juz siara? Wow, to szybko:) U mnie jeszcze nic z tych rzeczy. A piersi bola niemilosiernie:baffled:

Ruchy tez czuje roznie, ale chyba bardziej w dolnej czesci brzucha jeszcze.Jestem w 18tyg.

Jesli chodzi o liczne rodziny, to chyba w wiekszosci krajow wystepuja. Prawda jest,ze tu ma to zwiazek z religia. Ale ta duza ilosc dzieci nie ma tu zwiazku z alkoholizmem, bieda czy innymi sytuacjami trudnymi. Ci ludzie swiadomie sie na to decyduja i wydaja sie byc z tym szczesliwi. Inna sprawa jest, ze wychowywanie zupelnie inaczej wyglada, ale jak wszedzie, kazda sytuacja ma plusy i minusy. Sama mam w domu 4 dzieci, niedlugo bedzie 5 i wiem jak trudno nam bywa ogarnac problemy/choroby/szkoly wszystkich. Tylko nasza sytuacja jest specyficzna. Ale gdy patrze na tych sasiadow i nieraz zamienie kilka slow, to zawsze sa usmiechnieci, nigdy nie narzekaja. Dzieci tez sa sympatyczne, starsze opiekuja sie mlodszymi. Sa fajni po prostu. I nie ma tam na zadne kaftany miejsca. Wrecz przeciwnie. Tylko w aucie wystarczajaco miejsca nie ma...:)

Juz siara? Wow, to szybko:) U mnie jeszcze nic z tych rzeczy. A piersi bola niemilosiernie:baffled:

Ruchy tez czuje roznie, ale chyba bardziej w dolnej czesci brzucha jeszcze.Jestem w 18tyg.

Jesli chodzi o liczne rodziny, to chyba w wiekszosci krajow wystepuja. Prawda jest,ze tu ma to zwiazek z religia. Ale ta duza ilosc dzieci nie ma tu zwiazku z alkoholizmem, bieda czy innymi sytuacjami trudnymi. Ci ludzie swiadomie sie na to decyduja i wydaja sie byc z tym szczesliwi. Inna sprawa jest, ze wychowywanie zupelnie inaczej wyglada, ale jak wszedzie, kazda sytuacja ma plusy i minusy. Sama mam w domu 4 dzieci, niedlugo bedzie 5 i wiem jak trudno nam bywa ogarnac problemy/choroby/szkoly wszystkich. Tylko nasza sytuacja jest specyficzna. Ale gdy patrze na tych sasiadow i nieraz zamienie kilka slow, to zawsze sa usmiechnieci, nigdy nie narzekaja. Dzieci tez sa sympatyczne, starsze opiekuja sie mlodszymi. Sa fajni po prostu. I nie ma tam na zadne kaftany miejsca. Wrecz przeciwnie. Tylko w aucie wystarczajaco miejsca nie ma...:)

Piatka, no to ja podziwiam. Ja sie zalamalam, ze bedzie trojka, co nie ma zwiazku ani z sytuacja materialna ani niczym takim, tylko z moim wygodnictwem:zawstydzona/y::-D..
Wielki szacunek Georgusiu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
George może oni lubią tyle dzieci :tak: upychać do auta.

Nanu a ty korzystasz z jakichś programów do aranżacji, czy jak?

Zapo
używam sketchup'a i maxwella do renderów jak trzeba...

dzień dobry:)
można dołączyć?
Mam na imię Ala... pochodzę z pomorza, ale obecnie mieszkam w Irlandii. W maju na świat przyjdzie drugi mój skarb :)

witaj:) rozgość się:)

widzę że to choróbsko okropne zawsze się do kogoś musi przyplątać niestety... Kurczę, jak ja zazdroszczę tym co już czują ruchy;-) nie mogę już się doczekać i mam nadzieje że za maks miesiąc sama poczuje bąbelka ;) . Wgl to z cyców mi zaczyna lecieć, chyba to jest siara, na czarnym staniku zauważyłam białe plamy, jak lekko ścisnę to widać ten "płyn", macie może tak ?

też bym już chciała:) gin przepowiedziała że jakoś w sylwestra pewnie kopa dostanę....:p

a co u nas? pobojowisko! niby tylko zamiana pralek a rozpiździel na maxa! czemu? a bo pralka jest w szafie gospodarczej i żeby tamtą wyjąć trzeba było opróżnić i zdemontować półkę, poza tym przy remoncie: najpierw była pralka, a potem szafa a tym razem musiało być odwrotnie! Ale mój Heroe S dał radę!!!!!

teraz pierwsze puste pranie się dzieje a ja jestem w szoku że pralka może tak cicho chodzić - słychać tylko wodę, zero silnika!

Do góry