reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

eklerka... zapytaj lekarza czy mozesz lewatywe zrobic z rumianku zaparzonego z czosnkiem.... bedzie piekło w dupsko, ale pomoze... tylko trzeba przed 3 dni pod rzad, potem tydzien przerwy i znow 3 dni pod rzad i takie 4 kuracje. Jedz duzo czosnku, nie jedz nic słodkiego, duzo kiszonych rzeczy też jak najbardziej...
Ja czesto łapałam to gowienko, a po lekach zawsze zwracałam wiec wyleczyłam sie własnie lewatywami... to był sposob mojej babci i naprawde skuteczny. całą bielizne po kazdym praniu musisz prasowac, ejsli bielizne pierzedsz z ubraniami to prasuj wszystko. posciel wygotuj i dokładnie wyprasuj...

Kitka, margeritka to mamy we trzy termin na 27 maj :)

Mdła dlatego własnie tez sie na poczatku smiałam a potem juz nie wiedziałam jak mam zareagowac....

Ostatnia edycja:
reklama
Zapominajka.. a nie mam pojęcia... dziecie mam małe hahahha :) jeszcze sie tego nie uczyło hyhyhy

Zapodałam sobie czopka.... 3 pawie poszły a dzis na obiad robie zeberka... nie odpuszcze, musze miec dzien wolny od pawia...

Ja ostatnio kiepsko gotuje, nie probuje tego co zrobie bo mnbie cofa, co jakis czas biore czopek by moc zrobić coś wiecej niz naleśniki czy ryz z cynamonem i cukrem.
No i mam problem.. kazda proba zjedzenia nabiału konczy się pawiem... boje sie o moje zeby i kosci dzidaska... bede musiała z lekarzem pogadac...

Oby sie skonczyly!Bo ja mam miesiac przewagi(termin w sensie) nad Mysiakiem a leciy z ptactwem leb w leb.Ja moge gotowac wszystko,co nie zawiera miesa.Miesa prawie nie jadam niestety...tyle co cyc kurczecy/indorzy jak malzonek dokona.Z nabialu ser bialy i zoltego czasem troszke.Wiec pije wapn rozpuszczalny.Pytalam gina czy mozna-potwierdzil tylko popatrzyl jak na jakas kosmitke :-) No i magnez codziennie bo jak sobie nocne skurcze lydek przypomne to wolalabym nogi odgryzc...

Dzien taki seobie.Pogoda nie bardzo.Za to ja zywa i nawet kawe sie udalo wypic.To dobry dzien:trzeba korzystac!Posprzatam na wypadek jakby mnie jutro zmoglo...

Margeritka, witaj i się rozgość :)

A ten "podręcznik" to oczywiście jaja, bo już czytałam kilka lat temu, chyba za rządów PISu :-D

Zapominajka, co robisz z krowy?

Cytrusoida sobie wróciła z zakupów iiiiiiii... pani od drobiu na rynku powiedziała, że mi GRATULUJE. Ja oczy w słup, a ona, że widzi, że jestem w stanie błogosławionym, bo już kilka tygodni temu po buzi poznała, a teraz to już ociupinkę brzuszek widać. Fakt faktem, w lipcu z nią rozmawiałam przy okazji tego, jak obie zachwycałyśmy się mijającym nas noworodkiem (mówiłam, że sama mam nadzieję na potomka wkrótce), ale że zapamiętała i zwracała uwagę, to jestem mile zaskoczona :-) Wybrała mi najładniejsze kawałki mięsa, bo trzeba dbać o dzidziusia.

I jakie cudowne tuszki śledziowe kupiłam (śledzie smażone... o Chrystusie Nazarejski, toż to orgia w ustach) i świeżutkie makrele do pieczenia... Ach, szczęśliwość :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry