reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Framama grunt to miec za soba.Strach ma wielkie oczy a tak bylo minelo.Tylko nie pisz,kochana,"przyznalam sie" bo nic zlego nie zrobilas! :-D Po prostu podzielilas sie z nimi radosna nowina.My sie tu wszystkie cieszymy majowymi dzidziolam,prawda?Glowa do gory.I nie przejmuj sie reakcja nawet jak byla...chlodna.Moze rodzicom jeszcze uda sie dorosnac... ;-)

Ja ze spaniem absolutnie nigdy problemow nie mialam a tu nagle budze sie codziennie w nocy i krece...Jak nienormalna jakas.Cisze zachowuje bo szanowny wstaje bidny 4:40 teraz ale przekulac sie musze kilka razy w te i wewte i owocuje to 2 glupimi snami na dobe :-)

reklama
a ja dziś kobietki dostałam paczkuszke od kolezanki :) Mam juz eczniczek, spiworek taki do spania, duzo ciuszków, wiekszość nowych :) cześć uniwersalna acześć chłopięca:) jakby co zostanie mi dokupienie kilku par śpioszków lub połśpiochów i wystarczy :)

Framama... ja nie wiem co bym zrobiła.. poinformowalabym i miałabym w dupie co myslą...

Mysiak zazdraszczam wyprawki:)
Jesli bedzie dziewczynka to wyprawke mam w full wypasie po 1 córce, a jak synek to będzie spory problem, bo nie mam absolutnie nic poza łóżeczkiem:( a koszty będą ogromne...

dziękuję dziewczny.
dobrze ,że już to mam za sobą. co będzie dalej zobaczymy.
ja chcialam i zrobiliśmy to świadomie, a ,że za pierwszym razem nam wyszlo to tylko się cieszyć.:-)

może wreszcie zacznę sypiać w nocy

czesc,
nie byc na bb poltora dnia to pozniej trzeba drugie tyle nadrabiac :)
my zdrowiejemy, tzn mlody zdrowy ja kjaszlaca ale generalnie dobrze sie czuje, m zdrowieje
u nas trwaja przygotowania do sobotnich urodzinek malego wiec pewnie bedzie ten post a pozniej pojawie sie w poniedzialek

widze ze duzo placzacych mam z szalejacymi hormonami, wspolczuje ja musze przyznac ze lagodnie to przechodze, zdarzylo mi sie poplakac na jakiejsc smutnej scenie itp ale ot tak na szczescie nie

co do spania ja tam spie jak zabita - o ile moj syn pozwoli i nie wstaje w nocy, wiec chyba naprawde w porownaniu do was los mnie narazie oszczedza

Kitka trzymaj się, może po prostu musisz się wypłakać.
Ja mam za to zaje***ty humorek od rana, widziałam dzidziola na monitorze, ginka druknęła mi jego zdjęcie, tylko nie takie standardowe, tylko jego dłoni (wiać wszystkie 5 paluszków:biggrin2:), jest cudne, ale nie mogę zrobić zdjęcia i go wstawić bo jak zrobię zdjęcie to ta ręka się rozmazuje :/

gratuluje, szjkoda ze fotki nie da sie zrobic

dziewczyny, przyznałam się w domu.
było tak jak się spodziewałam ,no ale mam to już za sobą.:-(

smutne to ale najwazniejsze zebys ty z m i dziecmi byla szczesliwa a oni moze kiedys zrozumieja ile stracili ale bedzie za pozno

no hej !!
W temacie spania to ja.... prawie nie spie. Jakby nie było najlepiej mi bylo na brzuchu.Teraz zasypiam z 2 godziny kręcąc sie i budzac męzula.Eh....

Młody opanował sztuke perfekcyjnego wypinania sie.Teraz i szczesliwemu tacie uda sie sporadycznie byc swiadkiem "wypięcia" :D

Ide gotowac obiad. U mnie za oknem szaro i buro i najlepiej byloby teraz nadrobic nie przespana noc.....

wow to szybko widac, ale fajnie ze i tata moze uszestniczyc w psotach dziecka :)

nanulika- fajnie te pierniczki wygladaja chyba sie skusze na nie, ciekawe ile czasu beda wisialy na choince ;) swietny pomysl z ozdobieniem tak prezentow

citrus- mysle ze - jak Zapominajka juz napisala- na tym etapie ciazy jak chwile na plecach polezysz nic sie nie stanie, a jesli bedzie ci rzeczywiscie to mocno doskwieralo to zapytaj lekarza

Zapominajka- rob te bombki bo sie doczekac fotry nie moge ;)

heloł kobietki :)

Jest źle... M&M-sy mi sie skonczyły grrrrrr hyhyhyhyh

Citrus ja ciągle śpie na lewym boku bo na prawym mi oddechu brakuje i sie wybudzam.... z tym drętwieniem to podejrzewam, ze coś się uciska i stąd tak się dzieje...

alex2 moj chłop na szczęście jest świrem tylko a krótkofalarstwo... a falubaziaki poprostu oglądamy i kibicujemy, ale na stadion nie chodze bo nie lubie takiego spędu "bydła" a jak dodatkowo gra stal gorzów znaszymi to kicha na całego,.. rozróby są i ja od razu stresa łapie ze to niebezpieczne hyhyhy a gdzie ty mieszkasz na tym Dolnym Śląsku?? bo moj chłop stamtąd pochodzi :)

kaja to ty kochana widze zagorzały "kibic" jestes :) ja do Stali nic nie mam.. wazne ze ktoś jezdzi, ktoś wygrywa, ktoś przegrywa... coś się dzieje i jest ciekawie :)

Ja tez cierpię na bezsennosc (budze sie około 3-4 i nie spie) i na zaniki mózgu też.... dziś mi sie sniło ze brałam ślub, ze nic nie było przygotowane i chciałam czarne skarpety ubrac do białej sukni, a na koniec spoźnieni bylismy i w dupie to miałam.... bez sensu ten sen był...

moj m ma takie samo hobby;) obydwoje z m mamy uprawnienia do krotkofalarstwa, moj nawet sam sprzety do tego majstruje i sprzedaje :) zreszta zawodowo rowniez zajmuje sie falami radiowymi i takimi wynalzkami

Heja....dzień przywitałam z szalejącymi hormonami:no:
Wstałam z łóżka, spojrzałam w lustro i stwierdziłam, że mój okruszek w brzuchu to synek....zalałam się łzami:surprised: Ok marzy mi się druga dziewczynka ale cholipa wiadomo, że synka tak samo mocno będę kochać! i w ogóle reakcja Majuchny na to, że może mieć brata (ona chce tylko siostrę;-)) doprowadza mnie do płaczu. Przed wyjściem do szkoły mówię jej, że coś czuje, że jednak będzie miała braciszka, a ta łzy w oczach i nieeeeeee:surprised: całą drogę do szkoły się do mnie nie odezwała:-(

bedziesz sie cieszyla z kazdej plci, a corka tez zaakceptuje dzidziusia

co do mieszkan, i finansow, nie narzekam i prawde mowiac ciesze sie nawet czasami ze nie jestem w pl, natomiast jestem strasznie na nie jesli chodzi o kredyty, zreszta moj m tez, choc trzeba przyznac ze w pl malo kto moze sobie pozwolic na wlasne m bez niego, ale jakos osobiscie nie wzielabym nigdy kredytu

kora30- zdrowka dla ciebie, fajnie ze Zosia zdrowieje, oby juz nic sie jej nie zlapalo

my swieta w domku w de razem, w pierwszy dzien do mojej sis do innego miasta tez w de a w drugi do t, choc smutno mi ze nie bedzie nas w pl z rodzicami, ale moze za rok

ok to tyle na dzis, za duzo napisalyscie nie dam rady nadrobic, pozdrawiam wszystkie majowki

Ech, to ja w takim razie spiżdżam do Rossmanna (40% mniej na wszystkie kosmetyki kolorowe, KAŻDEJ firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), na zajęcia na uczelnię i do pracy. Urwanie dupska znowu, ale na szczęście jutro jest piąteczek.

Całuję w czółka, mateczki moje! :-p

reklama
Do góry