reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam sie w sobote ,,,,mi juz grochowka sie gotuje i zaraz z m do znajomych ruszamy
Anetai-witamy :-)
Fiolkowa -raczej taki urok ale wizyta u gin nie zaszkodzi ,,,,,sa kobiety ktore maja @ do 6 miesiaca i wszystko jest ok
Zapominajka-faktycznie juz 15 brzuszek pewnie juz ladnie widoczny

reklama
Kinga, ja nie wierzę w przepowiednie dotyczące wpływu płci na smak matki, bo to tak naprawdę nic nie oznacza, a ja już bardzo długi czas wolę rzeczy słone, niż słodkie ;-) Zresztą ja i tak podejrzewam chłopca (choć wolałabym dziewczynkę), bo wygląda na to, że u W. dominują (którekolwiek chromosomy mogą dominować? Ktoś ogarnia dobrze genetykę?) plemniki z chromosomem Y. A wiadomo przecież, że kobieta ma tylko chromosomy X, żeńskie i od kobiety płeć nie zależy :) Tata W. miał dwóch snów, W. też, tylko jego bratu trafiła się dziewczynka.

Coś miałam dodać i wypadło mi z głowy, bo się zapatrzyłam na "Wakcje w Las Vegas" (jeden z najlepszych filmów EVER! :-D).

Aaaaa, ten kalkulator koloru oczu. O matko, dobra byłam z tego w liceum, ale już zapomniałam jak się liczy :dry: Cudnie, że są kalkulatory :D Wychodzi, że brązowe: 50.0%, zielone: 40.6%, niebieskie: 9.3% :D

U mnie wychodzi 50% ze beda oczy brazowe;) Nie ma tam co prawda szarych(a takie w mojej i M rodzinie wystepuja), Ale czytalam troche o genetyce i podstawowe kolory sa tylko wlasnie 3;) A szary to jest mieszanka niebieskiego;)

A tak wgl brazowe oczy sa cecha dominujaca;) Tak samo jak ciemne wlosy. Jak znajde ten ciekawy artykul, co wczoraj czytalam to wam podrzuce;)

Oooo prosze:
Nasze geny, nasza krew – tajemnice dziedziczenia - Ciążowy.pl

Ło jakie tematy :-D
Ja już genetyki w ogóle nie pamiętam, tak samo zresztą jak różniczki, granic itp.
A jeśli chodzi o przewagę jednych chromosomów nad drugimi to podobno jest to możliwe, ale nie wiem dlaczego:sorry2:

A tak dla ścisłości ja jutro zaczynam 16 tydzień :-D
a jestem w piętnastym bo 14 +
Wy też macie o ten tydzień starsze ciąże.

A brzuszek owszem widać. Bez ciąży zresztą tez był widoczny :zawstydzona/y:

Obiadek mam prawie skończony;-)

Eee, to ja z chromosomów byłam dobra. Najgorzej zawsze było z matematyką, chociaż na koniec liceum miałam 4, która pozwoliła mi na pasek na świadectwie, tak fuksem wybłaganym :-D

Też myślę o obiedzie, chociaż W. przebąkiwał, żebyśmy zjedli coś na mieście. Wszystko super, tylko nigdy nie umiem się zdecydować, a moją ulubioną meksykańską (tanią jak barszcz!) knajpkę przeniesiono do Gdyni. Wprawdzie niedaleko mnie, w Sopocie jest doskonała włoska restauracja, ale nie jestem do końca pewna, czy w aktualnym menu ceny znów będą kosmiczne :dry:

No poważne temety widzę, mi oczy wyszły w 50% brązowe i pewnie takie będą bo mąż właśnie ma brązowe.

Pisałyście coś o śledziach i oczywiście musiałam sobie ich podjeść!

Dzisiaj całą noc mnie bolał brzuch, ale nie tam na dole, tylko jakoś ogólnie cały i nie mogłam spać. Trochę miałam stracha, ale na razie przeszło. Myślałam, że dziś pochodzę sobie po galerii może kupię jakiś prezent pod choinkę niestety zawroty głowy sprowadziły mnie znowu do domu.

Zapominajka skoro zaczyna Ci się 16 tydzień to ja jestem w szoku jak ten czas leci, po Twoim suwaczku najbardziej to widzę, bo masz ,,najstarsze" maleńśtwo.

Ja nie mam ostatnio pomysłów na obiad, u mnie ogórkowa, a na drugie szare (przecierane) kluski z twarogiem i skwarkami, co muszę najpierw przygotować :wściekła/y:Nie wiem czy wiecie jak wyglądają te kluski, bo ja się o nich dopiero dowiedziałam jak przeprowadziłam się do miasta mojego Męża.

Dziś czuję się tak jakbym miała się zaraz rozchorować.

Pozdrawiam Wam wszystkie!

Ja robie barszczyk czerwonyyyy ;)

Musze wam powiedziec, ze w koncu odzyskuje sily, z czego jestem niezmiernie zadowolona:-D I mysle, ze jeszcze z tydzien i po mdlosciach tez nie bedzie sladu:tak:

Aniaczek - ja tez mam czasem zawroty glowy-oststnio myslalam, ze zemdleje...

reklama
Agara to zimnica faktycznie była :szok:

Aniaczek ale twaróg jako farsz, czy posypka? Bo nie wiem o co chodzi z tymi pierogami.

Barszcz to bym zjadła ukraiński:sorry2:

Do góry