reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ja powiedziałam w pracy już dawno. wynika to z faktu ,że mój pracodawca musi brać już pod uwagę zastępstępstwo dla mnie , osobę która będzie powoli się wdrażać w moje obowiązki.
poza tym czuje się fatalnie, nie mogę patrzeć na swoje odbicie w lustrze. w ubraniu czuje się nieswojo. mam wrazenie,że wszyscy na mnie patrzą ,niekonieczne przychylnym wzrokiem.
jedna kolezanka w pracy życ mi nie daje ,ciągle obgaduje , oczywiście za moimi plecami ,a do mnie się słodko uśmiecha:angry:
sama nie wiem co mi jest

miłego dnia :-)

reklama
Wybieram się dziś do Rossmana bo mam do zrobienia duuuże zakupy. Może znajdę jakąś farbę bez amoniaku i pociapię te moje kudły bo moje siwulcej uż mnie dobijają... mam bardzo ciemne włosy i siwą łatę nad czołem, normalnie masakra :-p a i do tego pełno takich pojedynczych:szok:

a co do brzucha to tak mnie wywaliło :) normalnie przy pierwszej ciąży w 6 miesiącu tak nie wyglądałam. A właśnie sobie uświadomiłam, że nie obejżałam Waszych brzucholi w galerii, zaraz się tam udaję :cool:

Aśka ja właśnie farby bez amoniaku nie znalazłam. Ale byłam z młodym i trochę mnie absorbował. Dziś pójdę sama i się powgapiam w ten regał :-D

Zapominajko, dobrze ze nie zapytał gdzie jest pralka:-D a tak poważnie, to ja mam podobnego w domu... instrukcja obsługi nie jest potzrebna tylko do robienia kawy i jajecznicy .... no... poza powiedzeniem, gdzie jest kawa, gdzie są jajka (bo przecież normalnie to w łazience w koszu na brudne rzeczy tryzmam, nieprawdaz?;-)) ... no jeszcze wodę ugotuje sam i nawet nie zapomni przefiltrować.... moze nieco przesadzam ale czasem mną targa, jak 20 raz mu mówię, który garnek ma wziać do ugotowania pierogów... za to pizze w piekarniku podgrzewa perfekcyjnie - lepiej ode mnie...

jak która ma czas to proponuję wycieczke do lidla, zanik rozkupią kurtki i spodnie typu narciarskie od rozmiaru 86-92 są w w cenie 55 kurtka i 45 spodnie, bluzy polarowe, golfy.... ja rano odbyłam walkę normalnie, ale nawet fajne ciuchy... kupiłam dla Zosi i dla bratanka....

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=30594

Ostatnia edycja:
Zapominajka ale Ty chyba szukasz blondu?? A ja chcę czekoladę:-) na głowie, bo póżniej nie mam odrostów tylko znowu wyłążą siwe (a ta czekolada to prawie taki mój naturalny kolor):-)

Cześć dziewczyny poniedziałkowo :)
Miłego i udanego tygodnia dla wszystkich życzę.
Całą niedzielę spędziłam z M i oczywiście dostęp do kompa zerowy. Dziś jest w pracy, więc znów mogę naskrobać parę słów.
Co do wczorajszego skoku oglądałam z zapartym tchem, podziwiam ludzi co ryzykują swoje życie dla pasji, nie mam takich pasji na całe szczęście :)
Dziś jadę do gina wizyta popołudniu, już się stresuję czy wszystko z maleństwem dobrze, aż w nocy spać nie mogłam. A to zwykła wizyta bez usg bo na NFZ i tam nie ma usg. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby chodzić prywatnie to tam chociaż co miesiąc usg a na NFZ to tylko 3 ciągu całej ciąży tyle że prywatnie to kupę kasy te wszystkie badania kosztują a trafiłam na super babkę, która bardzo przejmuję się swoimi pacjentami i na razie szkoda jej zmieniać.
Dziewczyny a Wy chodzicie prywatnie do gina czy na NFZ?

ja prywatnie ale to dlatego że mam pakiet zdrowotny z firmy w której pracuję więc tylko podatki mi zabierają, kolo 20 zł mc, więc mi sie opłaca prywatnie chodzić

reklama
Alfa ale przecież możesz na USG chodzić prywatnie, kiedy tylko zechcesz:) A jak masz na NFZ fajnego gina to się go trzymaj bo takich to ze świecą szukać:-). Ja chodzę do przychodni z którą moja firma podpisała umowę i podoba mi się to, że do specjalisty czekam kilka dni :) a moja gin też jest póki co spoko, zobaczymy co będzie dalej, bo ja planuję l4 tak od połowy stycznia a ona z tego co wiem nie specjalnie lubi wypisywać zwolnienia w ciąży, bo uważa, że to nie choroba, a jak mi się jej nie uda przekonać do swojego punktu widzenia to się chyba pożegnamy...

Do góry