reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Hej...ja juz po drugiej lewatywce....
Zaraz myju i czekanie jak owieczka na rzez...
Feelis...miesiac z glowy bo tyle ostatnio dochodzilam do pelnej sprawnosci....a 6 mcy pewnie bedzie zglowy proby zwchodzenia w ciaze..

reklama
Ja dziś też po nieprzespanej nocy. Tyle razy to ja nie wstawałam jak Fifi był niemowlakiem. A najśmieszniejsze, że on spał jak zabity, tylko ja latałam do łazienki co pół godziny aż w końcu koło 3.30 już nie udało mi się zasnąć aż do 6.30. A teraz to bym spała, ale do lekarza muszę się zbierać.
Camel, trzymaj się tam ciepło. Będzie dobrze i dziś i potem. Szybko wszystko zleci, zobaczysz.

Camel trzymaj się :-) wszystko będzie dobrze i za rok będziesz chodzić z brzuszkiem :-)

Filipia mam kilka pytań :-) przygotowujesz jakoś Fi na rozłąkę? Czytałam źe dobrze się ulotnić na 2 dni jeszcze pod koniec ciãży, niech dziecko zostanie pod opieką tej osoby która ma się nim zająć jak będziesz w szpitalu i zastanawiam się czy to dobry pomysł? Będziesz miała cc? Dwa wózki czy podwõjny? Ja mam nadzieję że Dżunior na wiosnę nie będzie wymagał wózka...

Feelis, nie przygotowuję. Boję się nawet pomyśleć, jak to będzie, ale mam nadzieję, że domy radę i ja i Filip z tatusiem. Nie bardzo mamy kogo poprosić o pomoc więc nie wiem do kogo miałabym go przyzwyczajać. Opiekunka mam nadzieję nie zawiedzie i troszkę z nim posiedzi, jak ja będę czegoś potrzebowała od M. w szpitalu.
Co do cesarki, to pewnie tak, choć jeszcze nie wiem na 100%. W poniedziałek mam wizytę u lekarza, u którego najprawdopodobniej będę rodzić. On zdecyduje co i jak. Bo mój lekarz pracuje w szpitalu 50 km od Lublina więc przekazuje mnie pod opiekę swojemu znajomemu.
Z wózkiem się na razie wstrzymujemy. Fi ładnie chodzi za rączkę, a poza tym w zimie i tak mało się włóczymy więc poczekamy do wiosny i może jakaś dostawka. Wszystko wyjdzie w praniu, bo nie chcę teraz wydawać pieniędzy, a okaże się niepotrzebny. Na razie mamy trzy w jednym Tako i Quinny.

A ja dziś po KTG. Wszystko dobrze i mam czekać do poniedziałku do wizyty u tego drugiego lekarza. Wykańcza mnie takie czekanie, bo nie wiem na czym stoję i się trochę denerwuję, ale ważne, że na razie jeszcze się trzymamy w komplecie. Zosia się nie wybiera jeszcze na ten świat więc mogę spokojniej czekać;)

Camel super ze jajnior został. Znaczy ze szanse na rodzeństwo będą. Ja po cesarce wiec tak mysle ze w 30% mogę sobie wyobrazić Twój brzuch. Tylko ze po porodzie to inne emocje i co innego i może nie tak sie czuje ból. Aaa dorzucę jeszcze laparoskopie , wtedy tez flaki bolały. Ale super że wszystko pomyślnie. Szybkiej rekonwalescencji i szyuj sie na moje ulubione pytanie o stolec :)

Feelis no wywolywalam Cię nie raz. Nie wpadniesz, nie powiesz jak u was sytuacja się rozwija. No coś Ty tak lekką ręką nas porzucilas.

Ewcia, też tak dziś myślałam, że po cesarce to jednak o czymś innym się myśli. Ja na drugi dzień już odmówiłam przeciwbólowców, bo wolałam w szpitalu sprawdzić, jak poradzę sobie z bólem i już potem wcale nic nie dostawałam. Ale mimo, że pół ciąży marzyłam o spaniu na brzuchu, to po cc długo się na ten brzuch nie położyłam;)
A jak byłam dzieckiem miałam wyrostek usuwany i zaraz po wyjściu ze szpitala w gumę grałam;) Cud, że tam mi nic nie popękało;)

Camel, coś długo Cię będą trzymać. Ja to myślałam, że dwa, góra trzy dni i do domu.

reklama
Sorki że tu nie zaglądałam. ... już piszę co u nas :-)

Jestem za połową a wyglądam jak w 7-8 mies... :sorry: i wcale nie jem dużo, ani jakiś tuczących rzeczy- więc mięśnie brzucha są słabe. Czuję się ok tylko mam bóle kręgosłupa i chodzę od miesiąca na basen. Lekarz stwierdził że to ,,inna'' ciąża i będzie córeczka :-)
Danio jest obłędny. Wszędzie zajrzy, wszystko go interesuje, nie gada ale wszystko pokazuje na migi. Dzisiaj sië wywalił i rozwalił górną wargę ;-/ Sam wchodzi i wychodzi z łóżeczka i fotelika
Nie narzekam, choć czasem zastanawiam się jak dam radę

Do góry