reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć dziewczyny , dziś wszystko mnie wkur... od Urzedów do pogody ,w Bieszczadach paskudna pogoda zapowiadają deszcze do końca tygodnia więc z spacerów pewnie nici do tego mała spała do tej pory tylko 15 minut marudna strasznie momentami wychodzę z siebie i jak tu myśleć o drugim dziecku.

A tak poważnie to u nas drugie dziecko to kwestia finansowa tylko tego się boje wiadomo dwójka = wydatki razy dwa ,a mamy plany budowy domu .
Wczoraj z m stwierdziliśmy ,że jednak pojedziemy na jakieś wakacje a co jakiś odpoczynek się należy myślimy o Węgrzech mamy nie daleko a poza tym mamy sentyment do tego kraju

Rosomaki - gratulacje ,może być dumna ,wiem ile trzeba konsekwencji aby schudnąć ,ja też muszę się zabrać za siebie ,ciągle to powtarzam a jem coraz więcej słodyczy (to mój nałóg) wczoraj chciałam sobie nawet maszynę do lodów (teraz się zastanowię czy to dobry pomysł ,lato w końcu idzie a moja opona coraz większa )

Ewcia dieta 70% a ćwiczenia 30 % niestety teoria MŻ jest ciągle aktualna .

reklama
Witam
Jakoś ostatnio sie guzdram rano... dopiero jemy obiadek. A to moje dziecie na BLW je ok. godziny. Chyba dzisiaj skróce spacer.
Ja tez wnerwiona chodzę. M. od miesiaca załatwia papiery do becikowego i dzisiaj dzwoni czy bym za niego do ZUSu nie poszła. Czyli jeszcze nie załatwił!!! a 10 dni nam zostało. Nosz k... mam to w du... jak jemu cos, to cala rodzina pomaga, a jak innym to wielce zarobiony...

Rosomaki zazdraszczam... ja ćwiczę i ćwiczę i... nic...

Najprostsza zasada przy odchudzaniu to odstawić cukry proste i tłuste potrawy. Nie ma opcji żeby wtedy waga nie zleciała, chyba że to powodują hormony tarczycy na złym poziomie. Dieta tzw lekkostrawna i ruch.

No ja z ta tarczyca mam na bakier... ale jak mialam nadczynność to też nie schudłam:/ taki moj los...

Wlasnie siedzę na placu zabaw i zauważyłam dziwna zależność. Jak dzieci są z rodzicami albo babciami to te do nich mowia biegają za nimi... ja lepie babki:) A dwie panie w milczeniu huśtaja maluchy z pol godz. już, az jedno przysnelo... ani zadnej miny ani zadnego gugu gugu... zero emocji... jakby mi sie miala tak pani "Wiesia" zajmowac Wojtkiem to ja dziękuję. Wole żłobek

Dziewczyny czy to możliwe, że temu mojemu dzieciu wyłaziły piątki przed czwórkami? Bo on sobie nie bardzo da w paszczę zajrzeć, ale mi się wydaje, że te czwórki co wyłażą, tak jakoś daleko od tych dwójek co ma;)

Ormianka coś jest w Twoich spostrzeżeniach. Do nas raz w tygodniu przychodzi dziewczyna do ogarnięcia mieszkania. W założeniu ma się potem zajmować Filipem troszkę. No i teraz jak przychodzi też daje mi chwilkę odsapnąć i bawi się z małym. Zabawa to dużo powiedziane, ona siedzi obok, a Fi się bawi.

Ostatnia edycja:
14 Dni Kopenhaskiej diety , dwa dni przerwy (jadlam te dwa dni tylko pieczona kure z ryzem i kawaleczek torta ur mlodego, a potem 7dniowa bananowa. Za 25min ostatni posilek tej diety i od jutra koniec. Nie powinnam tak katowac organizmu, zwlaszcza,ze grubasem nie jestem, tylko chialam schudnac na poczatku z 5-6kg, ale teraz mam marzenie wygladac i wazyc jak w LO. WIec brakuje mi jeszcze jakies 4kg i troche miesni. Mam nadzieje,ze przy zbalansowanej diecie i stalych porach posilkow + Chodakowska co 2 dzien uda mi sie przed wyjazdem do PL 30 lipca.

Boszzz..jak mnie lepetyna nawala od rana..szok...

Uwaga..siedze i relaksuje sie w wannie...chlopaki sie bawia...zyc nie umierac....

Załączniki

• 1400082250809.jpg
    1400082250809.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 34
Camel jak to kąpiel? O tej porze? To ludzie mają tak dobrze? ;)

Rosomaki wstydz sie za te diety. To zbilansowanie jest chyba najtrudniejsze. Ja na razie za swoj sukces uważam jedzenie śniadania, co poki co na wadze nie ma odzwierciedlenia :/ ;)

Feelis ...cukry, cukry...ech...któż tego nie wie, ale jak nie wielu potrafi to zrobić. ..

Evi gdyby proporcje byly odwrotne byloby mi łatwiej.

Filipia nam najpierw szły dwojki wiec kto wie...to chyba nie musi być po kolei.

Zawsze jak napiszę długiego posta to mi go zeżre:-D
Dziekujemy za życzenia, dokładnie o 22.30 minie rok. W zeszłym o tej porze leżałam sobie na porodowce pod ktg i czekałam na cięcie a lekarz się dziwił, jak mogą mnie nie boleć skurcze.
A teraz mój roczny jeszcze niemowlak grzecznie śpi.
Dziś pierwsze podejście do torta, nie udało się zdmuchnac świeczki ale udało się pacnac łapką i efekt uzyskany.
Były też pierwsze prezenty, od chrzestnej pocztą, bo nie będzie jej na imprezie w sobotę.
A teraz biorę się za prasowanie, brrr.... nie lubię

reklama
Do góry