reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej, hej.
U mnie dwie ostatnie nocki przyzwoite. U nas ostatnio Fi je kaszkę ok. 19.30, potem koło 20.30 cycek, budzi się koło 1 na cycka, o 2-3 chce do nas i śpi do ok. 7. Wierci się wcześniej strasznie, że ja spać nie mogę, ale kimam sobie, a Filip przebudza się po 7, akrobacje łóżkowe z 15 minut i już rozpoczyna dzień.

A mi dziś laptop szwankuje. Udało mi się dopiero doprowadzić go do porządku. Popłaciłam faktury i rachunki i z fajnej sumki na koncie niewiele zostało...
Zawiodłam się na wczorajszych odwiedzinach u tatusia i teraz mi jakoś nijak. Zauważyłam, że jestem postrzegana tylko i wyłącznie przez pryzmat dziecka, a że dodatkowo pracuję, zajmuję się innymi sprawami, to jakoś nikt nie zauważa. A moje ambicje?? Po co, jak i tak z dzieckiem w domu siedzę. Przykro mi się zrobiło.

Zaczynam męża przyciskać co do jakiś wakacji, bo oszaleję. Już nawet nie chodzi o jakieś ciepłe kraje, ale potrzebuję tygodnia z dala od tego wszystkiego. Może być 50 km od domu, byle bez zasięgu.

Kurcze, myślałam, że na roczek zrobię jakieś ciasto, sałateczkę i kto przyjdzie to dostanie, a tutaj coraz więcej osób się upomina o imprezkę. Coś mi się widzi, że będziemy przyjmować gości przez cały długi weekend. Mogłabym zrobić jedną imprezę u teściów, ale wiem jakby to wyglądało i nie ma mowy, żebym się przełamała.

reklama
Witam:)

U nas nocki wygladaja jak u Filipiej tylko Młody ciagnie do 8. Nie ukrywam fajnie mi sie z nim śpi... wiem wiem wpajam mu kolejny nawyk... poprawie się, ale muszę trochę odespac;)
Od dzisiaj spróbuję z jedna drzemka w dzień, bo ostatnio byly straszne ryki jak go kladlam... narazie nie płacze ale biega po calym łóżeczku...

Ewcia powodzenia, może nie bedzie tak źle

A wlasnie tak sobie myślę moze to kijowe spanie w nocy to tez przez dsie drzemki. Moze to juz dla gadziny za dużo, hmm. Niby zasal kolo 11 bez wiekszej walki, czyli mu się chciało ale śpi do teraz...a teraz kiedy druga drzemka?

Na razie trwają telekonferencje i nie ma dla mnie czasu :D

Witajcie.

Wrocilismy od psiapsioly z nad Angielskiego morza. Smutno w tej szarej rzeczywistosci. Przeszlo nam przez mysl przeprowadzic sie w jej okolice... ale to by bylo wyzwanie.
Mlody spal tam idealnie. zasypial 30min wczesniej i wstawal godzine pozniej. W dzien 2 drzemki p o2h i 1h... Moze powietrze lepsze?

Ormianka widze fanem "Gry o tron". Kilkoro znajomych zachwalalo ostatnio to i my zaczelismy...od wczoraj - ale dwa oddcinki na raz wciagnelismy...z checia wiecej bysmy obejrzeli, ale juz pozno bylo :(.

U nas jedzenie przed Tv chyba by sie nie sprawdzilo, bo mlody nie jest zaineteresowany TV. Zerknie czasami na chwile, ale ogolnie to ma w nosie.No i wciagu dnia TV jest wylaczony. Jak tata wraca to włącza, ale mlody i tak za raz spac idzie.

Elajra, spoznione najlepsze zyczenia dla blizniakow. Duzo usmiechu i samych pogodnych dni.

Filipia - moj spi ze 3 dni w jednej pizamce (chyba ze wczesniej uwali czyms), chco czasami ubieram go poprostu w body, koszulke i spodnie dresowe i tak spi i chodz nastepny caly dzien, chyba,ze gdzies wychodzimy to go przebieram.

Nie wiem co jeszcze napsiac, tyle tych stron, ze czesc informacji gdzies mi z glowy wypadla. Pozdrawiam Was wszystkie goroac i zycze udanego tygodnia :).

Nie mam sily. Przeciez to oszalec idzie przez te zarwane noce :( ile to jeszcze bedzie trwalo... Nawet dzisiejsze slonce mnie nie cieszy, bo ledwo na oczy widze.

Byliśmy w żłobku... super wszystko pozawieszane na wysokosci 1.5 metra:) pani przemiła. Dzieciaczki maja wszystko podpisane, w swoich pudeleczach, pieluszki, kremiki... Zapowiada sie spoko. I mogę zacząć go zostawiać juz pod koniec sierpnia ze by sie zaaklimatyzowal i zebym ja sie przyzwyczaiła... ech... bedzie ciezko...

He he... i dostaliśmy rabat...bo z polecenia jestesmy... miło:)

Ormianka to super ze pierwsze wrazenie dobre bo to wazne...czasem po pierwszym raxie sie wyczuwa czy wszystko gra...rozstanie na pewne do latwych nie bedzie nalezec..no coz..taki los...

MAMY ZĘBA!!!
Jeszcze nic nie widac, ale dzwoni pod łyżeczką. Dziadek wyczuł... trzeba mu flaszkę postawić, więc tatuś sie cieszy...

Jeszcze jutro potwierdzę osobiście, ale nie moglam się powstrzymać z wrażenia:D

reklama
jestem...padnieta

świętowanie urodzin zakonczone!!!!!!!!

dzis byli moi bracia z rodzinkami...razem 6 dzieci w wieku od prawie 3 miesiecy (Adas) do 6 lat (przyszywany synek mego najmlodszego brata)....zdecydowanie najtrudniejszy w obsludze jest najstarszy, ale to wina wychowania i tego, ze mu wszystko wolno....juz nawet nie pyta czy moze cos wziąć...tylko bierze, zaglada do szafek i w ogole jest strasznie glosny.... Na dodatek mysli, ze wszyskie dzieci lubia calowanie, sciskanie, przytulanie (tak jak jego mlodszy braciszek). Dzis przestraszyl Izę, Ania podchodzi z wielkim dystansem, a Adasia tak "przytulal", ze potem nikt nie mół go uspokoic (juz do konca wizyty marudzil i plakal).

Mam nadzieje, ze nasze dzieciaki jednak beda inne, posluszne i grzeczne. :)

Ormianka-gratuluje ząbka

U nas nocki różne, ale 1 karmienie musi byc (zwlaszcza Izabela)
No i Ania z pobudkami czasami, a czasami spi spokojnie cała noc
Kiedys powtarzalam, ze prawda jest, ze "male dzieci spac nie daja, a duze żyć"
A Ania wczoraj mowi "mamo, male dzieci spac nie mogą, a male żyć....tak to bylo????" Nagle sobie cos przypomniala....

Do góry