reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dobranoc;)
Miłej nocy Wam życzę. Ja idę spać z nadzieją na lepsze. Filip zjadł dziś całą kolację. Chyba pierwszy raz od tygodni. I śpi do tej pory. Wierci się, przykręcił się głową w nogi łóżeczka, ale śpi. Boję się tam iść, żeby go nie obudzić;)
Miłych snów;)

reklama
hej..widze ze tylko ewcia na posterunku..
u nas 3-4 pobudki do 2 a potem cisza..zatem wyspanam mimo wszystko..
jasko opiernicza wlasnie kanapke z szynka...
ja zaraz bede pila kawe, na razie jem sniadanie bo wczesniej rady nue dalam..
piekne slonce na dworze....pewnie dzis spacer dluzszy....a jamlodemu wczoraj kupilam zimowa czapke bo tamta sie rozciagnela i mu zsuwa sie na oczy..a tu taka wiosna...

...ewcia gratki za skonczone 9 mcy

Zapowiadała się dobrze, a wyszło jak zwykle.
Filipowi też chciałam wepchnąć kanapeczki z szynką, ale nie bardzo chciał. Tylko 4-5 kawałeczków poszło, poprawił jogurtem, popił cycem i szaleje.
A ja myślę nad urodzinami dziecięcia. Coś by wypadało zrobić, ale pomysłu brak. Do tego dwa dni przed urodzinami Filipa, my mamy rocznicę ślubu. Znowu nikt nie będzie o tym pamiętać;) W tamtym roku akurat w rocznicę trafiłam do szpitala;)

filipia...nie lam sie rocznicami...to przeciez dzien jak co dzien....ja nie zwracam uwagi na rocznice...wazne to co jest i nad tym sie skupiam...czasem sobie tylko wieczorem powspominamy cos w stulu.." no zobacz juz tyle z toba wytrzymalam"
co do urodzin to u nas bewie tylko dziadkowie beda no moze jeszcze dwoch kolegow jaska..i tort i tyle...przeciez nie bede sie wyzylowywac nad inpreza ktorej i tak nie zapamieta...tylko zdjecia bedzie mial

A no prawda. My dziś 9 mies. Dzięki Camel. Moj całą zimę jezdzi z czapa na oczach (ze smyka wiec rozmiarowka schrzaniona :D) co chwilę mu poprawiam, czasem chroni przed sloncem a jak spi to symuluje mu noc ;)
U mnie pobudka po polnocy ( złoty standard u nas) potem kolo 4 i juz trafił ze mna do lozka. Pobudka o 7 co mnie ucieszyło bo ostatnie wstawania o 6, jak ciemnica za oknem, dobijalo mnie.
My z nowości po śniadaniu zjedliśmy danio na spółkę.

Hehe Filipia to szczesciara ze kiedykolwiek ktoś pamiętał. U mnie wszyscy zapominają, zazwyczaj łącznie z nami.

U nas też nie będzie jakiejś pompy, dziadkowie, prababcie, chrzestni. Ale myślę, bo z powodu konfliktów nie zrobię u teściów, a chciałabym gdzieś gdzie jest kawałek podwórka.
A rocznicę łatwo zapamiętać, bo jest weekend majowy. Święto flagi i rocznica ślubu;)

To prawda, nasze dzieci urodziły się w pięknym miesiącu wiec az żal siedzieć w ciasnych mieszkaniach. Ja nie chcialabym znowu mamy obciążać bo u niej robiliśmy chrzciny. Hmm, może jakiś obiad w restauracji?? Chrzestna na pewno nie przyjedzie. Bylby ten sam problem czy zapraszać siostrę mojego ojca... no nie wiem, przegadam z mamą, bo przecież nie z m. Poza tym roznie jeszcze u nas może być. A co do rocznicy to Leon ur. 25.05 a nasz slub 09.06. wiec zeszloroczna rocznica tez jakos tak niezauważona ;)

My mieliśmy chrzciny w hotelu więc teraz chcemy w domu, żeby ten Filipiasty miał się gdzie pobawić. Jeszcze chodziła mi po głowie ta nasza Oranżeria, ale nie byłam i nie wiem. A nie chcemy w jakiejś bawialni, bo Fi jest jedynym dzieckiem.
Może w przyszłym roku zrobimy urodziny i sprosimy znajomych z dziećmi, ale roczek jest dla rodziny.

A my z chrzcinami pojechaliśmy. Ochrzciliśmy Filipa w kościele gdzie braliśmy ślub, a przyjęcie w tym samym hotelu gdzie wesele;)

reklama
To prawda, nasze dzieci urodziły się w pięknym miesiącu wiec az żal siedzieć w ciasnych mieszkaniach. Ja nie chcialabym znowu mamy obciążać bo u niej robiliśmy chrzciny. Hmm, może jakiś obiad w restauracji?? Chrzestna na pewno nie przyjedzie. Bylby ten sam problem czy zapraszać siostrę mojego ojca... no nie wiem, przegadam z mamą, bo przecież nie z m. Poza tym roznie jeszcze u nas może być. A co do rocznicy to Leon ur. 25.05 a nasz slub 09.06. wiec zeszloroczna rocznica tez jakos tak niezauważona ;)

U nas młoda urodzona 1.05, a rocznica ślubu 12.05, ale ja pamiętałam i dałam mężowi prezent kupiony dzień przed rocznicą. Poświęciłam się, w połogu szukałam mu prezentu. A on nic mi nie dał. Ciekawe jak w tym roku będzie. Pewnie jak nie powiem że ma coś mi zrobić, to dalej nic nie będzie.

Do góry