reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Malduje się i ja :)
ja już po ktg i wizycie. na chwilę obecną jest ok. następna wizyta w środę i zobaczymy co dalej. być może cc w piątek. ale to jeszcze się okaże bo ktg i usg w środę.
mnie się każda data podoba a najbardziej 13.05.:-)
aaa seksu u nas niet,. natomiast jak już był to nie było problemu. :)

reklama
karmić piersią mam zamiar...co do ubrania mam sukienkę przystosowaną do karmienia,ale póki co w nią nie wchodzę:szok: druga opcja,też przystosowana do karmienia,bluzka i spodnie,niestety spodnie białe...a korkować to ja się boję tak świeżo po porodzie...więc jednak niech sobie Kacper siedzi!!!

Wiem, że się nie powinno korkować, ale na 2 h do kościoła chyba bym tak zrobiła w razie czego.
Kurde mam takie fajne, wyraźne bóle miesiączkowe... no i zaś cień nadzei, że może coś z tego będzie...

lecę do położnej, zapytam o tej olej czy można, bo w internecie zachwalają ale są też osoby, które twierdza że może zaszkodzić maleństwu:-( zapytam przy okazji o to ktg, które mi się jakby nie patrzeć należy
trzymam kciuki by dziś się rozpakowało kilka osób :-)

Dzień dobry;
co tu taki porodowy zastój?
Eklerka sio na porodówkę!!!

U nas nocka w miarę ok. Tzn. Ptysia spała z cyckiem w buzi i w pełnym błogostanie - ja mnie wyspana jestem.
Nadal nie umiem podjąć decyzji, czy kupić elektryczny odciągacz, czy olać i czekać aż samo się zrobi.

WYCHODZIMY DO DOMU!!! Wariuję ze szczęścia, u Mateusza nie słychać już szmerów, więc nawet nie trzeba było robić echa :))))

Kasia, rozwarcie to nie na oko, a na palec ;D Będziesz rodzić na Mydlicach?

Noirel, lepiej poczekać chyba z tym porodem, bo szkoda by było, gdybyś na przykład trafiła na porodówkę w dzień komunii ;D

mnie się każda data podoba a najbardziej 13.05.:-)
:)

data super :)

Cytryna no jednak czekam na termin,tylko jak znam życie teraz Kacper zrobi mi psikusa...oj nagrabi sobie u starszej siostry:-D
ale fajnie że wychodzicie do domu!!!Gratuluję!!!

kciuki za Szpitalną!!! co by wywoływacz podziałał:-)
ja się zbieram po zakupy,bo po weekendzie w lodówce tylko światło,zresztą słodkiego mi się chce więc eklerek będzie grany:-Da potem kurze mnie czekają,bo remont się kończy i trzeba pokój szykować:angry::angry:

Noirel albo wlasnie teraz rodzic zeby nie bylo dodatkowych atrakcji w kosciele ze wzruszenia :-) Ale ostatecznie cud narodzin moze byc nawet wskazany ;-) Zarty tylko...glupie takie :sorry2: Swoja droga od 3 dnia po porodzie juz ze zwykla podpaska latam wiec moze nie byloby tak zle?Ja gorzej widze siebie w 9 miesiacu ciazy w zaltloczonym,nagrzanym,dusznym kosciele.I jeszcze te kadzidla...

Cytryn super,ze dzisiaj bedziecie juz w domu!Napisz pozniej koniecznie jak "rodzenstwo" czyli piesowaty zareagowaly na male Cytryniatko.Jak doczytalam-z waga nie bylo zle!Przeciez dziecko ma prawo spasc o 10%!

Zapo u nas przez caly weekend krolowal wielki Maly Glod tez.Po prostu czulam sie jak dojne krowsko :dry: Tylko u nas w nocy troche lepiej bo ze 3 pobudki.Za to od rana do 23:30 zamiast raz na 2-3 godziny to 2-3 razy na godzine :dry:

A dzisiaj sloneczko za oknem nas wita.Mloda najedzona spi.Pies spi.Kot gdzies przepadl.Reszta wybyla.Ja juz po 2 sniadaniu,posprzatane mieszkanko,zmywara puszczona,pranie wstawione.Siedze sobie z nogami na stole(a fe!jak tak mozna?!tylko on ma taka wysokosc,ze grzechem nie skorzystac :-)) popijam kawke i walcze z biurokracja...telefonicznie.

Cześć Dziewczyny,

Citrus super sprawa ! Powodzenia w domu z maleństwem:happy2:

Z tym olejem też słyszałam...ale ja go kiedyś wypiłam po prostu na przeczyszczenie ( jak jeszcze nie byłam w ciąży), pomogło po kilku godzinach, ale smak po prostu MASAKRA !!! Ja przy piciu miałam odruch wymiotny i na pewno mimo mej wielkiej desperacji, tego sposobu nie wykorzystam.

O 11 30 mam wizytę, w sumie miałam już do niej nie dotrwać, ale się lekarz zdziwi :-D Jak mi powie, że podwozie nienaruszone i nic nie zapowiada porodu to wpadnę w ciężką depresje. Jestem już taka wyćwiczona w chodzeniu po schodach co dwa schodki, że mogłabym wejść tak na szczyt jakiegoś wieżowca w Dubaju. Tak się zastanawiam, czy aby mój Mikołaj nie ma aspiracji zostać bliźniakiem ! haha

reklama
Dziewczyny, to ile nas zostało jeszcze w dwupakach? Na bank eklerka i ją jako pierwszą wypada puścić w kolejce :tak:.
Ja jestem gotowa choćby w trybie natychmiastowym, chociaż jak przyjdzie co do czego to pewnie się posram ze strachu :-D.
Idę spać! Muszę odpocząć po wczorajszej imprezce, bo jestem nie do życia:dry:

Do góry