reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Ja też myślę sobie, że chciałabym pokarmić chociażby z tego powodu żeby szybko wrócić do dawnej sylwetki. Wyjdzie w praniu, bo to moje pierwsze dziecko.

Citrus uśmialiśmy się z mężem słuchając dzieciarni: chyba myśl przeszła jak tata pocałował mamę, ale nie wiem czy to prawda :-D piękne kolorowe jajeczka, biało niebieskie :tak:

reklama
Noelle... Ty jesteś zdrowo pierdzielnięta w mózg! :-D Płaczesz, że umierasz z bólu krzyża, a pięć minut później idziesz zapierdzielać do ogrodu. Dziewczyyyyyyno... :-D

hehehehe...moj maz mial w oczach to co napisalas hehehe..
no bo mi przeszlo...wiec popelzlam obsadzilam dwi grzadki,skalniak sobie zrobilam,troche pograbilam i znowu mnie boli....wiem wiem wypada sie tylko w czolo postukac...

Sembo - z rozmiarem piersi, to nie ma reguły - ja L karmiłam bez problemu z rozmiarem B
nie masowałam, ani nic, żadnych herbatek nie piłam - samo się rozkręciło i to tak, że jak wchodziłam pod prysznic, to miałam 2 fontanny :-D wkładek zużyłam tonę
teraz też nic mi jeszcze nie leci, nic nie stymuluję, ale tym razem urosły mi do rozmiaru G :szok:
ciekawe, czy i karmienie też będzie takie rozbuchane :confused:
ale w sumie, to się tym wcale nie stresuję

Citrus - teksty dzieci są bezcenne :-D

Mnie coś tam przecieka jak nacisnę ale nie dużo.... no i rozrosla się ta mleczarnia bo mam G/H :dry: a wcześniej miałam E/F... mam nadzieję, że po karmieniu wrócą do swojego rozmiaru bo przecież wszystkie staniki będę musiała wywalić...

Hej Wam! co do mleka to mi też coś leci jak nacisnę, więc staram sie tego nie robic, a tak to spokój, ale nie po to weszłam ;)

Chcialam Wam napisac, ze najpozniej 14 maja Magda będzie z nami! Wlasnie wrocilam z wizyty u prof. Jakiela ze skierowaniem na cięcie. 13 mam się zgłosic na oddział. Jakby zaczęło się wczesniej to z tym piepierkiem tez na oddzial i zrobia cc :)

rany julciu G/H:szok::szok:???? To moje C to mały pikuś:-D

Zapo witamy z powrotem wśród Nas:-) Matylda cudowna jest:-)

Ja też w cycach pustynia, jak w Wigilię pociekło 2 razy tak od tej pory susza:dry:

Sembo złe doświadczenia to jedno z poprzedniego razu a z drugiej strony to sobie jakoś nie umiem wyobrazić. ja się chyba to tego nie nadaje :cool2:
a z odchudzaniem to spraw indywidualna, mam kolezankę która karmiła rok i laską się nie zrobiła ;-)
a druga karmiła butlą i laską była po 3 miesiącach po urodzeniu.
więc to chyba nie reguła :rofl2:

Chyba mi mala probuje miednice poszerzyc o pare rozmiarow...umre...jak nic..
hehe Powiem Wam, że moja teściowa rozbraja mnie hasłem "o jeju! Ale Ci duupa urosła" Prawda to może i jest, tylko, że mi dupa rośnie bo jestem w ciąży a ona jest niższa ode mnie a 3 razy grubsza, więc wkurza mnie, że mnie ocenia :p komentowała tak przy Milenie i komentuje teraz :wściekła/y:

swoją drogą noelle - najpierw mówisz, że jesteś padnięta i umierasz a chwilę później, że idziesz zapierniczać do ogródka :D jesteś niesamowita :D

magart - kurka! nie może poczekać do porodu?!

nanulika - gratki za torbę :) ja też jakoś zabrać się nie mogę... Jak mi się coś zacznie to będzie masakra - bo będę musiała wskoczyć do wanny wykąpać się, ogolić tu i tam no i spakować torbę :))) a w sumie pierwszy poród był dość szybki więc obym zdążyła... nie no... na dniach na bank się zmobilizuję z tą torbą!

eklerka - mnie czasem straaasznie boli tam na dole....

sembo - słońce, w poprzedniej ciąży też nie miałam siary, ale szłam do szpitala z nastawieniem, że będę karmić (a cycki mam małe! a w ciąży też prawie nic nie urosły). W czasie porodu i po wydziela się oksytocyna i to ona jest między innymi odpowiedzialna za produkcję mleka więc masz duże szanse :) wystarczy wierzyć i chcieć. I nie poddawać się przy pierwszych niepowodzeniach!

Zapominajka - moja młoda też ciągle mi zasypiała. Nie pamiętam już wszystkich sposobów na "przypomnienie dziecku, że ma jeść" ale na pewno jednym z nich było delikatne dotykanie - masowanie podbródka tył-przód. Drugim chyba łaskotanie stopy :) To mówiła doradczyni laktacyjna. I chyba jeszcze ucho! :))) spróbuj może coś się sprawdzi w twoim przypadku.

a ja dzisiaj spuchłam. Ręce - paluchy to miałam (właściwie dalej mam) takie wielkie, grube i obolałe. Stopy pewnie też, ale na razie nie patrze na nie, żeby się nie stresować :p

reklama
Framama - ja też się zastanawiałam czy karmić czy nie ale to jednak jest wygoda dla matki też i będę się starała chociaż te dwa miesiące wydolić chociaż. Ja uważam że to decyzja każdej mamy zależna od wielu czynników, i żaden wybór nie powinien być postrzegany jako gorszy czy lepszy...
Z moim biustem to jest tak że on mi jakoś tak zjechał w dół i dobrze że mam wielki brzuch bo przynajmniej się zatrzymują w pewnym momencie przed upadkiem do kostek haha, rozmiar jest D a było C dość konkretne więc mega przyrostu nie odnotowałam. Choć w sumie jakbym miała wielki cyc i wielki brzuch to bym wyglądała jak jabłko na cienkich nóżkach :Da tak to wyglądam jak gruszka :D

Do góry