reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Natalia myślisz ,że to przez sprzątanie?
ja ostatnio często czułam Małego tak nisko.
ELajar ależ Ci zazdroszczę, masz piękne bobasy i córunia to moja imienniczka :-)

reklama
jak często ruszają się wasze dzieci w brzuszku? ja od kad zaczęłam 37 tydzień to praktycznie w ogóle mi się nie rusza, a od wczoraj to ruszyła mi się tylko kilka razy...

elajar - ale grubaski takie fajne pyzuchy mają !!!

Dziewczyny a jak to jest z wizytami w szpitalu po porodzie :confused:
Będziecie przyjmować, nie bedziecie :confused: Ja dziś stwierdziłam że od razu po porodzie to rodzice i szwagier co najwyżej. Reszta jak chce to niech wita małego ale jak już w domu będziemy i to też nie łubudu wszyscy na raz i po godzinie siedzieć... tylko po troszku...
Czy ja dobrze rozumuję ???

Elajar - fajne pyzolki:-D Mają przekochane minki:tak:

eklerka - moja w ogóle nie słynie z ruchliwości, ale od niedzieli właśnie (skończony 37) mało rusza się w dzień, ale nadrabia wieczorem - teraz buszuje. Ale podejrzewam, że to zupełnie normalne, bo już miejsca ma malusieńko.

ALG - do mnie na pewno się nie zjedzie rodzina, ewentualnie już do domu. A w szpitalu można odwiedzać w specjalnym pomieszczeniu, więc jeśli nie dojdę, to nikogo nie przyjmę:-p Chociaż na pewno Małż i rodzice moi i teściowa pewnie się zjawi.

Ostatnia edycja:
Framama jestem pewna niestety. Ja przez sprzątanie przedświąteczne wylądowałam w łóżku:tak:. Zwolnij teraz tempo zeby chociaż spokojnie jeszcze 2tyg wytrzymać.

Eklerka moja cały czas szaleje a dzisiaj to już samą siebie przechodzi. Normalnie przez pępek chciała wyjść:szok:
A takie osłabienie ruchów dziecka nie oznacza, ze poród już niedługo?

Elajar, a co one takie pookręcane jak roladki śląskie:-D? Tak okręcaja w pl dziecioki?
Dziekuje po stokroc wszystkim ciotuniom, muchomorki rowniez pyrkają" dziekuje";-)

kurde ja sie juz denerwuje bo na prawdę ją w ogolę nie czuje jak reke przystawie to poczuje BARDZO DELIKATNY RUCH...i to wszytko od wczoraj może z 5-7 razy ;/ chyba ze znajdę jej noge i tak przesunę to sie ruszy postawi z powrotem w to samo miejsce.

reklama
Eklerka spokojnie , mój też nie słynie z ruchliwości ,ale jak już się ruszy to porządnie,ze chodzić nie mogę. myślę ,że spokojnie do tego podejdź im bardziej zaawansowana ciąża tym mniej miejsca w brzuszku i ograniczone ruchy dzidziusia.

Kaja chyba generalnie w PL jest tendecja do obwijania dzidziusia tak ciasno ,że to jest jak w brzuszku mamy i dziecko czuje się bezpieczniej.

ALG do mnie pewnie będą przychodzić, tylko ,że ja rodzę w prywatnej klinice i tam nie mają nic przeciwko ,że tłumy walą do matki i dziecka.

aaa dziś dobrze spałam i nic mnie nie bolało ani nie sikałam.

Do góry