reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dobry!
Ale poszalalyscie.Troche naprodukowalyscie wczoraj...
Z tym spaniem smiesznie jest jakos.2 dni spalam ja dziecko a dzisiaj :no: ni chu...hu :-)
Polozna do mnie dzwonila i kazala ustawic sobie materac w nogach do gory.Zeby tylek w gorze trzymac.Tez tak macie?Bo ja sie smieje,ze juz jak jakis naprawde obiekt specjalnej troski:du.pa do gory bo szyjka,rogal w kolanach bo biodra,poduszka pod krzyzem zeby sie na plecy nie przewracac,glowa w gorze bo zgaga :-) Jeszcze by sie basen przydal zeby w nocy do ubikacji nie biegac :-)

Ja pampersy 1 kupilam na razie i z innej naszej sprawdzonej na Zuzi firmie 2.te 2 sa doslownie pol cm szersze a na dlugosc takie same wiec moze sie sprawdza?W kazdym razie my jedynek uzywalismy przez dobre 1,5 mc-a!Bo nasza Zuza sie kurczowo trzymala(i trzyma zreszta) najnizszego centyla.I zawsze taka drobniutka byla,ze 62 nosila jeszcze jak pol roku miala:tak: Jak czytam ile Wasze dzieci waza-szok.Nasza ma 5 lat skonczone w grudniu:wazy 15,6kg i mierzy 111cm.:sorry: Zawsze taki kurczak z niej byl...

Przeciwko czarnej magii stanowczo protestuje :-D Moj termin z USG jest na 1.05. a z OM na koniec kwietnia.Nie chce przenosic wiec "reszta w maju" kategorycznie odpada!A kysz :-D

Leciwosc zwiazku:my jestesmy ze soba 8 lat a malzenstwem 5 (w czerwcu bedzie 5).

Nas tez dzisiaj potomek obudzil tylko ten starszy :-) Bo jej psina do lozka wskoczyla i zaczela lizac po twarzy...Obudzila sie wiec przestraszona z okrzykiem :"Ratunkuuu!Nieeee!" :-D Pozniej wyjasnila,ze myslala ze chce ja w nos ugryzc :sorry:

&&&&&&&& za wszystkie wizytujace!

Ostatnia edycja:
reklama
ja dziś się lenie chyba, ogarnęłam mieszkanie wczoraj, dziś tylko coś na obiad, wykończona ostatnio jestem, nie wyspana i zmęczona :-(masakra jakaś, za to w pracy premie świąteczne :D więc jakieś zakupy się szykują :tak:
a pampersy na początku to koło 8-10 szt na dobę :tak::szok: bo dziecko przy każdym karmieniu każą przewijać no i często ma "coś" zrobione więc co 3 h a to jak nic wychodzi 24h/3h=8 szt doba....
a rozpakować bym się chciała na koniec kwietnia, mimo że termin z OM mam na 13.05. cieszyłabym się jakby mnie dali na patologię tego 23.04 i tak 26-30 cc, ale jak będzie to się okaże..

hej baby!

S wyprawiony do pracy, pranie wstawione, śniadanie zjedzone, kawa się dopija jeszcze:)

za oknem buroponuro,wrr!

wczoraj skończyłam kocyk, dziś tylko opanować muszę zrobienie sowy na szydełku i jak zrobię 4szt t w rogach ponaszywam i będzie fiinito!

Matylda się rzuca od wczoraj wieczór prawie bez przerwy, cały brzuch mi lata!!! nawet jak chodzę to się rusza:szok:

wikkii ja nie znam się na obracaniu dzieci ale jakoś ciary mnie przeszły jak napisałaś i chyba bym się nie zdecydowała...

fiołkowa nie zazdroszczę lodówkowych przygód, takie wydatki zawsze wpadają w najmniej odpowiednim czasie...

Zapo
gratuluję 9 miesiąca! i zazdroszczę!!!

Zapo widziałaś swój suwaczek? Gratuluję 9 miesiąca :-)

Łoooo dzięki, nie zwróciłam uwagi na suwaczek. Myślałam, że 9 miesiąc się po skończonym 36 tc zaczyna :szok:
Znaczy mogę rodzić?

Ja pieluszek 1 kupiłam paczkę pampersów i paczkę dada z Biedy( bo mówią, że dobre), a potem zamierzam wielorazówkami pieluchować, więc zobaczymy.

hej hej ..ja za to spalam jak zabita dzisiaj.Padlam o 22 i wstalam o 8.bez watawania ,bez budzenia w.nocy..
taka cudowna pogoda.za oknem ze az czlowieka ciagnie by sie w sloneczku przespacerowac....
obiad gotowy,posprzatane...ah...ten moj maz...chyba sie przejal;-)
postaram sie nadrobic co pisalyaxie ale tyle stron to chyba nie na moje sily;-)
dzisiaj kartagima wizytuje??
zapo wow 9 moesiecy!!kiedy to zlecialo??

Hej laski, doczytałam tylko główny, bo urwanie głowy mam...
Dzieciaki buszują w domu, porządki świateczne, kota cos chyba potrąciło i trza go nosić...zresztą humor do d...bo hormony szaleja w najlepsze. Ciągle bym tylko wyła...Jeszcze tylko jutro i będę miała męża na weekend!

Odnośnie mam i teściowych:
Mamę mam cudowna przewspaniałą i najkochańszą z możliwych. Śp. tata tez taki był. Teściowa natomiast również przychyliła by nam nieba ale trzeba uważać co się jej mówi, bo jężyczek do plotkowania to ma bardzo długi.

Razem jesteśmy 10 lat, po ślubie 6 (dokładnie tyle będziie 21.04)
Zapo ja też baranek ale czy tak wszystkie cechy jego mam....:) oj barany są cięzkie:-)na pewno jestem uparta jak baran :p moja sis też baran więc w domu zawsze było wesoło.

Przerażacie mnie troszkę tymi wizjami szybszych porodów;-) mnie od 3 dni podbrzusze pobolewa, brzuch sie obnizył ale muszę, poprostu muszę dotrwać do tego 15 maja, bo będzie słaaaabo.

Noelle cieszę sie bardzo, że nadal w dwupaku.
Zdrówka życzę wszystkim chorym i obolałym

reklama
cześć dziewczyny:biggrin2:

Wikki,
moja mama miała próby odwracania mojego brata, bo był poprzecznie ułożony i do tej pory jak to wspomina to tylko mówi o bólu i krwi na rękach lekarza i szybko urywa temat, a i tak skończyło się cc, więc sama oceń. chociaż to było wiele lat temu, więc może coś się zmieniło w tej kwestii..

Do góry